Постење?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
постам 6 та недела веќе (за прв пат). Иако сум хроничен месар сепак се навикнав на оваа исхрана а постот го држам... еве другарот над мене најубаво ќе ви објасни

Крстителот напиша:
А кога постиш, изврши помазание на главата и измиј си го лицето, за да не видат луѓето дека постиш, туку твојот Татко Кој е во тајност. А твојот Татко Кој го гледа тоа што е тајно, ќе те награди

Не те разбирам?! Има некаква разлика помеѓу мојот и твојот цитат?

Еве од денес 00-00 часот почнав со пост до сабота во 00-00 часот. Па за тие што го пропуштиле големиот пост им предлагам мојот мал пост да го искористат -)

Еј, и јас постам. Си ги фатив постите уште од почеток и супер ми е. Ама баш ништо не ми недостига во исхраната.

Хух не знам јас лани не постев пред две години постев десет дена стомакот го пореметив ама ако не се каам го сметам за добро физичко и духовно прочистување.

Телефон напиша:
Еј, и јас постам. Си ги фатив постите уште од почеток и супер ми е. Ама баш ништо не ми недостига во исхраната.

and what about SEX???
mislam ako postis...treba da se posti...nali??

ne sum postela,ne postam i ne ni planiram da postam,nemozam da ja razberam poentata na toj cin,idam posle da se pricestam i so toa go demek gospod ke mi gi prosti grevovite:blabla:

SLaCk напиша:
Еве од денес 00-00 часот почнав со пост до сабота во 00-00 часот. Па за тие што го пропуштиле големиот пост им предлагам мојот мал пост да го искористат -)

I jas! :wink: Samo jas do cetvrtok ke postam,oti nema da mozam da izdrzam sabota posle polnok,posle peenjeto da sedam sto saati za pricesnata....:icon_lol: Zatoa cetvrtok sabajle ke se pricestam.

leej jas ja postam sedmata nedela...site gi postev na voda i ne mi e tesko poso baba mi cel zivot posti i znae miljon jadenja da pravi :)

Abe i jas sakav da postam ama se omrsiv i posle se aj drugata nedela, aj drugata i se taka i sea pak se nagnetov i zezni postenje dajte jadenje/mesooooooooooo/.

aha da mozebi ke postam
jas sum poznata po toa kolku jadam pa... ne bi izdrzala ni 1 den:bip:

SLaCk напиша:

zal mi e
sabajle u 7 jadev vareno jajce
a sega kifla so virhsla i gurmanski obrok i jogurt
se omrsiv:D

Го постам целиот пост од почеток и немам никаков проблем.. Прекрасно се чувствувам, како физички така и психички. Храна има разновидна и превкусна.

Ajde drzte se, ide Veligden, kje se omrsime so jagnesko :)
Nema poubavo jagne od veligdensko...
:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom