Колкава е потрошувачката на гориво на вашиот автомобил?

• Креатор на темата Креатор на темата Alek_Sk
  • Време на започнување Време на започнување
Jas sea vikendov bev so lada samara do Sv.Naum vo ohrid. Otidov i se vrativ za 900 denari LPG 27.5 den/L. :baeh::baeh::baeh:. Edna informacija. Samata kola tezi 1550 Kg 1300 kubika so 60 HP. Baska 3 bevme vnatre. Taka da ovaa kola trosi negde okolu 11 Litri na 100 KM otvoren pat.
Jas imam lada samara 1500 na 100 km otvoren pat trosi 7-9 litri zavisi od voznja.Toa so tvojata 11 sto trosi probaj stegni go plinot.Mojata 11-12 litri na gradska trosi.

Jas sea vikendov bev so lada samara do Sv.Naum vo ohrid. Otidov i se vrativ za 900 denari LPG 27.5 den/L. :baeh::baeh::baeh:. Edna informacija. Samata kola tezi 1550 Kg 1300 kubika so 60 HP. Baska 3 bevme vnatre. Taka da ovaa kola trosi negde okolu 11 Litri na 100 KM otvoren pat.

1550KG?? дан си згрешил ?

а бе брат да не си јанлаш со потрошњата малце!!!!!!!!!4-5литри на отворено 2литра така!!!!!!1па то тогаш имаш перпетум мобиле:vozbud:.дојди па докажи ми у шшиц у 4Ч кај гоце делчев мостот ке ти потроши 4литра.не си прајте бајрам на паметот.тие мерки се у идеални услови каде се тестира колата(ама каде и со кој бензин).затоа олабавете се со тие бројки малце.гледајте да не претера у потрошња иначе се другото е нормална работа.поззз

а бе брат прецизирај со кој мотор дали со 0.8 или 1.0 ти е оваа потрошња.немој само да ми кажеш дека е со 1.0 мотор.троши бе брат и тоа ако си у шпиц крај(кај се чуло америчко ауто да троши малце):vozbud:

јас возам цитроен ах 1.0 бензинец и на отворено ми троше не повеќе од 4 литри безоловен а во град околу 5.5 литри

фолц фаген поло на 140 км троши 5 до 6 литри

па возам тико, сите велат градска троши до 8 а регуларно 100че да го пичиш 5.5 со 1 +/- разлика на 100км.

е сега незнам како да пресметам, али од Скопје до Тетово и во тетово едно пола саат вожња низ уличкине и пак назад до Скопје ако наполнам резервар кај последната бензинска пумпа кај ѓорче 400 денари и ќе остане уште некоја чашка :pos:

7л дизел на 100км Ауди А4 2.0 ТДИ

opel astra classic 1.4twinport 90hp на отворен пат без клима 6.2л/100км а со клима 6.9л/100км за градска незнам пошто не сум мерел

Citroen C4 1.4 90 hp, во последниве 1500 километри (90% уклучена клима) е возен пола градска, пола на отворено, троши 7.5 литра.

Е тогаш ја у град возам камион-според потршувачка. Астра 1.4 1996, бензинец во град 9-13 (зиме, лете, со клима или без-зависи како и кога се вози), а надвор од Скопје 6-6.5. Сега ставив безоловен 98 (фабрички е 95), се надевам малку да спушти градска потрошувачка, ако воопшто има врска.

Е тогаш ја у град возам камион-според потршувачка. Астра 1.4 1996, бензинец во град 9-13 (зиме, лете, со клима или без-зависи како и кога се вози), а надвор од Скопје 6-6.5. Сега ставив безоловен 98 (фабрички е 95), се надевам малку да спушти градска потрошувачка, ако воопшто има врска.
промени свекички, кабли, штелувај палење, ова што го пишуваш за 1.4 моторот на Опел е премногу. Треба да имаш барем 25% помалку потрошувачка.

п.с. треба и да имаш лесна нога за низ град, да не ја малтретираш многу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom