Ден на дрвото - 19 ноември

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Pak li im zatrebaa pari?

Ustvari da be, izbori idat.

шо има врска акцијава ден на дрвото со изборите
ај ако имаш информација плус споделија со нас
колку што знам ова не е прва ваква акција а планот е една на пролет една наесен
и организаторите не се политичари

ДРВО не е само да го засадиш, треба да се наводнува , негува додека да порасне...
Од минатите акции скоро сите дрвца се исушиле....

ДРВО не е само да го засадиш, треба да се наводнува , негува додека да порасне...
Од минатите акции скоро сите дрвца се исушиле....
Ama izvorite za pari ne presusile uste, ocigledno... :)

Ama izvorite za pari ne presusile uste, ocigledno... :)

Имаш нешто против АКЦИЈАТА...???
Јас ја подржувам...
Туку нели ти е малку чудно, пари за дрва, пари за споменици, пари за култура, пари за деца, пари за археологија, пари за сали, пари за тениски игралишта, пари за пензионери, пари за администрација, пари во здравство, пари за компјутери, нови уневиверзитети, нови школи, пари за земјоделци, пари за ова пари за ова.....
Од каде кога до пред само три години НЕМАШЕ ПАРИ...

Имаш нешто против АКЦИЈАТА...???
Јас ја подржувам...
Туку нели ти е малку чудно, пари за дрва, пари за споменици, пари за култура, пари за деца, пари за археологија, пари за сали, пари за тениски игралишта, пари за пензионери, пари за администрација, пари во здравство, пари за компјутери, нови уневиверзитети, нови школи, пари за земјоделци, пари за ова пари за ова.....
Од каде кога до пред само три години НЕМАШЕ ПАРИ...
Imase i togas pari be, ama tie gi kradea fraerski.... :)
Ovie ti vrtat trista krivini za da te ubedat vo sprotivnoto, a go pravat toa mnogu providno i baska te dupat u zdrav mozok, ti vregaat inteligencija. :toe:

Кварк, не знам кој ти е филмот. Ама акцијава тотално ја подржувам.
Не ветувам, ама ќе се потрудам да закачам на форумов една пристојна галерија :)
За разлика од првата акција, овојпат имам мнооогу подобар фото апарат.

Тоа дека ќе засадам најмалку едно дрвце, мислам дека се подразбира.

јас како шум.инг.тотално а подржувам акцијата,но имам многу примедби,бидејки луѓето што ја водат акцијата барем да им покажеа финтите на садењето,не е само сади го треба да се направи следното
1.Садницата се зема нежно и се става во дупата,така да коренот не биде свиткан
2.Човекот со гижата добро ја го затвора процепот,водејки сметка да не се направи воздушен меур,оти ако се створи тоа коренот ке изгине
3,Добро да се нагази садницата ,за да се истера воздухот
4,На крај малку да се поткрене садницата,во случај на свиткан корен да се поисправи малку,ова се прави и да се види до дали добро сме го нагазиле садникот
5.Да се молиме да заврне во првите 7-8 дена:smir:

тоа е за денот на садењето,верувајте правилното садење е само 40%,тука не завршува работата,ако сакме да имаме шума,треба да се доаѓа 2-3 години да се заплевуваат садниците и да се запрашуваат после дожд, е дури тогаш работата е завршена 100%,па од почетните на пример милион садници можеме реално да очекуваме да се зафанат 650-700 илијади(освен ако не ги испасат некои овци и кози)
без горниве одгледувачки мерки,можете да очекувате само голини:kesa:,што се надевам дека овојпат нема да биде така

dobar proekt za kulturno pravenje budali

lugeto nemaat leb da jadat OVIE drva ke im sadat

i ova nebilo pravenje budali

kako samo toa sto treba da se ispocituvaat NASITE BRANITELI bilo los moment
demek pred izbori ke se razberelo kako politicka marketing kampanja,
a ova sto e ?
pa stvarno ovie od dpmne nemaat granici vo pravenje nevozmozni postapki so koi ja navreduvaat makedonskata javnost

mozebi sakaat da sme glupi ama toa nemoze da se naraca po necija naredba

se skapaa samoreklamirajki kolku se dobri,pa zar nemoze nekoj da im kaze deka sami si pravat ANTI REKLAMA,SE IZBRUKAA SO SVOITE POSTAPKI

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom