30 Day Song Challenge

• Креатор на темата Креатор на темата theTinule
  • Време на започнување Време на започнување
Кои ви се правилата на играва? (или што и да е ова)

Онака, кој која бројка сака, кога сака, ја презентира?

Ја мислев дека секој ден од месецот има оригнална бројка. На пример, денес е 22-ри и сите кои постуваат денес постуваат песма што ги праи тажни.

Кои ви се правилата на играва? (или што и да е ова)

Онака, кој која бројка сака, кога сака, ја презентира?

Ја мислев дека секој ден од месецот има оригнална бројка. На пример, денес е 22-ри и сите кои постуваат денес постуваат песма што ги праи тажни.
Идејата е таа, ама не сите ја видовме темава на време. Нема некои строги правила, секој по лично убедување и кој како ќе си ја сфати темата, така си тера. Ама не си замеруваме па баш ни е убаво :love:

Ден #29...песна на која се сеќавате од вашето детство.

Оваа е напишана пред моето време, но како дете ја обожавав. Се надевам дека барем на дел од вас ви е гледана. :love:

#29 Песна од детството

1990, 1991, некаде, братучед ми кој е 10 години постар од мене, голем колекционер на касети и плочи во тоа време, ми ја подари првата касета која сум ја поседувал во животот: копија од Да ти кажем шта ми је - Здравко Чолиќ (1990). Ја преслушував по сто пати на ден. Тоа е албумот на кој се: Чија је оно звезда, Станица Подлугови, Ти си ми у крви, Маслинасто зелена, Чаје шукарије... И оваа песна која ми е особено драга зашто ме потсеќа на тој период од детството, и буди носталгија.

Day#29 - A song you remember from your childhood
И ден денес кога ќе ја слушнам песнава се топам. Ме потсетува на едно време, кога во мојот свет се беше розево и безгрижно, свет полн со многу желби, свет каде што посакувам „да бидам поголема“, за да го видам светот на возрасните.
И желбата ми се оствари. Го видов светот на возрасните и разбрав да се биде дете е најубавото нешто на светот. И затоа решив сеуште да бидам дете. Ама овој пат големо дете :icon_mrgr:

Day #29 - A song you remember from your childhood

Јас прваче, полни седум години во 1992. Имав симпатија од одделение, се викаше Наташа.
Тогаш од школо не носеа во Универзална сала (пешки во колона со учителките, Универзална ни беше на 5 минути од школо), секоја година на Златно славејче и баш таа година искочи оваа песничка. Ја памтам убаво. :)

Ех, детство :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom