- Член од
- 27 ноември 2007
- Мислења
- 30.956
- Поени од реакции
- 73.823
Што е со Ударник од Пирава, има ли надеж дека ќе се реактивира некогаш?Утре официјално започнува 4 лига Југ,двојките за првото коло:
Вардар (Прдејци) - Дојранско Езеро (Нов Дојран)
Вардарски (Богданци) - Зорбас Победа (Мрзенци)
Леонид Јанков(Ѓавото) - Полин (Стар Дојран)
Беласица (Николиќ) - Борец (Фурка)
Тие (ако се натпреваруваат) играаат во друг регион,а по тоа што можам да најдам на интернет по се изгледа дека само ОФЛ Гевгелија има пријавено првенство во 4 лига.Што е со Ударник од Пирава, има ли надеж дека ќе се реактивира некогаш?
Ако не се лажам тоа е Валандовско село, и мислев дека се во оваа четврта лига ама сум згрешил.Тие (ако се натпреваруваат) играаат во друг регион,а по тоа што можам да најдам на интернет по се изгледа дека само ОФЛ Гевгелија има пријавено првенство во 4 лига.
Не играат против Караорман. Првата сезона кога Подмочани влезе во 3 МФЛ, пред 2 сезони, кога Караорман атакуваше на прво место, Подмочани им ги даде двете утакмици. Лани кога беше обратна ситуацијата Караорман му ги даде двете утакмици на Подмочани. Е во саботата овие од Караорман си мислеа ќе му ја дадат за без пари, ама овие од Подмочани оваа година играат на премија за секоја победа, па не се глупи да му ја дадат на Караорман за без пари. Иако првото полувреме подобри беа Караорман, не си ги искористиа шансите, второ полувреме Подмочани изигра многу подобро и успеа да слави со 1 - 0.Подмочани и во минатото играл против караорман а така беше и сега. Ги совладаа со 1-0, по што Новаци се одлепи на врвот победувајќи со 4-1 над Влазними...
Сум ги измешал, мислам дека Преспа беа тие кои што играа за Караорман во сезоната когасе бореа со Охрид Лоте. Фала на исправкаНе играат против Караорман. Првата сезона кога Подмочани влезе во 3 МФЛ, пред 2 сезони, кога Караорман атакуваше на прво место, Подмочани им ги даде двете утакмици. Лани кога беше обратна ситуацијата Караорман му ги даде двете утакмици на Подмочани. Е во саботата овие од Караорман си мислеа ќе му ја дадат за без пари, ама овие од Подмочани оваа година играат на премија за секоја победа, па не се глупи да му ја дадат на Караорман за без пари. Иако првото полувреме подобри беа Караорман, не си ги искористиа шансите, второ полувреме Подмочани изигра многу подобро и успеа да слави со 1 - 0.
Оваа сезона Новаци според мене лесно ќе си помине и ќе биде шампион, ќе се врати во 2 лига. Преспа и Караорман заостануваат по 6 бодови, единствено парите би можеле да направат нешто тука, а со оглед дека Преспа нема којзнае колку пари, така да Караорман ќе им биде единствен конкурент. Тука се и Лешани, Могила и Подмочани, но оваа сезона немаат шампионски амбиции овие клубови.
Да да, Преспа е таа која игра против Караорман. Уште од порано, не се баш клубови кои се сакаат. А и во таа сезона, Караорман имаше само 2 порази. Еден од Охрид Лоте, еден од Преспа.Сум ги измешал, мислам дека Преспа беа тие кои што играа за Караорман во сезоната когасе бореа со Охрид Лоте. Фала на исправка
Аман беPeзултати од првото коло од ОФЛ Гевгелија:
Беласица (Николиќ) - Борец (Фурка) - 7-7
Беса-Бутел регистрирана со служнеи 3-0 за БесаМаџари-Марино 1-5
Алумина-Башкими 0-0
Илинден-Карпош 2-0
Бунарџик-Фортуна 1-2
Беса-Бутел прекината во 9-та минута при резултат 1-1....
Ќути ко ракомет да игралеАман бе
Мора да признаам дека ваков резултат не сум видел досега. Сум видел победи од по 6-5, па дури и една легендарна утакмица каде што од 1-6 на полувреме беше наместена на 7-6 на крај (играа Камењане и Кадино мислам), ама 7-7 сеуште не сум видел
Брат да не знаеш зашто е прекината?Беса-Бутел регистрирана со служнеи 3-0 за Беса
Раштак-Аеродром 2-1
Драчево-Шкендија 2-0
Кадино-Цементарница 4-2
Албарса-Славија ќе се игра во вторник во Синѓелиќ
Ако тепа Славија иде на врвот, мада тоа се граничи со научна фантастика
Незнам, ама најверојатно така билоБрат да не знаеш зашто е прекината?
Рањо пак да не правел фрки