Постење?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Garfield напиша:
Детуле, олабави, оди касни си мрничко. Или дочитувај кога некој пишува.

Јас само објаснив зошто оние кои постат не треба да кенкаат и да плачат како неарни дека им е тешко.

Оти ова е плачипичење.

Лелелееееее, чууууујтеееее и почуууујтеееееее, ЈААААААССС ПОООООСТААААААМ!!

А кој пости од кои причини не ме интересирас, ионака е 98% помодарство.
И јас постам од оваа година, и обично кажувам само кога ќе почнат у кафана или на гости да ме малтретираат ( а има такви зашто знаат дека одбивам само кога сум неарен :-))зошто неќам ракивче, сирење, месо и сл. Ама овој Гарфилдов ме испровоцира, и тука да напишам. Па што ако се жалат, па што ако на сите кажуваат.. колку работи ти си сакал да ги направиш, па одкога си почнал си плачипичел ( извини шо користам твој речник). И не ги терај да одат на мрсничко, дај им подршка да издржат.
Поздрав

Tanjushka напиша:
Atanazija, eve, se prijavuvam!!! Jas postam od duhovni prichini. I mi se priloshuva koga chitam nedokvakani izjavi. Ah, nikade, ama nikade ne uspeale da im go isplaknat mozokot za samo 50-ina godini, ama vo nashava zemja, Boga mi, eksperimentot narechen socijalizam em komunizam uspea. I se odrzhuva so ljubov...I trae...i trae....
Ете, тоа го почитувам.

Гледаш, никаде ја нема да плаче и кенка како не знае дали ќе издржи, напротив се гнаси од луѓе кои тоа го прават, како што реков, од помодарство, како педерите, новопечените, и тие се ебат во газ од помодарство.

Честитам Тањушке.
Јас не постам, не за друго, џедај сум, ние не постиме.
Поздрав

Garfield напиша:
Детуле, олабави, оди касни си мрничко. Или дочитувај кога некој пишува.

Јас само објаснив зошто оние кои постат не треба да кенкаат и да плачат како неарни дека им е тешко.

Оти ова е плачипичење.

Лелелееееее, чууууујтеееее и почуууујтеееееее, ЈААААААССС ПОООООСТААААААМ!!

А кој пости од кои причини не ме интересирас, ионака е 98% помодарство.

Podarstvo-daaaa...placipicenje-neeee!!!!i sekako deka ne se falam so eeej jas-postaaaaam!!!!samo mi preci nikoj ne me ostava da si go doziveam 'toa' onaka kako sto jas sakam.............

iii toa sto sum detule...hm...pa bas vaka preku iskusenija-RASTAM....pih-mali!!!

desertfox напиша:
И јас постам од оваа година, и обично кажувам само кога ќе почнат у кафана или на гости да ме малтретираат ( а има такви зашто знаат дека одбивам само кога сум неарен :-))зошто неќам ракивче, сирење, месо и сл. Ама овој Гарфилдов ме испровоцира, и тука да напишам. Па што ако се жалат, па што ако на сите кажуваат.. колку работи ти си сакал да ги направиш, па одкога си почнал си плачипичел ( извини шо користам твој речник). И не ги терај да одат на мрсничко, дај им подршка да издржат.
Поздрав

Читај ме, поубаво. Нема поддршка за помодари. Поарно нека не постат отколку за а бидат ИН.
Оние кои искрено постат е кенкаат по форуми за тоа.

Инаку, ајс кога ќе се заречам, ако се сеќаваш, издржувам. Како кога ослабев, како кога запнав пак оваму, како во многу работи.
А, еднаш, за да видам како е потоа, информативно, дали ќе има промена или разлика, без кенкање, испостев т.е не јадев мрсно, ниту млеко. Издржав, не кенкав.

Tanjushka напиша:
Atanazija, eve, se prijavuvam!!! Jas postam od duhovni prichini. I mi se priloshuva koga chitam nedokvakani izjavi. Ah, nikade, ama nikade ne uspeale da im go isplaknat mozokot za samo 50-ina godini, ama vo nashava zemja, Boga mi, eksperimentot narechen socijalizam em komunizam uspea. I se odrzhuva so ljubov...I trae...i trae....

GO ahed girl...........imas potencijali:)ii-srekno do kraj.......

Garfield напиша:
Читај ме, поубаво. Нема поддршка за помодари. Поарно нека не постат отколку за а бидат ИН.

Инаку, ајс кога ќе се заречам, ако се сеќаваш, издржувам. Како кога ослабев, како кога запнав пак оваму, како во многу работи.
А, еднаш, за да видам како е потоа, информативно, дали ќе има промена или разлика, без кенкање, испостев т.е не јадев мрсно, ниту млеко. Издржав, не кенкав.
не е можно сите лошо да те читаме, те прочитав и така те сватив, како поубаво да те читам не знам. онака како е напишано. а дека си кенкач, кенкач си хахахах

Garfield напиша:

Placko,plackooo.....:kez:

Jajte vafli, јас само гледам кенкавци, лелееееее, постаааам.
А бе ајде, ако ви се јаде, јадете. Не смарајте.

Garfield напиша:
Jajte vafli, јас само гледам кенкавци, лелееееее, постаааам.
А бе ајде, ако ви се јаде, јадете. Не смарајте.

Vaflite se mrsni be, Garfield:je: . Ponudi bajadera, krem-bananche, alva....

Ем зато им реков, вафли, за да не кенкаат појќе. нема пост, нема пискотници и кенкаења.

Де бе шо напраивте со постењево...
Ако некој пости од духовни односно религиозни причини треба да се откаже од многу повеќе работи не само од мрсно (алкохол, секс лоши мисли пцовки итн.), а ако е само од здравствени причини имаат право малку да си поплачат:kajg:

Mislam deka treba da postat samo onie koi se pravi vernici,ali dobro e i za dieta!

Da vie na pomosh na site sto postite. Jas najcesto postam poslednite dve nedeli , edna so maslo drugata bez , za pricezna .

Буковец напиша:
Ако некој пости од духовни односно религиозни причини треба да се откаже од многу повеќе работи не само од мрсно (алкохол, секс лоши мисли пцовки итн.), а ако е само од здравствени причини имаат право малку да си поплачат:kajg:

Miliot toj...se posti samo i iskluchivo od duhovni prichini...ona drugoto e dieta. Se razbravme;)??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom