Вашиот прв контакт со интернетот?

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување
2000/1/2 незнам точно ама знам дома на пц то кладовме модем 56ка и на дајл ап кисневме со татко ми па ко дојде сметката од телефонот ајт и модем и се во фиока едно недела дена па после пак по старо и така

97 мислам беше кај пријател на татко ми, а потоа и дома dialup и кога дојде сметка татко ми за глава се фати :)

Koga prvpat se ukluciv na internet.....NASTRAPAV NA VIRUS!!:vozbud:

Есента `97, интернет кафе Асторија, Буњаковец. Тој што работеше ни објасни како се работи на Netscape, и ни кажа 2 сајта - Yahoo! и Altavista, и за нас тие 2 сајта беа интернет :D

Кај мене то беше за прочка во 2000та година, во фамозното „ПиСи Зон“ во Битола, шо за право и ден денес функционира. :kesa:
Тогаш всушност и прв пат се запознав и со компјутерот, официјално....... шпанско село беше, хахах:tapp:

хммм не сум сигурна `98 или `99

Некаде 2001-2002. од тогаш имам мсн но сеуште истата адреса ја користам:)

Си беше еднаш на див... неее, си беше еднаш во април 1998... првпат на интернет со dial-up modem 28.8 Kbps, се сеќавам преку СОРОС некако беше.
А и за тоа време не беше лош, и онака освен e-mail немаше нешто посебно што да се гледа по интернетот, а и 9 години едвај ако имав. Знам слики од коли си симнував.

дома нет... добив сеа скоро... ради учењето и све... а иначе... коа бев 3-4 одд мислам дека првиот ми беше на worldsex.com... и нормално прв пат ја видов позата мушко доле женски горе... многу чудно ми дое... али тоа е...

Летото `98, киснење во 3Dx (по иста цена како и денес - 60 ден./саат). Така беше до 2000та кога татко ми купи од оние "докторските" пакети за по дома (1200 ден. за 40 саати), па дојдоа и ми инсталираа Netscape Navigator :)

После дојде време на prepaid картички (прво Унет, па МОЛ, па ОнНет), за да на крај завршам со кабелски интернет (2004) преку МОЛ/ОнНет/Телекабел.

Си беше еднаш на див... неее, си беше еднаш во април 1998... првпат на интернет со dial-up modem 28.8 Kbps, се сеќавам преку СОРОС некако беше.
А и за тоа време не беше лош, и онака освен e-mail немаше нешто посебно што да се гледа по интернетот, а и 9 години едвај ако имав. Знам слики од коли си симнував.

Абе види ти имаш 28.8 KB/S во 1998 а јас само 10 гига, па после 4KB/S :) И пази 2009 година.

1997godina prvpat go osetiv a 1998 godina preku Dial-Up konekcija i oficialno doma na sopstveniot pc... presreken bev internetot mi bese ne sekojdnevna i retka rabota za toa vreme... znam kupuvav vauceri od u-net 3casa net bese nekade okolu 300 denari taka da gi trosev za eden den...

ахаххаахха ко ми текне ... 13 години имав.. одев од гугл симнував слики од Iron Maiden... и се радував по цел ден :D::DD

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom