betogrozdanov45
мајстор за гибаници
- Член од
- 26 октомври 2005
- Мислења
- 1.549
- Поени од реакции
- 6
Абе сеа крај на светот само БОГ знае кога ќе биде...Маите ако треба ќе го продужат календаро...
Ха, каков малер сме. Таман ќе не примеа у ЕУ и оп....исчезнуваме. Многу КУЛ. Маите биле умен народ, затоа малце и оваа 2012 ме плаши, ама....шо знам. Да не им се чинела ним многу далечна па затоа? А еве кај е, многу блиску. Се на се, ова ми е сомнително. Не сакам млад, зелен, па и несварен, да загинам.P.Overdrive напиша:Од моја гледна точка, понеизвесно е дали ќе не примат до тогаш во ЕУ, отколку дали нешто "големо" ќе се случи таа 2012 година (=
Абе тебе ако ти се доста 16 год може на некој не му се. На никој не му е сеедно, еее ако умреме, умреме ама кога ќе дојде тој ден сите бараат спас. На секој му е мил животот.СтрумичанецО напиша:абе не се замарајте со вакви работи ако умреме , умреме. и што толку. доста ми беше 16 години ее и вие па егоисти...
P.Overdrive напиша:Оваа бројка ја сретнав по втор пат кога барав нешто за Сумерите.. за Историја ли, за што ли беше.. не е важно.
Овие пак верувале во “планета на боговите” (планета од која дошле/се симнале боговите), и си ја крстиле таа планета Нибиру (Nibiru). Nibiru наводно не е откриена до сега поради нејзината чудна орбита (под поголем агол од било која друга планета во Сончевиот систем, и со спротивна насока на движење), која ја носи надвор и повторно назад во Сончевиот систем во одредени временски периоди. Со оваа планета владее(ла) раса позната како Анунаки (Anunnaki), за кои има многу теории. Според една, имало нешто караници помеѓу “боговите”, и дел од нив дошле на Земјата, каде што нашле многу злато, кое пак, било потребно за обновување на заштитната (атмосферска?) обвивка на Nibiru. Пак се карале, тепале, кој знае што.. после некое време решиле да ја населат Земјата со раса на робови, и по пат на генетски модификации ги создале првите примероци на хомо сапиенс (а.к.а. луѓето), и им дале нешто власт. Луѓето како луѓе се побуниле, си почнале да си владеат по нивно и, needless to say, ги стигнала “небесна казна”. “Боговите” Anunnaki ја потопиле површината на која живееле луѓето, нешто што е познато како библискиот Голем Потоп (Голема Поплава, сеедно). Дел од населението успеало да се спаси и да го продолжи човековиот род (уште една библиска референца – а Библијата не е ништо друго освен збирка на изминати настани, ама тоа во друга прилика – бродот на Ное).
Еве што вели друга приказна: http://www.world-mysteries.com/pex_2.htm .
Се’ ќе си беше супер, и приказнава ќе си останеше само тоа – приказна, да не постоеше – што друго освен бројката 2012. Имено, токму во годината 2012 е сместено враќањето на оваа планета (позната и како Planet X), и се смета за екстремно важен настан на повеќе нивоа, кои повторно – изненадување – не се наведени, туку за кои само се шпекулира.
Да, и јас сметам дека станува збор за иста тема :wink:.P.Overdrive напиша:Еве линк до една многу слична (иста?) тема - http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=3249, па прочитајте што, кој, како..
U koja kniga se naogaat stvarive?P.Overdrive напиша:И ко за крај, неколку слики.. оставам на вас да одлучите што гледате на нив. Инаку, ова се слики од објекти/натписи/гравури на ѕидови од градби на Маите, Сумерите и Египјаните.
Уживајте! (=
Интересно?
Посебно внимание посветете на првиот објект од првиот ред и вториот и третиот објект од вториот ред..
Модел на објект што по карактеристиките е сличен на денешна едрилица, најден во гробница во Египет.
И јас верувам во вакви работи но сепак не те фаќа страв за на крајот од тоа што си го напишал да ставиш смешко?JuveFan напиша:Многу верувам во овие работи и сепак ќе кажам едно миселење што го имав прочитано пред 5 години и со кое се поврзуваше на оваа тема, но во тоа време додека го читав не ми значеше многу. Она што го нарекуваат апокалипса и влегувањето во шестиот свет. Тоа како што го прочитав јас на 2012 година апокалипсата е составена од четворица јавачи и тоа :
1. Војна
2. Смрт
3. Глад
4. Болести
Тие се четворицата јавачи кои ќе ја завземат земјата и ќе настане крајот на светот. Ама прашањето ми беше како ќе дознаеме тие дека ќе стигнат т.е. како ќе знаеме дека идат? Во ова се состојат 7 печати кои ќе ни го закажат доаѓањето на апокалипсата.
1. Во пустина ќе заврне снег
2. Ќе има земјотреси
3. Водата ќе ја покрие земјата
4. Ветерот ќе ги однесе остатоците
5. Храната ќе остане без вкус
6. Месечината ќе почне да крвави
7. Ќе се роди мртвото бебе од мајката која мнгоу ќе наликува на Исусовата мајка
Тогаш тие четворица јавачи ќе дојдат на земјата и ќе го створат хаосот во буквална смисла за тоа што навистина е хаос. Само ни преостанува да го чекаме тој печат што јас очекувам некаде во САХАРА да заврни снег и натаму знаете што ќе се случва