Прашања и одговори

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Извинете дали ќе може некој да ми каже колку плаќаат оние студентии кои се примени на факултет по основа на националност?
--- надополнето: 27 август 2012 во 18:45 ---
Извинете дали ќе може некој да ми каже колку плаќаат оние студентии кои се примени на факултет по основа на националност?

Mоже да се земат документите од факултетот на кој било аплицирано на прв уписен рок за да се аплицира на друг факултет на втор уписен рок?

^ Мислам не

Друго прашање, кога се уплаќаат првите 100 евра за уписот на факс ? Мора да биде пред 30-ти или ? Конкретно за на ФИНКИ прашувам, сеа гледам ке има проширување на квоти и конечни решениа за прием ќе има дури утре, претпоставувам дека ратата се плаќа по објавувањето на решениата

Mоже да се земат документите од факултетот на кој било аплицирано на прв уписен рок за да се аплицира на друг факултет на втор уписен рок?

Најдобро би било да си прашаш во факултетот, но би требало да може, затоа што ако те немаат примено нема логика да ти ги чуваат документите за џабе :D

Jas se izvinuvam ke moze li nekoj da mi kaze koga najkasno treba da se uplatat ratite za fakultet potocno na Filozovski fakultet institut za bezbednost odbrana i mir blagodaram odnapred

Ако не си примен, ти ги враќаат за да можеш да аплицираш за втор рок.
Ако си примен, а си се попишманил, е тогаш ќе ти ги вратат само ако си платиш казна :D

Автобуски линии од Железничка или Центар до Карпош од сабајле кога има знае ли некој ? И потоа од Карпош или Центар до Пелагонија студентскиот..

Автобуски линии од Железничка или Центар до Карпош од сабајле кога има знае ли некој ? И потоа од Карпош или Центар до Пелагонија студентскиот..
Накај Карпош одат многу автобуси кои поминуваат од Центар, како 4, 7, 15, 21, 22, 24. Ниеден од овие не трга конкретно од железничка, ама 7 и 15 можеш да ги фатиш во близина на железничка.
Од Карпош до Пелагонија ќе идеш со 4 или 24. Ќе прашаш кај да се симнеш па ќе треба да попешачиш уште 5 минути до Пелагонија....

Ако те разбрав убаво ова ти беше прашањево:)
Ако прашуваш само за саатниците овде го имаш распоредот:
http://www.jsp.com.mk/
избери си линија во возен ред и избери си дата и ќе видиш...

Ќе може некој да ми обајсни како полагаат вонредните студенти на шумарски факултет?? Фала

Ќе може некој поопширно да ми објасни за факултетот за сообраќаен полицаец.
4та година сум и веќе размислувам каде да се запишам од Прилеп сум,а сакам да се запишам на факултет каде што ми одговар (блиску до дома :icon_mrgr: ),а тоа најверојатно е Битола. :)))
Таму припаѓа факултетов..
Благодарам однапред!

За запишување на постдипломски студии гледам бараат "потврда за знаење странски јазик ". Kаква е оваа потврда ? Дали е на нивото на FCЕ или нешто поедноставно и каде најлесно може да се извади ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom