Нова војна на Косово, реалност или фикција ?

Перманентен бан ќе давате или ќе глумите мазохисти?

Постот беше иронија.
Просто смешни ми се балканците кога се тепаат за таму некакви си вештачки граници.
Што мислиш зошто Америка ја бомбардираше Србија?
Да не им беше многу гаље за Албанците?
За да се глобализира светот треба да се уништи патриотизмот како систем на верување.
Србите важат за најголемите патриоти на цела планета.
Точно.
Ама затоа денес после 9 години од бомбардирањето Србија работите полека почнуваат да се менуваат што мислиш зошто Тадич победи на изборите?
На народот преку глава му дојде од Милошевич и остала багра који го користија патриотизмот и национализот како средство за контрола на масите.
Знам дека 80% од младите гласаа на изборите за Тадич.
Decko izvini da ti go skrsham sonot ali srbite ne se najpatriotski narod na svetot.
Narodot glasashe za partii sto vo kampanjanta
se prestavuva kako patriotski i za kosovo i protiv tadic a socijalistite na kraj kako obicni komunjari se prodadoa za pari.
Edno malo mnozinstvo megju tie sto se 18 i 30 godini glasa za Nikolic na izborite.
Na golem del vo srbija mue dojdena preku glava od lazni vetuvanje, ponizuvanje i gledat edinstven spas vo Rusija.

Прво, никој не ги демотивира бранителите. Бранители кои сакаат службени возила со возач у комплет, пензии до трето колено, и незнам уште колку работи кои трошат 25% од буџет, никому не му се потребни. Кога го пишувам ова мислам на бранители без разлика какви ознаки имале на нивните униформи - УЧК или МВР. Љубовта (према било што, ама еве во случајов према твојата земја) не се купува со пари.

Второ, Косово не смее повеќе да се дели. И Косово не смее да се спои со Албанија или западна Македонија со било која од тие земји, или сите три дела заедно. Не ме интересира лично што вика историјата. Историјата е назад и историјата е курва. Јас гледам напред. Најголем дел од албанското население во земјава ги сакаат работите токму какви што се и не сака да живее во Косово или Албанија или има претензии за голема второспоменета. Останатите, оној помалиот дел, нека си се спакува и нека си оди во било која од тие земји ако ја симпатиша.

И трето, сметам дека војна нема да има. Бидејќи во тој случај се отвара можноста за спојување на тие земји. Некој го имаше цитирано Јакуп Красниќи кој рекол дека Косово има право да размислува на спојување со Албанија доколку се прекршат трите точки на Контакт Групата кои отфрлаат можност Косово да се раздели, спои со друга земја или врати на состојбата пред 1999 година. Јас се согласувам со него под овие услови. Кога веќе е бал, нека биде маскенбал.

Decko izvini da ti go skrsham sonot ali srbite ne se najpatriotski narod na svetot.
se prestavuva kako patriotski i za kosovo i protiv tadic a socijalistite na kraj kako obicni komunjari se prodadoa za pari.
Edno malo mnozinstvo megju tie sto se 18 i 30 godini glasa za Nikolic na izborite.
Na golem del vo srbija mue dojdena preku glava od lazni vetuvanje, ponizuvanje i gledat edinstven spas vo Rusija.

За Николич гласаа луѓето на кои патриотизмот им останал у крв луѓе кои живеат во беда луѓе кои се бавтаат со земјоделие и сл.
Србите не биле најпатриотски народ?

THE_CHOSEN_ONE
Не бе грешка си национализмот нема да исчезне уште доолго време. Во Америка ќе речеш народ со секакво потекло па на крај успеваат да се претопат во нова нација кои што немаат воопшто проблем да бидат најголемите патриоти на планетава и покрај тоа што ти од негде ги изнајде Србиве како нивни конкуренти. Теоријата ти е погрешна и од друга страна, имено таквиот потег на Америка ако бил да се уништи национализмот кај Србите тогаш сигурно го зголемил национализмот кај Албанците што им го расипува планот нели.

Сите словени,кога са во много трудно положение гледат ком Русиja за спас.Ове е нормално.Србиja е загубила Косово.От СР откаснаха полуживо парче,както тja касаше преди.
Косово ке е протекторат на САД уште далги години.

Прво, никој не ги демотивира бранителите. Бранители кои сакаат службени возила со возач у комплет, пензии до трето колено, и незнам уште колку работи кои трошат 25% од буџет, никому не му се потребни. Кога го пишувам ова мислам на бранители без разлика какви ознаки имале на нивните униформи - УЧК или МВР. Љубовта (према било што, ама еве во случајов према твојата земја) не се купува со пари.

Второ, Косово не смее повеќе да се дели. И Косово не смее да се спои со Албанија или западна Македонија со било која од тие земји, или сите три дела заедно. Не ме интересира лично што вика историјата. Историјата е назад и историјата е курва. Јас гледам напред. Најголем дел од албанското население во земјава ги сакаат работите токму какви што се и не сака да живее во Косово или Албанија или има претензии за голема второспоменета. Останатите, оној помалиот дел, нека си се спакува и нека си оди во било која од тие земји ако ја симпатиша.

И трето, сметам дека војна нема да има. Бидејќи во тој случај се отвара можноста за спојување на тие земји. Некој го имаше цитирано Јакуп Красниќи кој рекол дека Косово има право да размислува на спојување со Албанија доколку се прекршат трите точки на Контакт Групата кои отфрлаат можност Косово да се раздели, спои со друга земја или врати на состојбата пред 1999 година. Јас се согласувам со него под овие услови. Кога веќе е бал, нека биде маскенбал.

Американската економија оди во рецесија нови шерифи во градот се Русија Кина и Индија.

Американската економија оди во рецесија нови шерифи во градот се Русија Кина и Индија.
Кој ја ебе бе русија?
Што сте запнале со нејзе? Зборуваме за истата русија што дозволи Белград да го бомбардираат 78 (или колку точно беа поправете ме) ноќи по ред? За таа мајка русија и татко путин збориме? Таа за Белград никогаш нема да војува. Докажа еднаш, и се надевам најискрено дека нема да мора по втор пат да докажува.

THE_CHOSEN_ONE
Не бе грешка си национализмот нема да исчезне уште доолго време. Во Америка ќе речеш народ со секакво потекло па на крај успеваат да се претопат во нова нација кои што немаат воопшто проблем да бидат најголемите патриоти на планетава и покрај тоа што ти од негде ги изнајде Србиве како нивни конкуренти. Теоријата ти е погрешна и од друга страна, имено таквиот потег на Америка ако бил да се уништи национализмот кај Србите тогаш сигурно го зголемил национализмот кај Албанците што им го расипува планот нели.

Во право си дека Американците се едни од најголемите патриоти на денешницава.
Не знам колку си информиран за работи кои треба да се случат во блиска иднина еве линк http://en.wikipedia.org/wiki/North_American_Union

Сите словени,кога са во много трудно положение гледат ком Русиja за спас.Ове е нормално.Србиja е загубила Косово.От СР откаснаха полуживо парче,както тja касаше преди.
Косово ке е протекторат на САД уште далги години.
Da i zatoa Rusija ne treba da ni pomozi, ja gledame samo koga sme vo vojna ili vo tesko stanje. Inace nie eu i nato naj drag ako ne dupi veke 16 godini.
A vie do vcera najgolemi rusofili bevte a denes evropejci i natovci, stvarno zalosno i smesno.

Кој ја ебе бе русија?
Што сте запнале со нејзе? Зборуваме за истата русија што дозволи Белград да го бомбардираат 78 (или колку точно беа поправете ме) ноќи по ред? За таа мајка русија и татко путин збориме? Таа за Белград никогаш нема да војува. Докажа еднаш, и се надевам најискрено дека нема да мора по втор пат да докажува.

Русија знам дека зема околу 9 милијарди евра мито само за да не се меша.
Princ пошто не си запознаен со настаните што треба да се десат во блиска иднина еве линк http://en.wikipedia.org/wiki/North_American_Union
Не е ова некоја конспиртивна тероија ова е реалност.
Princ ти да не мислиш дека на Американците дека им е гаље за Албанците?

Русија знам дека зема околу 9 милијарди евра мито само за да не се меша.
И? Во евентуална нова војна на балканов мислиш ќе ги одбие тие евентуални 9 милијарди евра за нивните браќа по крв срби? Дај бе прекинете да се занесувате.
Princ пошто не си запознаен со настаните што треба да се десат во блиска иднина еве линк http://en.wikipedia.org/wiki/North_American_Union
Не е ова некоја конспиртивна тероија ова е реалност.
Го заеба Zeitgeist со линков.
Princ ти да не мислиш дека на Американците дека им е гаље за Албанците?
Многу многу повеќе од на Русите за Србите.

realno kazano , spojuvanjeto na kosovo so albanija ke bide pogubno za samite kosovari. neznaes koj ke te iznenadi.ako zapadot pak resi deka kosovo pripagja na srbija togas kese buntuvas so celiot svet? hm crnite scenarija se mnogu losi.

Кој ја ебе бе русија?

Princ, Русија ќе војува ако има интерес.

Војната не подразбира секојпат и оружје.
А ниту Америка војувала за Албанците, ниту пак Русија ќе војува за Србите.

Како и ние самите, така и сите останати во регионов го имаме дадено газот на рентање.
Ако имаат интерес во моментот да ги поддржат албанските интереси и под таа закрила да бијат војна за територија и влијание, истото ќе го сторат и преку Македонија,Србија,Грција,Бугарија итн. сеедно.
Мора да се најде изговорот нели :toe:

Ако почнам да зборам за обединување на цел Балкан во едно, ќе ме посочат за предавник.

Но се додека постојат сериозни разидувања меѓу сите комшии, и Америка и Русија и кој и да е, ќе не мести едни против други до уништување, за како би можеле полесно да не ебат.

Раздели па владеј.

Но јбг, ако дошло да се гине сите ќе изгинеме. Само за кого е прашањето, дали навистина гинеме за нашите интереси?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom