Дали е најважен изгледот на партнерот?

• Креатор на темата Креатор на темата bella
  • Време на започнување Време на започнување
Изледот е важен, но не нејважен, се знае што е важно, тоа што е во главата и во срцето:smir:

znaci kako sto gledam poveketo od devojkite sekogas se odlucuvaat za karakterot,i vikaat deka izgledot ne bil biten.edno prasanje togas ,ZASTO TOGAS I ONI SAMITE NAJVEKE VNIMANIE MU POSVETUVAAT NA IZGLEDOT?ZASTO NE SE TRUDAT DA PRIVLEKUVAAT SO KARAKTEROT,ONAKA BEZ SMINKA,BEZ JAKA GARDEROBA,BEZ DOBRA FRIZURA I SLICNO?zasto ne se otkazat od seto toa,i namesto da gubat vreme vo sminkanje ,friziranje,biranje obleka,nakit,NE SE POSVETAT SAMO NA SVOJOT KARAKTER,stom neli toj e najbiten?zasto toa ne e taka vo sekojdnevniot zivot?

интересно размислување имаш, но тоа не важи само за женските, туку и за многу мажи.

Факт е дека изгледот е важен, но не и пресуден. Мора дечкото да има "пристоен изглед" за да ме привлече, а потоа откога подобро ќе го запознаам ако вреди неговиот карактер изгледот ми е на втор план. А ако се се сведе на изгледот, тогаш ништо не бидува од врската.
многу повеќе ќе ме привлече ако е духовит, забавен тип, отколку ако е плукнат бред пит

Normalno deka izgledot e vazen, no ne i najvazen! Sto ako izlezam so nekoj tip, sreden, doteran a da ne znae dva reda muabet da mi naprai i da ne znae da me nasmee, mislam pfff treba i na karakter da se gleda... :nesum:

Да не се лажеме, изгледот е многу важен за некој да ми го привлече вниманието, т.е да влезе во потесниот круг на потенцијални партнери, (тука покрај другото мислам и на однесувањето, манирите) но поклопувањето на карактерите, откако сум го стеснила изборот, го има последниот збор.:pipi:

воопшто не е важен изгледот. Има и мнг други начини на првлекување внимание

znaci kako sto gledam poveketo od devojkite sekogas se odlucuvaat za karakterot,i vikaat deka izgledot ne bil biten.edno prasanje togas ,ZASTO TOGAS I ONI SAMITE NAJVEKE VNIMANIE MU POSVETUVAAT NA IZGLEDOT?ZASTO NE SE TRUDAT DA PRIVLEKUVAAT SO KARAKTEROT,ONAKA BEZ SMINKA,BEZ JAKA GARDEROBA,BEZ DOBRA FRIZURA I SLICNO?zasto ne se otkazat od seto toa,i namesto da gubat vreme vo sminkanje ,friziranje,biranje obleka,nakit,NE SE POSVETAT SAMO NA SVOJOT KARAKTER,stom neli toj e najbiten?zasto toa ne e taka vo sekojdnevniot zivot?

Мажот повеќе го привлекува жена која се интересира за него, одколку жена со долги и убави нозе.

Izgledot e vazen kolku nekoj da ti zapne za oko,a za da ti zapne ne mora da e lepotan, skockan tip top. Dovolno e so nesto da te privlece, pogled li e, manir li e, muabet li, nebitno. E ottuka natamu se povazni mn.drugi raboti, a ne izgledot. Znaci izleguva deka e relativna rabota kolku e vazen izgledot za da pocnes nesto so nekoj.
A koga stanuva zbor za zgledot koga si vo podolga vrska ili brak, sekako deka mora da vnimavaat i dvajcata na sopstveniot izgled i da ne se zapustat, zasto kolkava i da e bliskosta i ljubovta, so mrsnite kosi, sirokite i izvalkani trenerki i komotnite majci, se ubiva sekakva romantika.
Ne velam deka po doma, pokraj site obvrski sto gi imame, treba da izgledame ko Eva Longoria, ama barem malce od malce da sme privlecni i sexy.

Мислам дека не е. Кога ке се вљубиш во некој се вљубуваш во неговата душа а не во неговиот изглед. Важно е и како изгледа но сепак изгледот не е пресуден.

јас тврдам дека изгледот не е битен...кога сакаш,сакаш со душа,па може да сакаш и некого што на другите им е грд и неподнослив...таква е љубовта...луда...:pipi:

Мене ми е битен изгледот на партнеровата жена.

Vazen e nadvoresniot izgled,ama ne e presuden.Sepak za da pocnes so vrska potrebno e da lisnosta i fizicki te privlekuva,zatoa sto koga zdogledas odredena licnost nadvoresniot izgled e onoj koj ti go privlekuva vnimanieto,a ne dobroto srce i dobrata dusa.

На прв поглед секако дека физичкиот изглед е важен,ама после тоа треба и да го има најважното,според мене,внатрешната убавина-карактерот и душата.
Убавината е пролазна работа,а карактерот и душата остануваат вечно:pipi:

НОрмално дека не е....Треба да има убав изглед али најпотребно за мене е да има убав карактер:pipi:

треба да изгледа убаво,пристојно ама дека изгледот е најважен за мене не е...за мене важно е да има во главата и да има цврст и добар карактер а чим сум со неа значи ми е убава како и да изгледа а на некој ако изгледот нејзин му смета немора да ја гледа

Дефинитивно не е важен надворешниот изглед!!!(само залажува)
Тргнувам од мене..повеќе ценам и сакам личности со добар карактер(кој не сака!:wink:) а поради тоа не е важен надворешниот изглед..можеби повеќето ќе се сложат со моето мислење али ќе мора и да потврдат дека колку и да зборат дека е важен само карактерот се залажуваат будејки сите сакаат и малку добар изглед:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom