Прашања и одговори

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Овде повеќе ќе се збунам отколку што ќе расчистам некои работи...

Дали ке ме толерираат на градежен ако поднесувам документи без државјнаство на ден на пријавување а подоцна да го доставам ?

Дали е добро да се оди на информатика во Битола?Искуство некој?

значи вака.. сакам да прашам дали сите потребни документи.. како на пр.. сведителсвта.. државјанство.. димлома и други курци палци.. треба да се однеса на нотар.. пошто така потслушнав.. али си реков подобро да си прашам .. па да не не треба па за џабе парите да си ги метнам.. и 2ро.. дали знајте која е димензијата на сликичките кои што треба да се однеса?

исто и јас би прашал , слушав нешто као демек на нотер требало, дали тоа се однесува на документите кои не се оригинал а кои треба да се пуштат во апликација за студентски дом или има и нешто во врска со запишувањето на факс ?

дали некој знае што треба на ПМФ-биологија за дозапишување на хемија? Дали треба упис заедно и исто со матурантите или посебно?

Дали копиите од свидетелствата треба да бидат заверени на нотар за во студентски?

Нема врска колку се стари.

Цитирам од конкурсот

На денот на пријавување.

Dali moze da se zapise bezz drzavjanstvo?? Duri sega vidov deka go pisuva tuka:eek::eek: Imam li sansi da go izvadam za 1-2 dena ?? Mene mi kazhaa deka drzavjanstvoto bilo potrebno samo za licata so nereguliran prestoj vo drzavava (ne summ siguren taka neshto bese..) i deka so samiot izvod ti bilo garantirano drzavjanstvoto..

Dali moze da se zapise bezz drzavjanstvo?? Duri sega vidov deka go pisuva tuka:eek::eek: Imam li sansi da go izvadam za 1-2 dena ??
Да, на лице место ти го принтаат во мвр, појди утре.

Da ne izleze kako so licnite karti,pasosite i vozackite najrano da moze da se zemat za 1-2 meseci :D :D ??
Аа не не, одиш таму на шалтер и мислам пополнуваш едно барање и само компјутерски ќе ти испринта и готово. кога ќе влезеш скрос право беше ако не преуредиле. Само 95 посто ќе ти се погоди рамковен на шалтер па додека се разбереш :facepalm:

Здраво, ај ако може некој ИТНО да ми одговори на прашањево.
Дипломирав на ПИТ 2010, октомври месец, од 1 декември истата година, имаше оглас за привремено вработување во основно училиште каде што ме примија, и ми дадоа услов во следната сесија, т.е. до 1 март 2011 да ги положам трите испита за наставнички компетенции.
Во декември 2011 направив една година стаж, но бидејќи нема сесија тогаш за приправнички испит, чекав до март оваа година, кога од Министерството за образование ми ги вратија документите со образложение дека не сум компетентна да предавам.
Сега не ми е јасно, од кога важи ова!?
Ми дадоа норматив за со какво образование може да се предава во основно, мојот факултет го нема, но тој норматив важи од 1 март 2012.

Ве молам доколку некој знае нешто за ова, веднаш да ми врати, бидејќи веќе очајно тропам по сите врати и сите креваат рамења..никој ништо не знаел.

Ако знае некој во ПП да ми подобјасни како се пишуваше формално и неформално писмо на англиски

Ме интересира околу електронскиве уписи за на факс како се внесува форматот на датум само тоа ми е црвено никако да ја завршам работата а горе стои број на електронска пријав дали е се комплет или ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom