Колкава е потрошувачката на гориво на вашиот автомобил?

• Креатор на темата Креатор на темата Alek_Sk
  • Време на започнување Време на започнување
колку и да ти е фул 5-та... треба да си нездрав да ставиш 4-та на 150 или да возиш ферари :vozbud:

патем мислам дека напиша некаде дека станува збор за Форд ескорд 1.8 дизел.

Ne sum bas vo tek so muabetov, ne znam za sto zborite samo ke go iskomentiram ovoj post. Koga go gazam audito na 150 go izbacuvam od 3ra i ubacuvam 4ta, zatoa sto tocno na 150-160 stiga do 7000 obrtai i mava vo granicnikot, neznam zosto na 150 da ne vrati od 5ta vo 4ta.

Ne sum bas vo tek so muabetov, ne znam za sto zborite samo ke go iskomentiram ovoj post. Koga go gazam audito na 150 go izbacuvam od 3ra i ubacuvam 4ta, zatoa sto tocno na 150-160 stiga do 7000 obrtai i mava vo granicnikot, neznam zosto na 150 da ne vrati od 5ta vo 4ta.
Ами праевме муабет за дизел мотори што се 1.8 кубици со 60 кс и крајна брзина им е 150-160... Така да ако аудито оди 220, не верувам дека на 210 ке ја ставиш од 5-та во 4-та :)

Ами праевме муабет за дизел мотори што се 1.8 кубици со 60 кс и крајна брзина им е 150-160... Така да ако аудито оди 220, не верувам дека на 210 ке ја ставиш од 5-та во 4-та :)

Ke go testiram denovive i ke ti kazam vo 4ta kolku odi za da znam dali mozam na 210 da vratam vo 4ta :) Inaku odi 250. Znam deka prva mu e 50-60 vtora mu e 100-120 3ta 150-160 za 4ta neznam zosto ne sum ja iscedil do kraj, nemame takva ulica vo Skopje :wink: Ke go testiram i Golfot, on e dizel. Inaku moram da kazam sega mi tekna...vcera se vozev so Chevrolet Spark so 155, isreno me iznenadi :) Isto taka me iznenadi i strelkata so pokazuva kolku benzin ima, mozese so oko da se primeti kako se mrda :vozbud:

Во 90% случаи максималната се постигнува во 5-та (крајна брзина) меѓутоа за престигнување е подобро во 4-та бидејќи моментот е попогоден и автомобилот е постартен (побргу забрзува) на сметка на помала крајна брзина.

BMW X 5 35D 285 hp, automatik, trip tronik 12,5l na 100km mesovita voznja DOMAKINSKI. Dokolku na Auto pat 250 kmh do daska 10,5i na 100km, a vaka dusmansko vozenje gradska, mesovita voznja 15,8l na 100km.

Во 90% случаи максималната се постигнува во 5-та (крајна брзина) меѓутоа за престигнување е подобро во 4-та бидејќи моментот е попогоден и автомобилот е постартен (побргу забрзува) на сметка на помала крајна брзина.
E тоа зависи од менувачот... Дали 5-та е погонска или е економик. Порано на моделите Голф 2 кои што имаа 1.9 гтд мотор, на топката од менувачот, на местото од сегашната 5-та брзина, стоеше буквата Е што означува економик... така да тоа возило крајна брзина достигнува со 4-та. 5-та му е долга, и вероватно дека ке оди повеќе од со 4-та на поголема надолнина.

E тоа зависи од менувачот... Дали 5-та е погонска или е економик. Порано на моделите Голф 2 кои што имаа 1.9 гтд мотор, на топката од менувачот, на местото од сегашната 5-та брзина, стоеше буквата Е што означува економик... така да тоа возило крајна брзина достигнува со 4-та. 5-та му е долга, и вероватно дека ке оди повеќе од со 4-та на поголема надолнина.

Па и на сегашниве мислам дека е така помеѓу 4-5, или 5-6!
На Полово мое 1.2 70кс, 4-5 е мала разликата ептен!

Jas sea vikendov bev so lada samara do Sv.Naum vo ohrid. Otidov i se vrativ za 900 denari LPG 27.5 den/L. :baeh::baeh::baeh:. Edna informacija. Samata kola tezi 1550 Kg 1300 kubika so 60 HP. Baska 3 bevme vnatre. Taka da ovaa kola trosi negde okolu 11 Litri na 100 KM otvoren pat.

Jas sea vikendov bev so lada samara do Sv.Naum vo ohrid. Otidov i se vrativ za 900 denari LPG 27.5 den/L. :baeh::baeh::baeh:. Edna informacija. Samata kola tezi 1550 Kg 1300 kubika so 60 HP. Baska 3 bevme vnatre. Taka da ovaa kola trosi negde okolu 11 Litri na 100 KM otvoren pat.
Да ми троши толку кола, ке ја фрлам во отпад... 11 литри на отворен и не се некоја потрошувачка за фалење.

Мене да ми троши колата 11 на отворено би ја носел на мајстор да види до што е проблемот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom