Зошто жените сакаат уметници?

Побрзо ќе се открие тајната на универзумот, значењето на животот, каде е викендицата на господ одколку што се стварно мота низ женските мозоци.

Побрзо ќе се открие тајната на универзумот, значењето на животот, каде е викендицата на господ одколку што се стварно мота низ женските мозоци.

Според постовите, ти дефинитивно ги задоволуваш основните критериуми: титула и моќ (Lord Dragon). :smir:

Според постовите, ти дефинитивно ги задоволуваш основните критериуми: титула и моќ (Lord Dragon). :smir:

Нема шанси. Јас сум уметник и хронорарен шахист.

Тоа е оној инстинктивен, базичен начин на селекција на партнер (порано тоа било најмускулестиот/најуспешен тип у племето, денес е оној со најдобра кола/други опипливи статусни симболи).

И тоа е онаа базична, "примитивна" моќ, која ја убедува жената дека тоа е партнер кој ќе овозможи сигурна иднина за нејзе и нивното потомство.
Пошо неговата моќ е опиплива, мерлива...кола, рачун у банка, број на "поданици".

Кај уметникот го немаш најчесто тоа.
Затоа и тој не се смета за моќен на таков начин. Тој има идеја, талент, способност...али тие не се јадат и не ранат деца.

Но, сепак, има моќ која е посуптилна и која знае да биде многу посуштинска(па, и поголема) од онаа на директор на некоја корпорација.

П.С
Иронично е што жените сеуште очекуваат моќ од мажот, а истовремено сакаат да бидат рамноправни.

Ах,тој Дарвин...да е жив ќе се изеди од мака...
Кај луѓето имаме природна селекција колку што има кај камењата...т.е. скоро и да нема...
Животните и инсектите од ист вид се слични,да не речам исти по големина и сила,па се натпреваруваат кој ќе ја оплоди женката.
Кај луѓето е прилично различно...
Во Индија некој селанец има 15 деца, а некој богат западноевропјанин 0,1 или 2.Или е педер... Природна селекција? Give me a break...

Природната селекција почнала да отстапува пред човечкиот ум од поодамна од кога некој измислил тркало,некој запалил оган...па се до сега кога имаме виртуелна реалност...

Креативните личности служат за некоја поголема цел.Тесла,Едисон,Флеминг и Зворикин далеку помалку ебеле од просечен бизнисмен во МК...
За среќа на сите нас...

"Уметноста на Шмекот" ќе се вика мојата книга! Жени....попалете сеееее :) Јас сум УМЕТНИК! :wink:+:smir:=:pusk:

Ах,тој Дарвин...да е жив ќе се изеди од мака...
Кај луѓето имаме природна селекција колку што има кај камењата...т.е. скоро и да нема...
Животните и инсектите од ист вид се слични,да не речам исти по големина и сила,па се натпреваруваат кој ќе ја оплоди женката.
Кај луѓето е прилично различно...
Во Индија некој селанец има 15 деца, а некој богат западноевропјанин 0,1 или 2.Или е педер... Природна селекција? Give me a break...

Природната селекција почнала да отстапува пред човечкиот ум од поодамна од кога некој измислил тркало,некој запалил оган...па се до сега кога имаме виртуелна реалност...

Креативните личности служат за некоја поголема цел.Тесла,Едисон,Флеминг и Зворикин далеку помалку ебеле од просечен бизнисмен во МК...
За среќа на сите нас...
Се слагам дефинитивно и истото го напомнав у пост малку после оној кој тука си го цитирал :)
И природната селекција и нашите инстинкти се отупени. Или ко шо Скот Пек вели...Човечка природа е да си вршиш нужда у панталоните...а, штом уште како малечки не учат да не го праиме тоа, и истото го научуваме, онда итекако се отцепуваме од нашата "природа" (читај базични пориви и инстинкти).

Него, мене сеа нешо друго живо ме занима. Пошо ја сум уметник би прашала:
Дали мажите сакаат уметнич-ки? :nesum:

Се слагам дефинитивно и истото го напомнав у пост малку после оној кој тука си го цитирал :)
И природната селекција и нашите инстинкти се отупени. Или ко шо Скот Пек вели...Човечка природа е да си вршиш нужда у панталоните...а, штом уште како малечки не учат да не го праиме тоа, и истото го научуваме, онда итекако се отцепуваме од нашата "природа" (читај базични пориви и инстинкти).

Него, мене сеа нешо друго живо ме занима. Пошо ја сум уметник би прашала:
Дали мажите сакаат уметнич-ки? :nesum:

А бе ја многу, за другите не знам!

Мислам дека главната причина е тоа што тие поинаку го гледаат светот, имаат поинакви видици од останатите и отскокнуваат од обичните машки. Уметниците имаат некоја поинаква душа, имаат нешто посебно. Можеби затоа.

Дали мажите сакаат уметнич-ки?
Искрено да, ама не да биде забегана од реалноста како Ана Јовковска и нејзините емисии, или како што би рекол дедо Орде за Илинка Митрева: Внучко оваа да ми ја даваат не ја земам :pos::pos::pos::pos::pos:.Патем вдовец е човекот му умре жената и пак бира :pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

шо толку го сукате бе ?:mist:

(јас сум уметник...ве молам сеа полека со ПП)

Чекајте сеа, жените сакаат некој да ги финасира или уметници сакаат?
Решете се, вака низ форумов контрадикторни сте.

Второ ај шо е КРЕТЕНСКА генерализацијата дека сите женски едно нешо сакаат, него сега и додаваме подеднакво КРЕТЕНСКО-ДЕБИЛНА генерализација за уметниците.

П.С
Официјално сум уметник, па знам дека моите машки колеги нешо не ги облетуваат многу, многу припраднички на женскиот пол.

Тоа дека се залигудиња :)

:pos: :pos:

Свесни сте колку уметници има, така?
Свесни сте дека само од ликовна академија искачаат по 40 луѓе годишно со диплома дека се творци, прават изложби и сл....па на тоа додади и музичари, писатели, драматурзи, глумци...и сите се као мистериозни, алкоси и без пари? :pos: :pos:

Стереотипи и предрасуди, глава боли.

Забрај поети да споменеш!

Ај прво дефинирај ми што подразбираш под уметник?

Не е мое да дефинирам. Човек кој твори најверојатно, најчесто нешто кое влијае на некое од сетилата.

Кољо, nihil est in intelectu quod sepmer fuerit in sensu?? ИЛИ?

Е баш тоа се обидував да го кажам низ нешо као 10 поста до сеа.

Уметник/неуметник у случајот кој Никола го спомиња е тотално небитно.

Битно е слава=моќ.

А, истото, женските се склони да го проектираат, односно бараат кај своите партнери, затоа што (пред се, поради тлачењето низ историјата) не им било дозволено сами да се изборат за слава, односно да имаат моќ, па и денес нив ги комепензираат, по инерција, преку својот партнер.
Болдот, спонзорушење!

Шега на страна, незнам, ама мене многу ме привлекуваат девојки кои се уметници, веројатно дека од уметноста ме биѓаа само за пишуење,а би сакал да можам да сликам, пеам, свирам итн.

Не знам, ама мене ме привлекуваат и тоа без оглед на слава, неслава итн.

Едноставно, таков сум!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom