3D анимации!

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Еве во 3Ds max некои вметнувања на текстури текстурите не се мн профи али мислам дека се добри сега само незнам дали се доволни сенките или треба да бидат по јаки да дојдат до израз повеке друго осветлувањето незнам дали ви се свиѓа али очекувам критики поззз
attachment.php

attachment.php
Се ти е во ред само ако можеш додај некое возило или некаков воен предмет, машина до ракетиве за да го доловиш моментот на големината на ракетите.
Вака на пример јас можам да си помислам дека се со големина на нуклеарки, или пак со големина на обични мини за минофрлач. Немам ориентација.
Значи стави некаков предмет до нив или пак најубаво е човек да ставиш и фати го кадарот како човекот стои до нив, за да се знае за каква големина станува збор.
Иначе добро ти е останатото сработено.

darmon Имаш право добра забелешка ако иам време ке ги дотерам има уште други мои исто забелешки па ке постирам позз

Незнам дали претерав со рефлексијава на материјалов али мислам дека е интересантно:)

Незнам дали претерав со рефлексијава на материјалов али мислам дека е интересантно:)

Не, ама многу брзо се одвива анимацијава, па и камерата брза исто. Ако можеш, зголеми некаде до 12 сек., види како ќе биде. :)

Сакам да научам да работам во 3дс макс.Ми требаат туторијали за тоа како се работи во него.Имам учено туторијали за тоа кои се основните функции на програмата меѓутоа незнам кои туторијали да ги учам понатаму па би сакал совет од некој кој се занимава со 3д моделирање и анимации.

Сакам да научам да работам во 3дс макс.Ми требаат туторијали за тоа како се работи во него.Имам учено туторијали за тоа кои се основните функции на програмата меѓутоа незнам кои туторијали да ги учам понатаму па би сакал совет од некој кој се занимава со 3д моделирање и анимации.
Побарај видео туторијали од Lynda. Ако најдеш, разгледај, доста се корисни.

Мислам дека треба да ја намалиш текстурата на подот односно дворот од камени плочи. Вака излегува дека се прилично големи плочките и премнугу е нерамен патот. Пробај да ги намалиш, а со тоа и зградите и канделабрите ке ти изгледаат повисоки, фонтаната поголема .
Стави малку сенка која ја создаваат зградите врз подот.

Некако заладила темава со времево:vozbud::vozbud:

Нов рендер од мене во процес на рендерирање е видео верзија

Cut 01 Pass Composit Test.jpg

......................ми треба помош за нешто вакво? што програм е и ако може некој линк за download.....однапред фала:aplauz::aplauz::aplauz:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom