Каде може да најдам? (Општи прашања)

• Креатор на темата Креатор на темата goodman_91
  • Време на започнување Време на започнување
абе кај можам по интернетов да најдам да исконвертирам СЛИКА СО ТЕКСТ во ОБИЧЕН ТЕКСТ ДОКУМЕНТ? или вво вордпад или шо и да е само нека го прочита тексот од сликата!!!

dali nekoj znae kolkavi se platite vo mermeren kombinat prilep, na primer kolku zemaat inzenerite?

абе кај можам по интернетов да најдам да исконвертирам СЛИКА СО ТЕКСТ во ОБИЧЕН ТЕКСТ ДОКУМЕНТ? или вво вордпад или шо и да е само нека го прочита тексот од сликата!!!
Симни си ABBYY FineReader и шибај :)
http://www.freeocr.net/ тука имаш бесплатни софтвери за истата намена :)

Каде можам да најдам Лакмус хартија мерач на pH ?

lakmus.jpg

Асална пинг-понг опрема(гуми, палки итн.)? Во Орка и СловенијаСпорт само знам дека има и се прилично шит....

Слушнав за некое место (куќа)у Ченто у која имало секонд хенд ствари...ако знае некој да ми објасни кај точно се наоѓа и како да стигнам до таму со јсп...

каде у Скопје може да се најде KNO3, односно калиум нитрат(pottasium nitratte) ?

....ако мислиш да правиш пиротехника ....ЗАБОРАВИ.....
....ако ти е за друга намена...имаш во подобро снабдени земјоделски аптеки....пред неколку години знам дека имаше во земјоделската аптека на Зелено пазарче
--- надополнето: Sep 22, 2011 8:55 AM ---
Ај некој ако знае нека ми кажи колку се движи цената на стари грамофонски плочи на пример од Сантана, Елвис и други познати изведувачи.??
Се надевам прашањево е на вистинското место пошто незнаев кај да го пишам.:)

на улица Македонија имаш еден тип на тие новите штандови продава грамофонски плочи од 200 до 600 денари мислам дека се движат
Типот се вика Нешко...тезгата мислам дека е пред некогашно кино Вардар

....ако мислиш да правиш пиротехника ....ЗАБОРАВИ.....
....ако ти е за друга намена...имаш во подобро снабдени земјоделски аптеки....пред неколку години знам дека имаше во земјоделската аптека на Зелено пазарче
--- надополнето: Sep 22, 2011 8:55 AM ---

па за што мислиш ти за што му, за димни бомби или барут да прави.

Некој да не знае дали е возможно да се сменат ситни евра, (од 1 и 2) и каде?

Некој да не знае дали е возможно да се сменат ситни евра, (од 1 и 2) и каде?

Во некои менувачници може. Јас во таа во Рамстор имам менувано ситни евра, но ги менуваат по понизок курс...мислам 50 денари за едно евро беше.

Слушнав за некое место (куќа)у Ченто у која имало секонд хенд ствари...ако знае некој да ми објасни кај точно се наоѓа и како да стигнам до таму со јсп...
Па со 65 или 45 кога ќе го помине надвозникот над автопат се симнуваш на наредната станица и идеш пешки, и ќе ја најдеш од лева страна. А можеш и на станицата после таа па да се враќаш назад, не ми текнува која од станиците беше поблиску. битно кога се иде нагоре по ридот, куќата е од лева страна. Нема шанси да ја промашиш има еден куп роба која се наоѓа во дворот, плус на приземје и кат.

за димки ми е у старт а понатака ако имам време ке почнам и ракети и шелови ама тоа е лично пошо ја се интересирам.. а за димни ми требаат:)

дали некој знае речник ама нешто како виртуелен за на пц ангелиски - македонски ???

Дечки каде во скопјево да купам струен кабел 2х1,5 најевтино прашувам затоа што ми требаат некои си 100метри кабел :)

Дечки каде во скопјево да купам струен кабел 2х1,5 најевтино прашувам затоа што ми требаат некои си 100метри кабел :)

Eлектроелемент би требало да е најефтин ( спроти МЗТ фабриката накај Маџари )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom