- Член од
- 1 јуни 2011
- Мислења
- 25.932
- Поени од реакции
- 41.916
Ај и јас како предавник да ви го честитам празникот. 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Прво, кога вадиш бугарски пасош не го откажуваш македонскиот. Па така пак учествуваш во играта наречена "На кој му е поголем"... ...бројот на жители.Да ама по 50 години бугарите ќе си стават документ еве колку се Бугари, а еве Македонци. И после што? Пак македонскиот народ си го уништуваме. Ти како сакаш осеќајсе, ама кога ќе го видат пасошот, ти си Бугарин. Од каде сега тие ќе знаат како ти се осеќаш
Млад сум јас, уште немам грижи за егзистенција и такви работи. Белким нема да дојде дереџе и јас да барам бугарски пасош.
Е шуќур, алал да ти е. Дојди да се читнеме пак по 10 години.Млад сум јас, уште немам грижи за егзистенција и такви работи. Белким нема да дојде дереџе и јас да барам бугарски пасош.
Тогаш се одржа реферндумот.Честит нека е независноста на нашата држава. Каква и да е, сите ја сакаме.
Иначе зошто не би се славел денот на изгласување на Декларацијата за независност (25 јануари 1991)? Знае некој таа информација, зошто баш 8-ми септември? Мое мислење е веројатно зошто тогаш народот го кажал своето мислење, па некаква симболика посебна има тој датум.
Свет не може да биде. Друго све може.Нека ни е вечна Македонија,важна ни е на нас сите во срцето. Убав и важен и свет ден на кој сите Македонци низ светот го празнуваат.
Знам дека тогаш се одржал референдумот, туку некои држави (ете пример САД како ден на независност го слават 4.јули, денот кога е потпишана Декларацијата за независност на САД; мислам дека и Словенија го слави денот на потшишувањето на декларацијата за независност, само не сум сигурен дали имало референдум во Словенија).Тогаш се одржа реферндумот.
Aj сеа не зезај и ти ,седи си миренСвет не може да биде. Друго све може.
Свет може да го викаш, како што прават луѓето за многу работи, кои не се свети, ниту посветени. Сепак, викај го како сакаш, но свето може да биде нешто, што е така прокламирано официјално од религијата. Другото се е само form of speech.Aj сеа не зезај и ти ,седи си мирен![]()