Колку внимавате на изгледот и облеката кога сте дома?

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Како си се облекувате по дома?
Тренерки, пижами, стара облека пред фрлање :icon_lol:, фармерки или пак си го носите она што сте го носеле во школо/работа/некое излегување и ве мрзи да се пресоблекувате...

И дали внимавате на изгледот дома?
Ако сте неколку дена по ред дома знаете ли и да не се исчешлате, машките да не се избричите со денови, не се средувате воопшто и онака никој не ве гледа. :)
Или напротив исчупани, налакирани, исфенирани сте секогаш па и кога со денови седите дома.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
ТИ?
Мора да е секси до јаја твоето облекло за по дома.

Јас најчесто сум или тренерка или фармерка и маица, а ако е претопло бермуди и маица.
А понекад и угул гол.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Немам гајле за дома, по пижами, по кратки, по тренерки, по се` можно што е покомотно си седам, се влечам по цел ден, не можам дома да бидам спастрена како за на школо или некоја свеченост. Што е можно покомотно :)
Истото е и со изгледот, само што нели, редовните дневни хигиенски обврски ги извршувам, многу нормално, а за пицнување, малку потешко :icon_lol:

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Зависи од периодот во кој минувам. Иако, најчесто внимавам среден да бидам, има моменти како сега, кога недела дена не сум избричан. :kesa:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Немам гајле за дома, по пижами, по кратки, по тренерки, по се` можно што е покомотно си седам, се влечам по цел ден, не можам дома да бидам спастрена како за на школо или некоја свеченост. Што е можно покомотно :)
Истото е и со изгледот, само што нели, редовните дневни хигиенски обврски ги извршувам, многу нормално, а за пицнување, малку потешко :icon_lol:
И јас сум среден, чист, измиен, избањат, комотен итн.

И во распастреноста има комоција и елеганција.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Кога сум дома сум у стари алишта (по могучност тренерки, ради конфортабилност )
и за инат ја заебувам фризурата пошо ме намачила да ја наместам (барем порано кога ставав ѓел, сеа веќе навика ми стана да ја бушавам кога сум дома, ме прави да се чуствувам слободно :)) а за бричени исто...не се бричам кога никој не ме глеа :)

иначе, ова за ситни средувања, али чист избањат и глобално среден, сум :)

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Или по пижами или стари тренерки шо не ги носам подалеку од дома.
Од кај и да се вратам,мора одма да се преслечам.. ем дома ем да се стегам по фармерки? Ноу тенкс.
За изгледот шо појќе седам дома,то појќе ми е досадно и си најдвам занимација па дури и да ги чупам веѓиве,а не излегвам нигде.
Е,сеа ако има најавено гости то е друго :)

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Па, има денови кога ми е досадно, и внимавам на домашниот аутфит, со тоа што сите бои ми одговараат. Како на пример денес, таков ми е моментот што у розево се облеков :)

Хигиена, секако дека водам. Дури и косата си ја пеглам за по дома.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
ТИ?
Мора да е секси до јаја твоето облекло за по дома.

Јас најчесто сум или тренерка или фармерка и маица, а ако е претопло бермуди и маица.
А понекад и угул гол.

Па најчесто вака :trepka:

:icon_lol:

Шала на страна пижамчиња најчесто со дуксер зимно време, летно време рамбовки и шорцеви нешто слично ко последната слика погоре ама понесекси :pos:.
А хигиена обавезно, a иначе и по дома знам да се изфенирам некад ама најчесто репче/пунџичка, се чупам од досада, се лакирам секад за да не грицкам нокти и то.
Не се дотерувам ама колку толку средена, мож некој ќе налета :wink:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Кажуј ти вакви работи, па апансаз Гаро ќе ти налетуе за на кафе, амфе, штрафе итн :vozbud::vozbud::vozbud::baeh:

Член од
27 јануари 2007
Мислења
2.504
Поени од реакции
72
За по дома за мене не постои ништо друго освен пижами :icon_lol: Тренерки не поднесувам, уште помалку па да седам во тоа што сум го носела цел ден, а најмногу чекам да си дојдам дома за да си ги растурам шишките, зошто знаат често да ме напнат дури ги држам средени на школо или за излегување :) Само мразам кога ќе дојдат ненајавени гости и морам да се пресоблечам, е единствено тогаш сум подотерана дома :)

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Два различни стила-еден за по дома и еден за надвор:pos2:
Дома ептен спорт-со тренерки,(секогаш тесни,не од оние широките),блузичка или дуксерче,никогаш не носам старо по дома,секогаш сум во `ново`.Знам да се истуширам,да се излакирам,да се средам,да се мачкам цел саат со лосион за тело:pos:сето тоа ме отпушта...
А за излегување...одма штикла...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.117
Па.. гледам да сум во чисти боксерки.

Најкомотно ми е. Плус немам страм од комшии/ки кога шетам низ дневна за по сок и сл.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Пижами, зелениот дебел блузон и бушава коса! Тоа сум јас по дома, едноставно не сум тип да се замарам со такви работи по дома! Ако сум била излезена во истиот момент се пресоблекувам во пижами, ако не сум во пижами се осеќам дека се гушам!
Дома ми треба комоција, не можам да седам со фризура или не дај Боже нашминкана, јас кога излагам ретко се шминкам (освен пудра) камоли па по дома.

Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
за по дома само тренерка . се чувствувам по релаксирано .

Kajgana Shop

На врв Bottom