3D анимации!

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Ни во едното ни во другото.

Во Softimage, некако повеќе ми легна отколку Maya. Не е битна алатката битен е резултатот:icon_lol:

Ни во едното ни во другото.

Во Softimage, некако повеќе ми легна отколку Maya. Не е битна алатката битен е резултатот:icon_lol:

Хехе тоа да, мислев ако работиш во Маја да знам во случај да ти треба помош со технички подесувања за осветлување и рендерирање.
Со кој рендерер рендерираш тогаш??

Хехе тоа да, мислев ако работиш во Маја да знам во случај да ти треба помош со технички подесувања за осветлување и рендерирање.
Со кој рендерер рендерираш тогаш??

Рендерирам два паса Ambient Occlusion и Final Gathering со hdr мапа. не користам некој посебен рендер, основниот од Softimage со мали подесувања.
Имам три point светла.
За наредните рендери ќе уклучам и Indirect Illumination.
Косата морав да ја исклучам и изгледа ќе биде без неа поради големото време за рендерирање.

Со сетинзиве за рендерите ќе се занимавам подоцна сега само онака колку да имам некаква околина да видам како ќе ми се однесуваат материјалите, морам да почнам да го анимирам.
Благодарение на забелешките мислам дека сум на добар пат.

Штом ќе направам нови рендери ќе поставам, се надевам за брзо ќе поставам и видео.

Еве во 3Ds max некои вметнувања на текстури текстурите не се мн профи али мислам дека се добри сега само незнам дали се доволни сенките или треба да бидат по јаки да дојдат до израз повеке друго осветлувањето незнам дали ви се свиѓа али очекувам критики поззз
attachment.php

attachment.php

Се надевам дека ова не е краен рендер дека ги доработуваш сцените!

На рендерот имаш уште многу да работиш:
Слабо ти се измоделирани ракетите и лансирните рампи, многу малку детали имаат или пак и немаат.
Материјалите се некако чудни, треба да поработиш со текстурите UV мапирањето не ми се бендисува, на многу места ти се развлекува текстурата.
Можеш да ставиш bump на текстурите да добијат малку вдлабнувања, детали.

Поработи и со LIGHTING и ти фали индирекна илуминација.

И да сенките треда да се појаки.

Позадинската слика стави ја во environment околина и ракетите нека добиваат рефлексија од нејзе, ќе добиеш ефект дека си во таа околина а вака изгледа многу вештачки.

Замислата ти е супер продолжи со мали поправки ќе добиеш солиден рендер.

Според мене да најдеш некоја hdri мапа на хангар или гаража многу подобро ќе се вклопи со ракетите освен ако не ги лансираш:)

copy of p40.jpgp40.jpg
eve nesto nabrzina napraveno od mene
mislam ne brzina e renderot, a modelot e za 2 dena

Се надевам дека ова не е краен рендер дека ги доработуваш сцените!

На рендерот имаш уште многу да работиш:
Слабо ти се измоделирани ракетите и лансирните рампи, многу малку детали имаат или пак и немаат.
Материјалите се некако чудни, треба да поработиш со текстурите UV мапирањето не ми се бендисува, на многу места ти се развлекува текстурата.
Можеш да ставиш bump на текстурите да добијат малку вдлабнувања, детали.

Поработи и со LIGHTING и ти фали индирекна илуминација.

И да сенките треда да се појаки.

Позадинската слика стави ја во environment околина и ракетите нека добиваат рефлексија од нејзе, ќе добиеш ефект дека си во таа околина а вака изгледа многу вештачки.

Замислата ти е супер продолжи со мали поправки ќе добиеш солиден рендер.

Според мене да најдеш некоја hdri мапа на хангар или гаража многу подобро ќе се вклопи со ракетите освен ако не ги лансираш:)

haha ne gi lansiram imas pravo fala na kritikite ke probam da gi podobram rabotive i renderot pozzz

Еве од мене изработка на модел планета која е уствари земјата ракетиве ги баталив ја доработив планетава само сакам да ми помогне некој за идеа и сл како да ја дотераме да изгледа подобро пореално
attachment.php

attachment.php

attachment.php

Еве од мене изработка на модел планета која е уствари земјата ракетиве ги баталив ја доработив планетава само сакам да ми помогне некој за идеа и сл како да ја дотераме да изгледа подобро пореално
attachment.php

attachment.php

attachment.php

Планетава е супер.

Имам една мала забелешка или сугестија:)
Стави во позадина ѕвезди така ќе добиеш околинаa, за планетата мислам дека си ставил малку атмосфера, мислам дека би можело да има повеќе облаци, меѓутоа и вака е супер не сум летал со ракета за да знам каква е атмосферата од горе:vozbud:
Поздрав

dada ima sea ja doteruvam malku u photoshop teksturite a oblacite mi se malku ostri ke gi doteram i ima zvezdi staveno ali ke stvam podobri haha pozz

Текстурава од планетата ти е добра од каде ти е?
Ке ти пратам на пп

--- надополнето ---

Eve kako bi izgledal modelot od slikite so vmetnat drg model radi atmosfera:) inace renderiraneto e 50% oti mojot procesor e slab :)
programi koristeni se:
adobe premier
adobe photoshop
3ds max

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom