Постење?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Може било некое „млечно и гумено бомбонче” :-)
Денес ненормално почна да ме фаќа криза... Башка, цел ден сум на ајвар и тавче ориз!

Не можам да постам, сум пробала ама не се издржува.Издржувам еден ден и тоа едвај. Најмногу без што неможам се млекото и млечните производи....сум пробала да ги заменам со производи од соја,ама не иде (се од соја не поднесувам):pov:

Porano koga bev pomala, majka mi koga postese, postev i jas. No sega ne mozam. Zatoa sto i da resam da postam,ke zaboravam i na pominuvanje pokraj frizider ke si zemam cokolado, navika mi e:icon_lol:
A i ne mozam koga na rabota site jadat, a jas da gi gledam :icon_lol:
Inaku mnogu jadam meso i suvomesnati proizvodi, i mislam deka eden den bi izdrzala ama nedela ne.:kajg:

Sekogas postam,ama ne go pravam golemiot post sto e od 6 nedeli,tuku postam edna nedela pred Veligden za potoa da si se pricestam.
Taka ke bidi i ovaa godina :wink:

Петти ден, добро е, сеуште не сум се заебал со нескафе или чоколатце! :-)

И јас постам ама не 6 недели туку првата недела од посто и сеуште не сум се зафркнала, и нема де се зафркнам оти утре ке одам уште во рани зори да се пречестам

Мистичен напиша:
Петти ден, добро е, сеуште не сум се заебал со нескафе или чоколатце! :-)

Uuuff!!!se plasam nema da izdrzam....ah!:je: mi trebaat luge sto ke te nastrvat za posno!eve na primer i jabolkoto e super uzinka!:))
Inaku,daaa postam iii ako podobro razmislam-super mi e!!i sakam takvi mali vkusni iskusenija.....mmm cokolatce!!!!!

Ако многу му ја мислите, тогаш не постете. Ебаго.

Ем така е.

Леелеееееее, дали ќе издржам, леелеееее ми се јаде, ова-она. Па јадете ако ви се јаде.

Идејата за постот е да се исчисти телото, организмот од сите масти и тежини внесени преку храната, која во зимо е потешка, помрсна, а не да се мачите.
Оној кој решил да псоти треба да го прифати како секојдневие, а не како измачување.

Кој одпаред кенка, а држи пост, значи не го држи поради тоа што постот е, ами од помодарство.
Ебаго.

Лелееееееее, ми се јаде.....

И мене ми се јаде сешто, затоа и не постам. Ме слуша некој да се бунам, да кенкам и да плачам?? Не.

E bas me interesira koj posti od cisto duhovni pricini??/ako ima samo eden takov-odma neka pise!moze i privatna poraka..........
I drugo:postot ima pred se duhovna dimenzija-ona vreme koga se vozdrzuvame od losi dela,losi misli,pakosni nameri.....a i knetenje na se sto ti dojde na usta e takva pakosna namera za samounistuvanjee...rekov,postam iii-super mi e!!!

Детуле, олабави, оди касни си мрничко. Или дочитувај кога некој пишува.

Јас само објаснив зошто оние кои постат не треба да кенкаат и да плачат како неарни дека им е тешко.

Оти
Uuuff!!!se plasam nema da izdrzam....ah!:je: mi trebaat luge sto ke te nastrvat za posno!eve na primer i jabolkoto e super uzinka!:))
ова е плачипичење.

Лелелееееее, чууууујтеееее и почуууујтеееееее, ЈААААААССС ПОООООСТААААААМ!!

А кој пости од кои причини не ме интересирас, ионака е 98% помодарство.

Atanazija, eve, se prijavuvam!!! Jas postam od duhovni prichini. I mi se priloshuva koga chitam nedokvakani izjavi. Ah, nikade, ama nikade ne uspeale da im go isplaknat mozokot za samo 50-ina godini, ama vo nashava zemja, Boga mi, eksperimentot narechen socijalizam em komunizam uspea. I se odrzhuva so ljubov...I trae...i trae....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom