Прашања и одговори

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Дали ако веќе се имаш запишано на фах (вонредно) пред 2-3 години, ама не си одел, сега оваа година треба пак да платиш за упис, а веќе еднаш имаш платено (пред 2-3 години)?

Се запишав на втор факултет, конкретно Англиски јазик и книжевност оти не ми го признаваат првиот ПИТ, ама се пријавив како вонреден. Имам две прашања.
Е сеа ова со плаќањето, 400 евра да, ама дали може пример да си ги поделам на 4 рати? Оти малку ми е сумливо ова што ме натераа да го правам, па не сакам да изгубам многу пари.
И другото прашање ми е.... велат рата од школарина +750 ден за ИКСА, таксена марка и пријавен лист, а ова со индексите не ми е јасно? Ај ве молам ако некој знае нешто да ми пише. Фала

Не знам дали некој воопшто ја чита темава, ама да ќе си пишам.
На кој универзитет може да се запише мастер студии за спортски менаџмент, освен на ФОН?

Дали за да се запишеш вонредно на УГД треба некоја потврда дека си вработен или нешто такво или нема врска ?

Абе и јас сакам исто да прашам, дали може од ФИНКИ, да се преместам на УГД конкретно на фак за туризам во Гевгелија во овој период, и дали ке ме тераат втората рата од 100 е која треба да им ја платам во втор семестар на ФИНКИ да им ја платам сега ако се откажам и има ли некои дополнителни трошоци. Многу ке ми помогнете ако ми одговорите во најскоро време

Ме интересира дали некој има информација колку пари одприлика би чинел ПРЕВОД на 100 страници од Македонски на Србски и од Македонски на Англиски на обичен не-стручен текст?

Фала однапред!!

Прочитав по интернетов демек ако покажеш студентска легитимација или индекс картите биле за 50% поефтини за автобус/меѓу градовите..

Вистина е ова ?

Ај ќе ги замолам некој од членовите на форумов да ми каже дали има уписи на приватниве факултети сега???Знам дека во мое време немаше,а вчера слушнав на радио дека уписите на Фон се во тек:unsure:.Дали е ова вистина, и ако е дали знае некој дали сеуште може да се запише човек на Факултетот за бизнис и економија.Благодарам однапред :)

Ај ќе ги замолам некој од членовите на форумов да ми каже дали има уписи на приватниве факултети сега???Знам дека во мое време немаше,а вчера слушнав на радио дека уписите на Фон се во тек:unsure:.Дали е ова вистина, и ако е дали знае некој дали сеуште може да се запише човек на Факултетот за бизнис и економија.Благодарам однапред :)

Да не е некоја стара реклама тоа ? Обично ова време нема отворени конкурси за упис, наставната година веќе 3та недела како е почната... најверојатно се работи за упис на постдипломски студии (тие ова време се запишуваат). Сепак најдобро би било да прашаш на info@fon.edu.mk

Прочитав по интернетов демек ако покажеш студентска легитимација или индекс картите биле за 50% поефтини за автобус/меѓу градовите..

Вистина е ова ?
Вистина е. Но, мислам дека нема да ти дадат толку голем попуст, една две стотки може да укинат. Зависи и од каде до каде патуваш, ако е поскапа картата треба поголем попуст да даваат. Не знам со што точно може да се спроведе, индекс или легитимација али можеш да прашаш на автобуските станици, ќе ти образложат таму убаво.

Дали некој знае до кога може да се поднесат документи за студентски ваучер за апсолвентите?

Има некој математичар тука? :нинџ: Ако има нека се јави на рецепција кај мене. ;)
(може не е прашањето за тука, ама не знаев каде да прашам)

ако некој воопшто ја чита темава....
дали може сеа да се запишам на некој од приватниве ??? или ќе треба да почекам до в година ?
имам факс и требаше да запишам семестар сеа,па ако неможи на приватен да се запишам ќе се напнам со стариов да се ннаправи нешто :mad:

Каде ќе ми одговара нај блиску да барам стан (населба) ако одам на земјоделски факултет ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom