23 години независна Република Македонија

Да ама по 50 години бугарите ќе си стават документ еве колку се Бугари, а еве Македонци. И после што? Пак македонскиот народ си го уништуваме. Ти како сакаш осеќајсе, ама кога ќе го видат пасошот, ти си Бугарин. Од каде сега тие ќе знаат како ти се осеќаш :)
Млад сум јас, уште немам грижи за егзистенција и такви работи. Белким нема да дојде дереџе и јас да барам бугарски пасош.
Прво, кога вадиш бугарски пасош не го откажуваш македонскиот. Па така пак учествуваш во играта наречена "На кој му е поголем"... ...бројот на жители.
Второ, до кога со патетикиве "си го уништивме народот", "си ја уништивме државата" дрн, дрн, пуф. Оние што вадат бугарски пасоши не уништиле ништо. Тие си го поправаат уништениот живот. Уништувачите на државата и на народот барајте ги во "куќата на демократијата". Тоа се оние кои пред избори ве потапкуваат по рамо за да се почувствувате патриотски, за да после изборите ве потапкаат по џебот и после тоа тапкање парите со шлепер да ги изнесат од мајка Македонија која нели многу ја сакаат. Тоа се оние кои веќе 23 години насилно го иселуваат својот народ.
Млад сум јас, уште немам грижи за егзистенција и такви работи. Белким нема да дојде дереџе и јас да барам бугарски пасош.
Е шуќур, алал да ти е. Дојди да се читнеме пак по 10 години.
Сум бил сведок на многу душебрижници кои живееле по принципот "тате носи, мама меси" за да после кога ќе ги удри реалноста во глава со бејзбол палка да се сменат за 180 степени.

Последно уредено:
Да живее Маќедонија!

Познавам и јас многу тинејџери шо се вака, исто, независни дома. Во одделна соба.

Освен за патики. За интернет. За факултет и за кафе.

Добро сеа, и за јадење, ама да не делиме влакно.

Честит нека е независноста на нашата држава. Каква и да е, сите ја сакаме. :)

Иначе зошто не би се славел денот на изгласување на Декларацијата за независност (25 јануари 1991)? Знае некој таа информација, зошто баш 8-ми септември? Мое мислење е веројатно зошто тогаш народот го кажал своето мислење, па некаква симболика посебна има тој датум.
Тогаш се одржа реферндумот.

Нека ни е вечна Македонија,важна ни е на нас сите во срцето. Убав и важен ден на кој сите Македонци низ светот го празнуваат.

Последно уредено:
Нека ни е вечна Македонија,важна ни е на нас сите во срцето. Убав и важен и свет ден на кој сите Македонци низ светот го празнуваат.
Свет не може да биде. Друго све може.

Тогаш се одржа реферндумот.
Знам дека тогаш се одржал референдумот, туку некои држави (ете пример САД како ден на независност го слават 4.јули, денот кога е потпишана Декларацијата за независност на САД; мислам дека и Словенија го слави денот на потшишувањето на декларацијата за независност, само не сум сигурен дали имало референдум во Словенија).

Aj сеа не зезај и ти ,седи си мирен :ROFLMAO:
Свет може да го викаш, како што прават луѓето за многу работи, кои не се свети, ниту посветени. Сепак, викај го како сакаш, но свето може да биде нешто, што е така прокламирано официјално од религијата. Другото се е само form of speech.

https://www.youtube.com/watch?v=dWf4QTM_FJc

Единствен политичар кој го почитувам во Македонија поради овој говор.Ме интересира од вие што викате СРЕЌНА независност,кога ќе го погледнете ова видео ЦЕЛО да ми објасните како тоа СРЕЌНА го дефинирате и доживувате.Страшно ме интересира..

Лелееее.... независни сме биле и то 23 години.Да умрев синоќа не ќе знаев.
Што е независно овде бе ,вие луди ли сте !?

Комитите салта ќе прават у гробовите да можат да ви ги читаат коментарите.Се пичите и кукате од едни шиптарчиња,али затоа боље им било на пра-пра дедеовците коа можело да им влезе турчето и србинот дома комотно,да им изебе све што оди и уште аплауз да мора да му дадеш и фала да му кажеш потоа.Лембеци

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom