3D анимации!

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Не ме бива за анимација, не сум работел на тој аспект. Повеќе ми е фокусот на моделирање и рендерирање.
Плус не сум од Скопје така да било која работа во Скопје ќе ми биде проблем.

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Не ме бива за анимација, не сум работел на тој аспект. Повеќе ми е фокусот на моделирање и рендерирање.
Плус не сум од Скопје така да било која работа во Скопје ќе ми биде проблем.
Има и за тоа што ти го работиш.оди во фх3х и направи муабет.Другар ми кажа дека од све по нешто им треба и до октомври требаат да бидат до 300 луѓе таму.Он отиде на мубает и му дадоа туториали за matchmaking.Првпат се соочува со ова, иначе тој е графички дизајн, плус таму ке те поднаучат.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Има и за тоа што ти го работиш.оди во фх3х и направи муабет.Другар ми кажа дека од све по нешто им треба и до октомври требаат да бидат до 300 луѓе таму.Он отиде на мубает и му дадоа туториали за matchmaking.Првпат се соочува со ова, иначе тој е графички дизајн, плус таму ке те поднаучат.
Како што реков било која работа каде што ќе треба да идам во Скопје не ми одговара.
Еве теоретски ми даваат 20-23к плата, повеќе од 2 третини од таа плата ќе ми отидат на стан и јадење и тоа нема да биде којзнае што, нема да може да живеам ко човек, ќе биде преживување од месец за месец.

За сега можам да работам како фриленсер

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Како што реков било која работа каде што ќе треба да идам во Скопје не ми одговара.
Еве теоретски ми даваат 20-23к плата, повеќе од 2 третини од таа плата ќе ми отидат на стан и јадење и тоа нема да биде којзнае што, нема да може да живеам ко човек, ќе биде преживување од месец за месец.

За сега можам да работам како фриленсер
Многу повеќе ке добиваш во фх3х.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.876
Поени од реакции
4.580
me interesira so softveri rabotat vo fx3x ako znae nekoj, od prilika dali ima nesto za sto mozebi ke podnaucime pa ke aplicirame tamu za rabota

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
me interesira so softveri rabotat vo fx3x ako znae nekoj, od prilika dali ima nesto za sto mozebi ke podnaucime pa ke aplicirame tamu za rabota
Во фх3х работа со Softimage, Maya i Max, After effect, Houdini ( ova e najbarano), и не ми текнува уште што, може имаат и нови програми, јас кога бев таму пред да заминам Лондон овие ги работеа плус други. Другар ми ми кажа дека бил на разговор таму и дека му дале туториали за matchmaking, првпат прави нешто вакво, и плус во фх3х даваат дополнителена пракса. Ми вика исто така биле некој дечки таму што првпат го отвараат Фотошоп, па добро им оди сега.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.876
Поени од реакции
4.580
Во фх3х работа со Softimage, Maya i Max, After effect, Houdini ( ova e najbarano), и не ми текнува уште што, може имаат и нови програми, јас кога бев таму пред да заминам Лондон овие ги работеа плус други. Другар ми ми кажа дека бил на разговор таму и дека му дале туториали за matchmaking, првпат прави нешто вакво, и плус во фх3х даваат дополнителена пракса. Ми вика исто така биле некој дечки таму што првпат го отвараат Фотошоп, па добро им оди сега.
барам на нет хоудини ми дава софтвери тешки по 200мб, вајда некои триал верзии

M

Mr.InF3ction

Гостин
Да но тие што прв пат виделе фотошоп сигурно знаеле нешто..имале некои квалитети..знаеле да цртаат итн..
Инаку тоа е matchmoving или 3D tracking...тоа не е нешто тешко но си има свои финти итн. И ете тој ќе прави matchmoving ..но тие информации треба да ги комбинира со нешто( работа на композитор) .тука доаѓа улогата на тој што немал врска со фотошоп а знаел да црта и ќе нацрта нешто на фотошоп т.е matte painting и тоа..
Поентава е...не е проблем софтверот....тоа се учи...

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Стави малку bevel не рабовите на скалите, постољето на столбовите, покривот итн.
Толку остри рабови нема во прав свет а уште помалку на нешто што треба да изгледа направено од камен. Не ти треба многу, само малку bevel ќе направи голема разлика.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Е да...но со тоа bevel...мислиш нешто како Chamfer за 3Ds Max ?

Kajgana Shop

На врв Bottom