Колку внимавате на изгледот и облеката кога сте дома?

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Како си се облекувате по дома?
Тренерки, пижами, стара облека пред фрлање :icon_lol:, фармерки или пак си го носите она што сте го носеле во школо/работа/некое излегување и ве мрзи да се пресоблекувате...

И дали внимавате на изгледот дома?
Ако сте неколку дена по ред дома знаете ли и да не се исчешлате, машките да не се избричите со денови, не се средувате воопшто и онака никој не ве гледа. :)
Или напротив исчупани, налакирани, исфенирани сте секогаш па и кога со денови седите дома.

ТИ?
Мора да е секси до јаја твоето облекло за по дома.

Јас најчесто сум или тренерка или фармерка и маица, а ако е претопло бермуди и маица.
А понекад и угул гол.

Немам гајле за дома, по пижами, по кратки, по тренерки, по се` можно што е покомотно си седам, се влечам по цел ден, не можам дома да бидам спастрена како за на школо или некоја свеченост. Што е можно покомотно :)
Истото е и со изгледот, само што нели, редовните дневни хигиенски обврски ги извршувам, многу нормално, а за пицнување, малку потешко :icon_lol:

Зависи од периодот во кој минувам. Иако, најчесто внимавам среден да бидам, има моменти како сега, кога недела дена не сум избричан. :kesa:

Немам гајле за дома, по пижами, по кратки, по тренерки, по се` можно што е покомотно си седам, се влечам по цел ден, не можам дома да бидам спастрена како за на школо или некоја свеченост. Што е можно покомотно :)
Истото е и со изгледот, само што нели, редовните дневни хигиенски обврски ги извршувам, многу нормално, а за пицнување, малку потешко :icon_lol:

И јас сум среден, чист, измиен, избањат, комотен итн.

И во распастреноста има комоција и елеганција.

Кога сум дома сум у стари алишта (по могучност тренерки, ради конфортабилност )
и за инат ја заебувам фризурата пошо ме намачила да ја наместам (барем порано кога ставав ѓел, сеа веќе навика ми стана да ја бушавам кога сум дома, ме прави да се чуствувам слободно :)) а за бричени исто...не се бричам кога никој не ме глеа :)

иначе, ова за ситни средувања, али чист избањат и глобално среден, сум :)

Или по пижами или стари тренерки шо не ги носам подалеку од дома.
Од кај и да се вратам,мора одма да се преслечам.. ем дома ем да се стегам по фармерки? Ноу тенкс.
За изгледот шо појќе седам дома,то појќе ми е досадно и си најдвам занимација па дури и да ги чупам веѓиве,а не излегвам нигде.
Е,сеа ако има најавено гости то е друго :)

Па, има денови кога ми е досадно, и внимавам на домашниот аутфит, со тоа што сите бои ми одговараат. Како на пример денес, таков ми е моментот што у розево се облеков :)

Хигиена, секако дека водам. Дури и косата си ја пеглам за по дома.

ТИ?
Мора да е секси до јаја твоето облекло за по дома.

Јас најчесто сум или тренерка или фармерка и маица, а ако е претопло бермуди и маица.
А понекад и угул гол.

Па најчесто вака :trepka:
V295166.jpg
V292051.jpg
V294278.jpg
V276589.jpg

:icon_lol:

Шала на страна пижамчиња најчесто со дуксер зимно време, летно време рамбовки и шорцеви нешто слично ко последната слика погоре ама понесекси :pos:.
А хигиена обавезно, a иначе и по дома знам да се изфенирам некад ама најчесто репче/пунџичка, се чупам од досада, се лакирам секад за да не грицкам нокти и то.
Не се дотерувам ама колку толку средена, мож некој ќе налета :wink:

Кажуј ти вакви работи, па апансаз Гаро ќе ти налетуе за на кафе, амфе, штрафе итн :vozbud::vozbud::vozbud::baeh:

За по дома за мене не постои ништо друго освен пижами :icon_lol: Тренерки не поднесувам, уште помалку па да седам во тоа што сум го носела цел ден, а најмногу чекам да си дојдам дома за да си ги растурам шишките, зошто знаат често да ме напнат дури ги држам средени на школо или за излегување :) Само мразам кога ќе дојдат ненајавени гости и морам да се пресоблечам, е единствено тогаш сум подотерана дома :)

Два различни стила-еден за по дома и еден за надвор:pos2:
Дома ептен спорт-со тренерки,(секогаш тесни,не од оние широките),блузичка или дуксерче,никогаш не носам старо по дома,секогаш сум во `ново`.Знам да се истуширам,да се излакирам,да се средам,да се мачкам цел саат со лосион за тело:pos:сето тоа ме отпушта...
А за излегување...одма штикла...

Па.. гледам да сум во чисти боксерки.

Најкомотно ми е. Плус немам страм од комшии/ки кога шетам низ дневна за по сок и сл.

Пижами, зелениот дебел блузон и бушава коса! Тоа сум јас по дома, едноставно не сум тип да се замарам со такви работи по дома! Ако сум била излезена во истиот момент се пресоблекувам во пижами, ако не сум во пижами се осеќам дека се гушам!
Дома ми треба комоција, не можам да седам со фризура или не дај Боже нашминкана, јас кога излагам ретко се шминкам (освен пудра) камоли па по дома.

за по дома само тренерка . се чувствувам по релаксирано .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom