Прашања и одговори

Lucio

титула по желба
Член од
26 јуни 2006
Мислења
871
Поени од реакции
41
Овде повеќе ќе се збунам отколку што ќе расчистам некои работи...

Член од
23 јули 2012
Мислења
93
Поени од реакции
89
Дали ке ме толерираат на градежен ако поднесувам документи без државјнаство на ден на пријавување а подоцна да го доставам ?

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Дали е добро да се оди на информатика во Битола?Искуство некој?

TrikkY

Shit happens. [God]
Член од
4 мај 2012
Мислења
203
Поени од реакции
243
значи вака.. сакам да прашам дали сите потребни документи.. како на пр.. сведителсвта.. државјанство.. димлома и други курци палци.. треба да се однеса на нотар.. пошто така потслушнав.. али си реков подобро да си прашам .. па да не не треба па за џабе парите да си ги метнам.. и 2ро.. дали знајте која е димензијата на сликичките кои што треба да се однеса?

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
исто и јас би прашал , слушав нешто као демек на нотер требало, дали тоа се однесува на документите кои не се оригинал а кои треба да се пуштат во апликација за студентски дом или има и нешто во врска со запишувањето на факс ?

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.282
Поени од реакции
563
дали некој знае што треба на ПМФ-биологија за дозапишување на хемија? Дали треба упис заедно и исто со матурантите или посебно?

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.413
Поени од реакции
2.547
Дали копиите од свидетелствата треба да бидат заверени на нотар за во студентски?

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Нема врска колку се стари.

Цитирам од конкурсот

На денот на пријавување.

Dali moze da se zapise bezz drzavjanstvo?? Duri sega vidov deka go pisuva tuka:eek::eek: Imam li sansi da go izvadam za 1-2 dena ?? Mene mi kazhaa deka drzavjanstvoto bilo potrebno samo za licata so nereguliran prestoj vo drzavava (ne summ siguren taka neshto bese..) i deka so samiot izvod ti bilo garantirano drzavjanstvoto..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Dali moze da se zapise bezz drzavjanstvo?? Duri sega vidov deka go pisuva tuka:eek::eek: Imam li sansi da go izvadam za 1-2 dena ??
Да, на лице место ти го принтаат во мвр, појди утре.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Da ne izleze kako so licnite karti,pasosite i vozackite najrano da moze da se zemat za 1-2 meseci :D :D ??
Аа не не, одиш таму на шалтер и мислам пополнуваш едно барање и само компјутерски ќе ти испринта и готово. кога ќе влезеш скрос право беше ако не преуредиле. Само 95 посто ќе ти се погоди рамковен на шалтер па додека се разбереш :facepalm:

Член од
15 август 2012
Мислења
5
Поени од реакции
0
Здраво, ај ако може некој ИТНО да ми одговори на прашањево.
Дипломирав на ПИТ 2010, октомври месец, од 1 декември истата година, имаше оглас за привремено вработување во основно училиште каде што ме примија, и ми дадоа услов во следната сесија, т.е. до 1 март 2011 да ги положам трите испита за наставнички компетенции.
Во декември 2011 направив една година стаж, но бидејќи нема сесија тогаш за приправнички испит, чекав до март оваа година, кога од Министерството за образование ми ги вратија документите со образложение дека не сум компетентна да предавам.
Сега не ми е јасно, од кога важи ова!?
Ми дадоа норматив за со какво образование може да се предава во основно, мојот факултет го нема, но тој норматив важи од 1 март 2012.

Ве молам доколку некој знае нешто за ова, веднаш да ми врати, бидејќи веќе очајно тропам по сите врати и сите креваат рамења..никој ништо не знаел.

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
Ако знае некој во ПП да ми подобјасни како се пишуваше формално и неформално писмо на англиски

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.560
Ме интересира околу електронскиве уписи за на факс како се внесува форматот на датум само тоа ми е црвено никако да ја завршам работата а горе стои број на електронска пријав дали е се комплет или ?

Kajgana Shop

На врв Bottom