Колку сакате да сте сами?

• Креатор на темата Креатор на темата spooky
  • Време на започнување Време на започнување
Цел живот сонувам да се одлепам од брат ми и да уживам у тишината :nesvest:

па многу ретко сум сам дома, али кога сум сам максимално го користам времето за релаксација,одмор,(гласна) музика и др.

Јас сакам да бидам сам цело време дома ама нема.:pipi:

Повеке сакам да сум сам, бидејки повеке сакам да размислувам околу сето тоа што се случува околу мене и слично.
Понекогаш кога сум расположен сакам да не сум сам :)

Многу сакам да бидам сам дома. Еве и сега сум :)

Zavisi, vo posledno vreme imam mnogu dinamicni misli i se poveke mi nedostiga samotija...nekogas sakam da imam nekoj pokraj mene, a toa najcesto e mojot macor koj nema ime..

Најмногу:)...многу ми одговара самотија онака кога сум избедиран да можам да се опуштам без многу јадење гомна од сите страни:)

Исто ми се фаќа....дали сум сам или со друштво

epten sakam da sum sama doma!!!Ama nikogas ne sum!!!Duri i koga moite ne se doma,jas non-stop sum so drustvo!!!:)

Човекот по својата природа е социјално суштество, навикнат е да живее во друштво и да има други луѓе покрај себе. А сепак, секој од нас има потреба некогаш да остане сам, да се соочи со себе, да се погледне во огледало и да размисли. Кај некои, оваа потреба дури преминува и во трајна - најдобро се слагаат единствено со себе и дури им пречи присуство на други луѓе.

Кој тип на луѓе сте вие? Дали ви треба, или ви пречи присуство на други?

Јас, на пример, најмногу чувствувам потреба од пријатели - кога ми се случува нешто убаво, тогаш имам потреба да го поделам тоа со други. Кога ми е неубаво - во состојба сум да самувам до бескрај, и тогаш ми пречат луѓе, колку и да се добронамерни.

Скроз на скроз сакав да сум сам цело време.. само јас и мојата музика...

Сега сакам да сум со таа што ја сакам цело време сами само ние и може и некое детенце хехе :)

epten sakam da sum sama doma!!!Ama nikogas ne sum!!!Duri i koga moite ne se doma,jas non-stop sum so drustvo!!!:)

Се се може ако се сака :))
Испуди тоа друштво... наговори ги твојте да одат на романтична вечер или сл.. искористи го тај мозоко и ќе ти се испуне да си сама :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom