Дали е најважен изгледот на партнерот?

• Креатор на темата Креатор на темата bella
  • Време на започнување Време на започнување
Па зависи самиот што сакаш.. Ако ти е за несериозно, па јебига не ти треба нешто спешл карактер.. А ако е за подолго фала богу битен ти е. Ама ипак се се сведува на индивидуата и личноста. Што бараш тоа добиваш. Кај мене лично битно ми е, бар во поголем број случаи:)

zboro mi i da ima dobar karakter cupeto ako ne ti se dopaga fizicki nisto od rabottata
А мене зборо ми е, дека сум идела со тип кој на почетокот воопшто не ми се свиѓаше физички, ама со текот на времето и неговите постапки, го засакав секој еден сантиметар кубен од неговото тело. Има едно нешто... се вика харизма, си чул? Дали би сакал да идеш со да речеме мис Јужна Каролина? Ај прснали блив дет, ју донт. Има едно нешто, се вика мозок, интелигенција, шарм, насмевка... Чуда прават тие нешта...

А мене зборо ми е, дека сум идела со тип кој на почетокот воопшто не ми се свиѓаше физички, ама со текот на времето и неговите постапки, го засакав секој еден сантиметар кубен од неговото тело. Има едно нешто... се вика харизма, си чул? Дали би сакал да идеш со да речеме мис Јужна Каролина? Ај прснали блив дет, ју донт. Има едно нешто, се вика мозок, интелигенција, шарм, насмевка... Чуда прават тие нешта...
a sto sakas da kazes, deka ako toj decko ti se dopagal uste od pocetokot, posle toa,so tekot na vremeto i negovite postapki nemalo da go zasakas sekoj kuben santimetar od negovoto telo?deka samo neubavite imaat HARIZMA,INTELEGENCIJA,SARM,NASMEVKA?
eeeeeeeeeee uste oddamna imaat napisano basna za postovite kako sto e ovoj,se vika LISICATA I GROZJETO,koj ja znae ,ke mu bide jasno za sto zboruvam.

Изгледот е битна, но не пресудна карактеристика. Кој како сака нека рече, карактер, особини, однесување се бројат. Излгедот е минлива работа. И мис јужна каролина и некоја Х особа по 30 години ке бидат баби.

воопшто не е важен изгледот...изгледот не ги прави работите туку човекот како личност..неговата душа,срце и све тоа..но денес тешко гледа некој на тоа..

Не е најважен ама немам ништо против ако имам некој ваков типац покрај мене :)
manolo_cardona04.jpg
:drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk:

Не е најважен ама немам ништо против ако имам некој ваков типац покрај мене :)
manolo_cardona04.jpg
:drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk:
Дури и ако има форма на блага ретадација + е мамино разгалено синче кое не знае што сака и со ништо не е задоволно?

Дефинитивно не е важен изгледот... Можеби само за да те привлече на прв поглед. Меѓутоа мене карактерот е нешто што најмногу ме привлекува и шармот. Не мора да бидеш убав за да бидеш шармантен...:smir:

a sto sakas da kazes, deka ako toj decko ti se dopagal uste od pocetokot, posle toa,so tekot na vremeto i negovite postapki nemalo da go zasakas sekoj kuben santimetar od negovoto telo?deka samo neubavite imaat HARIZMA,INTELEGENCIJA,SARM,NASMEVKA?
eeeeeeeeeee uste oddamna imaat napisano basna za postovite kako sto e ovoj,se vika LISICATA I GROZJETO,koj ja znae ,ke mu bide jasno za sto zboruvam.
Што сакав да кажам, кажав. Не се знае, дали би бил тој дечко харизматичен, шармантен и слично, доколку би бил лепотан. Потенцирав дека тие работи за мене се сто пати побитни од физичката убавина, која е само пакување во кое може да има и расипан производ. Поддршката, почитта, разбирањето, за мене играат поголема улога од зелените очи, белите заби, бицепсите и коцкиците. Никаде не ги спомнав убавите. Ако толку е важно, сум идела и со екстремен убавец, човек кој го привлекуваше вниманието на секоја страна. Не ми беше баш убаво да знам дека пола школо ми го свиѓа момакот... И не, ај кажи ми ја приказнава, ја немам слушнато. Баш ме интересира, што муабет ми упатуваш...

Што сакав да кажам, кажав. Не се знае, дали би бил тој дечко харизматичен, шармантен и слично, доколку би бил лепотан. Потенцирав дека тие работи за мене се сто пати побитни од физичката убавина, која е само пакување во кое може да има и расипан производ. Поддршката, почитта, разбирањето, за мене играат поголема улога од зелените очи, белите заби, бицепсите и коцкиците. Никаде не ги спомнав убавите. Ако толку е важно, сум идела и со екстремен убавец, човек кој го привлекуваше вниманието на секоја страна. Не ми беше баш убаво да знам дека пола школо ми го свиѓа момакот... И не, ај кажи ми ја приказнава, ја немам слушнато. Баш ме интересира, што муабет ми упатуваш...
i sto sakas da kazes deka prvo sto zabelezuvas kaj nekoj decko se ovie raboti? ili pak baras nekoj gaden,zatoa sto si sigurna deka ke gi najdes ovie raboti kaj nego,a istovremeno gi izbegnuvas ubavite,zatoa sto si sigurna deka kaj niv nema da gi najdes istite raboti?i kako se odluci da vlezes vo vrska so deckoto koj fizicki voopsto ne ti se dopagal,a podocna si go zasakala sekoj del od negovoto telo?ama toa bilo podocna,a kako si se odlucila vo vrska so nego koga ne te privlekuval ni fizicki(a ne si znaela kakov e,zatoa sto toa se otkriva podocna),kako si se odlucila za nego bez da go znaes negoviot karakter,a fizicki voopsto ne ti se dopagal?
a toa podvlecenoto veke i navestuva zasto,ili?
- basnata ke ti ja kazam drugpat na privatni,sega nemam vreme.

Битно ми е кога ќе погледнам еднаш да сакам да погледнам уште еднаш и уште еднаш и уште еднаш...
Тоа не значи и дека кога некој друг ќе погледне ќе ја види истата убавина што јас ја гледам.
Генерално, битно е да гледаш убави нешта пред себе. :)

e biten e izgledot osobeno sto se odnesuva na nekoi raboti koi sto sekoj moze da si gi sredi kaj sebe,higiena i sredenost.A sekako deka ne e presuden,eheej kolku drugi raboti se povazni od izgledot.....

i sto sakas da kazes deka prvo sto zabelezuvas kaj nekoj decko se ovie raboti? ili pak baras nekoj gaden,zatoa sto si sigurna deka ke gi najdes ovie raboti kaj nego,a istovremeno gi izbegnuvas ubavite,zatoa sto si sigurna deka kaj niv nema da gi najdes istite raboti?i kako se odluci da vlezes vo vrska so deckoto koj fizicki voopsto ne ti se dopagal,a podocna si go zasakala sekoj del od negovoto telo?ama toa bilo podocna,a kako si se odlucila vo vrska so nego koga ne te privlekuval ni fizicki(a ne si znaela kakov e,zatoa sto toa se otkriva podocna),kako si se odlucila za nego bez da go znaes negoviot karakter,a fizicki voopsto ne ti se dopagal?
a toa podvlecenoto veke i navestuva zasto,ili?
- basnata ke ti ja kazam drugpat na privatni,sega nemam vreme.
Тоа што убавината прва се забележува, не значи воопшто дека е најважна и пресудна, како што е насловот на тезата која треба да ја дискутираме. Сите работи кои ќе поминат низ нашите сетила, подоцна се обработуваат во мозокот, така што, џабе е убавината, ако подоцна се испостави дека младичот е бесчувствителен, ропак, искористувач итн. Не реков во ниеден мој пост дека ги избегнувам убавите, така што не ги вади зборовите од контекст. Точно е исто така дека и физички непривлечните луѓе можат да се расипани исто така, нормално.Со примерите за момчињата кои на почетокот ме привлекувале и не ме привлекувале, мислам дека веќе требаше да ја сфатиш мојата намера да ти објаснам дека за мене убавината е секундарна човечка карактеристика. Убавината е пролазна ствар. Внатрешноста го прави човекот човек. На крај, очигледно си добил претстава за мене како за хејтер на убавите луѓе, но не. Само што релативноста на поимот убавина, сакав да го потенцирам. Она што мене ми е убаво, тебе можеби нема да ти е и обратно. Во врска со прашањето дали ги одбегнувам убавите затоа што сум сигурна дека нема да најдам во нив внатрешност, грешно си ме сфатил. Само што, сакам да кажам дека не е се во физичката убавина.

Дури и ако има форма на блага ретадација + е мамино разгалено синче кое не знае што сака и со ништо не е задоволно?
Ај сега не мора до толку ... ретардација бла блаааа ..нека е мамино галениче... =)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom