3D анимации!

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Момци , некој да даде портабл верзија на маја 2011 (ако има) :D Пак ја избришав - ПАК ми фали !

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ne ne brat , 2011 mi treba :D И ја глуп , ќе ми скурчи да се занимавам и делит .... кретен !

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
Јас бев таму во Fx3x на интервју со Мишко цоекот е супер али немаше слободни места за 3D Работев во тв АБ Канал значи дизајнот цел им го работев јас работам adobe After Effects,Photoshop,3DsMax ,Flash ,Web-све и др.иначе одлично е за работа таму можеш да напредуеш супер мене ми понудија друг програм да учам тест период
али мене не ми треба тој луксуз хаха ми треба пари ко и на секој нели пракси 4 месеца и сл иначе одлично е одете ако сте во можност поззз

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Јас бев таму во Fx3x на интервју со Мишко цоекот е супер али немаше слободни места за 3D Работев во тв АБ Канал значи дизајнот цел им го работев јас работам adobe After Effects,Photoshop,3DsMax ,Flash ,Web-све и др.иначе одлично е за работа таму можеш да напредуеш супер мене ми понудија друг програм да учам тест период
али мене не ми треба тој луксуз хаха ми треба пари ко и на секој нели пракси 4 месеца и сл иначе одлично е одете ако сте во можност поззз
Друже, оди сега, мислам дека фх3х им се потребни таленти од сите области. Мој другари сега се таму, учат mechmoving, matte painting.И ако што слушнав им требаат уште луѓе. Јас бев, ама многу слаба плата има и слабо да ти ја покачат, незнам за сега како е.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
27
Поени од реакции
1
имам нешто да ве прашам за тие што работат макс и флеш
дали може макс фајл некако да се конвертира во флеш фајл

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
имам нешто да ве прашам за тие што работат макс и флеш
дали може макс фајл некако да се конвертира во флеш фајл
Можно е да се конвертира, на кој начин незнам но имам видено многу фајлови кои се презентирани во флеш а правени во макс.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Не ве сфаќам баш ..сакаш 3Д рендерирана сцена и да имате некоја контрола на камера или било што со флеш или?

Член од
18 јануари 2011
Мислења
27
Поени од реакции
1
Не ве сфаќам баш ..сакаш 3Д рендерирана сцена и да имате некоја контрола на камера или било што со флеш или?
мислев да биде направена или ако може да биде рендирана али кога ќе ја конвертираш во флеш да можеш да ја правиш со action script од тоа да речеме да нашравиш некоја мини игричка

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
Може имам правено значи вака сите сцени од 3д ги правиш во слики значи ги рендерираш во слики тие слики ги импортираш во флешот adobe css4 прмер и таму им подесуваш брзината на анимирање тоа е 30 f/s па ја добиваш анимацијата е сега зависи што сакаш да правиш значи ако си рендерирал транспарентни сцени тогаш мозеш и поздини да си менаш како за веб и сл па тие добиени видео сцени во флеш им даваш команада со action scripts дали кога со маусот ке кликнеш на одредено видо сцена да работи или да мирува обично ова се користи за веб инаце изводливо е имам работено веб интро мн јако хаха испадна али мора сликите да ги поднамалиш ако сакаш да ти работи подобро па губиш квалитет на анимациите и така да ретко го користат тој начин повке прават во флеш али да изгледа као 3д али во глано можеш да ги експортираш во .swf pozzzzzzz

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
Eden Jingl za marketing sto sum go pravel moze go vrtat uste vo 3Ds Max :)

Член од
19 април 2010
Мислења
54
Поени од реакции
7
Друже, оди сега, мислам дека фх3х им се потребни таленти од сите области. Мој другари сега се таму, учат mechmoving, matte painting.И ако што слушнав им требаат уште луѓе. Јас бев, ама многу слаба плата има и слабо да ти ја покачат, незнам за сега како е.
Со плата сеуште е исто:)
И јас бев на разговор и се тоа, ми понудија да работам mechmove, и roto, мегјутоа мали се парите а и не сум од ск така да ќе треба да се презживува од месец за месец, плус и некои чудни договории требаше да се потпишат, кои во моментов не ми одговараат за кариера.
Али сепак супер е ми се бендисува што фирма од мк вака напредува, и е супер место за учење.

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Со плата сеуште е исто:)
И јас бев на разговор и се тоа, ми понудија да работам mechmove, и roto, мегјутоа мали се парите а и не сум од ск така да ќе треба да се презживува од месец за месец, плус и некои чудни договории требаше да се потпишат, кои во моментов не ми одговараат за кариера.
Али сепак супер е ми се бендисува што фирма од мк вака напредува, и е супер место за учење.
Какви чудни договори? И колку се платите таму? Јас сакам да идам кога ке завршам курс во Аксис.

Член од
18 мај 2008
Мислења
945
Поени од реакции
1.196
Ај да прашам и јас нешто.Од SolidWorks имам некое познавање за некои поедноставни работи,Maya ја чепкав некое време ама речиси се да имам заборавено.Е сеа прашањето ми е од каде да почнам,по муабетиве што ги читам Мауа е нај профи,кои програми да ги комбинирам/учам?3DSMax,Maya,SolidWorks?Знам дека не е лесно два програми да учам паралелно (не ми е тоа намерата) чисто да си знам.:)
Јас сакам да почнам во Maya за не се префрлам подоцна,па луѓе давајте предлози искуства.

Фала;)

M

Mr.InF3ction

Гостин
Зависи до тебе друже. Што ти иде полесно ...но ако одбереш нешто помеѓу 3DsMax или Maya нема да згрешиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom