Постење?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Лани, прв и последен пат.
Ме фати киселина:(

jas sum postel porano.
ama denes po greska se omrsiv , taka da za***v rabota.
aj od cetvrtok ke fatam onamu pak da postam

Не постам за празници и такви работи,всушност никогаш не сум постела.:)Ако воопшто почнам да постам ќе биде од некоја здравствена причина,а не од тоа дека со тоа се зближуваш со страданијата на Исус.И така не сум некој голем верник,еден мање-више што не постел.

KOGA TREBA DA POSTAM BAREM EDEN DEN SKORO NIKOGAS NESUM IZDRZALA NI CELIOT DEN ,STO MI VELESE BABAMI " AJ,CEDO MOZE DA SE OMRSIS IZLEGOA ZVEZDI NA NEBOTO'' TAKA SI TERAM PO TOJ TERK POSTAM DODEKA NE SE STEMNI A POSLE NA KRKANJE !!!

so imaat vrska zvezdite na neboto so postenjeto?

никогаш не сум постела, а и не вервам дек некогаш ќе можам.... еден ден решив демек ќе постам и му се залепив на чоколадото :)) не можам да издржам ни еден ден, а не пак 6-7 недели ко шо прајт некој... не е то за мене
bk.gif

Gi pozdravuvam lugeto sto mozat da postat 40 dena.Jas imam posteno nekolku pati po 1 den,obicno Petok.Ke se potrudam ovaa nedela barem poslednite 3 dena pred Veligden da izdrzam ...

BlAcK_MamBa напиша:
so imaat vrska zvezdite na neboto so postenjeto?
За Рамадан се пости од изгрејсонце до зајдисонце.
Ѕвезди, јадење, сонце, пост, ти текиња??

Јас не постам, јас сум џедај. Живеам согласно силата.

Garfield напиша:
За Рамадан се пости од изгрејсонце до зајдисонце.
Ѕвезди, јадење, сонце, пост, ти текиња??

Јас не постам, јас сум џедај. Живеам согласно силата.

Praish sklekovi?

Jas praam po 100:)

Ali ja ziveam soglasno so mudrosta:), intelegencijata, pametot(onoj softwerskiot)...
Jebiga, silata si e sila:)

Ма јок бе какво постење два пати на ден мора да јадам месо ако не ке ме пеат попови а башка и немам гревови срце човек сум и Господ не би ми дал да постам:bilokojzbor:

Пикасо - The Force jackass, the Force!

Правам повеќе од 100 кога не ме мрзи и кога не работам од јутра до сутра, али в ред, барем не постам.

Вегетаријанец сум! Јадам само пилешко, а нема лепше птице од прасице!

суштината на постот не е да не јадеш месо или да се лупаш у груди демек еј ја постам....постот е и воздржување од лоши мисли и дела,од телесно уживање, секс и бла бла бла, време кога интензивно треба да се посветиш на молитва, на милосрдие...а не да припаѓам у несвес демек постам еј...

Golem post za Veligden!

Dali miozhe nekoj zapoznaet so pravoslavnite tradicii da opishe kako i kolku kje se posti za Veligden? Me interesiraat detali za vidovite hrana shto se dozvoleni.

Iskreno, koj od vas kje posti?

Мислам дека е очигледно и познато, што смее а што не смее да се јаде.
Плус ти вегетерјанец си, мислам дека се испосте доволно:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom