Колкава е потрошувачката на гориво на вашиот автомобил?

• Креатор на темата Креатор на темата Alek_Sk
  • Време на започнување Време на започнување
п.с. треба и да имаш лесна нога за низ град, да не ја малтретираш многу.
Е ова многу ме јаде. Ама ај воздржи се кога некој вози ко баба со 40 по улици како партизанска :) Инаку надвор од населено место доста намалува потрошувачка, према годините, но дефинитивно треба да напраам нешто (не се ни нешто сложени ни скапи тие зафати) во врска со ова.

Е ова многу ме јаде. Ама ај воздржи се кога некој вози ко баба со 40 по улици како партизанска :) Инаку надвор од населено место доста намалува потрошувачка, према годините, но дефинитивно треба да напраам нешто (не се ни нешто сложени ни скапи тие зафати) во врска со ова.
Абе менувај брзини на 2.700-3.000 вртежи. Немора да возиш ко баба, но немора да ја стискаш колата до црвеното. 5-та со 3.000 вртежи треба да оди 100-ка горе долу така да не ти треба којзнае што, само малку внимавање.

Имав Југо 55-ка и ја продадов трошеше повеќе од Голфот, кој што е 4- 1.6 со 101 КС, а Голфот градски троши 8-11 литри, а на отворено 6-7, али ако возам преку 150, е тогаш удира јако по џеп.

Opelot Vectra 1.7TD mi trosi 6 liti na otvoreno po 4ca i bagaz v natre, a prazen nikos ne ni jas ni tatko mi ne go vadime od grad.

Audiot mi e presno zemen pa nemam esap napraveno

Toyota Yaris 1.0 мотор со 70 кс и 5 степен мануелен менувач:
Град (климата пуштена цело време на максимум) - 6,7л / 100км
Oтворен пат (климата пуштена цело време на максумум до 120 км/час) - 5,0л / 100км
Oтворен пат (климата пуштена цело време на максумум со над 130 км/час) - 6,0л / 100км

У п*чку матер,треба да ја однесам во Плимонт да ја штелуваат влече многу добро се е сменето ама потрошувачка моментално ми е 12.5 литри плин на 100 км ако не и повеќе..а гледам уште еден член пишал за Фелициа дека му троши повеќе од 10 :uvo:

Како беше таа страната за реалната потрошувачка на возилата? Ја имаше некој постирано

EDIT: http://www.spritmonitor.de/en/

Нема шанси ова да е точно. Прв поглед удрив на алфите и гледам во градска не мрдаат од 8-9л на 100км повеќе.
Ех камо да беше тоа реалност...

Нема шанси ова да е точно. Прв поглед удрив на алфите и гледам во градска не мрдаат од 8-9л на 100км повеќе.
Ех камо да беше тоа реалност...

Ако има само семафор тогаш е само градска, ако е со патче тогаш е на локален пат, ако е со знакче за автопат...автопат :), така што ретко се наоѓа некој што вози само градска. Најчесто е комбинирана.

Пежо 207 1,4 ХДИ со 75 кс ми троши(покажува на борд) 5,6 литри без укључена клима.

Отворен пат: 4,5-5,0
град: 5,5-6,0
комбинирано: околу 5

Me interesira koja kola kolku trosi...ne im veruvam bas na prospektite sto gi davaat fabrikite... Audito so 1.8Ti motor so 180 konja mi trosi okolu 12-13 niz grad, ako go stisnes znae da pokaze nezgodna brojka megu strelkite :) Golfot so 1.9 TDI so 90 konja so 500 denari (ova koga bese naftata 43.5) pominuvam 170km niz grad, znaci mi trosi nekade okolu 6.5litri, na otvoreno litar do litar ipol pomalku.
drugar, toa sto si go pisal tocno e za audito, jas sum covek sto realno kazuvam kolku mi trosi kolata, ednostavno ne mi stavas ti nafta pa da te lazam, vozam mercedes e clasa trosi od 13 do 15 litri nafta, vo grad, a na odtvoreno 7 do 8, provereno mnogu pati

Alfa Romeo 156 1.9jtd 105hp
Град : 7.8 без лингурење и мазење на мотор
Отворено : 6.1 - 6.2 (120-140)

ја си возам 101 ( скала 55ка ) на плин - одприлика ми троши околу 11 литра со 2 пати правен ремот што мислам дека конкретно за застава со двапати ремонтирам нотор е малку.

Татко ми има нисан сани 1.6 и и незнам дали е нормално ама троши околу 15 16 литра плин - со оглед на тоа дека е поголема кубикажа океј оправдано но со оглед дека е малку по соовремена кола ( во однос на 101) мислам дека е многу.

никад не сум тестирал ама треба да пробам на нисанот за официјално да знам колкава е потрошњата

Имам форд пума со 1.7 мотор, градска троши 10 со нормално возење, но ако си лесен на папучата за гас знае да крене и до 12, на отворено троши 6-7 зависно од стилот на возење. Имам и рено кангу 1.9 обичен дизел, градска никогаш не троши повеќе од 7, а на отворено не повеќе од 6 литри дизел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom