Дали е најважен изгледот на партнерот?

• Креатор на темата Креатор на темата bella
  • Време на започнување Време на започнување
Не е се во изгледот но не е се и во карактерот. Што ако е некој лепотан а се однесува како сељак без два грама мозок? Или што ќе ми е некој паметен и добар а кога ќе го погледнам да ми се лоши од што е "убав", џабе си е тој добар ако нема никаква привлечност. Јас искрено не се загледувам во лепотани и фраерчиња бидејќи ќе бидаат нафурани 24/7. Значи најдобро е да е средина, доволно ми е дечкото да биде симпатичен и да има добро однесување, да ме почитува и да можам да му верувам.

А и ќе заборавев остајте некои од машкиве што зборат најбитен е изгледот, баш ме интересира како би биле во долга и сериозна врска со некоја со јак гз и голема цицка а типката не е способна да сврзе една реченица и да не знае да помножи 2x2. Таквите женски се добри само за една вечер и нишо поише и најчесто се поминати од пола Скопје

Изгледот секако дека е важен, зашо обично тоа е првата работа која не привлекува кај партнерот,ама пак не може да се каже и дека е и најбитна ..убаво е да може да се најде некоја средина,да пронајдеме нешто што ќе ни се допаѓа во изгледот,а и да ни одговараат карактерите,да си веруваме и да се почитуваме,сепак мислам дека тоа е најбитно..што ако е некој/а најубав/а ако има лош карактер и не можете да се разберете за нишо во животот!

pa izgledot imaa uloga kaj mnogu luge ama kaj mene ne zaso nikogas ne sum i procenuval lugeto spored nivniot izgled.....
zapoznav devojka pred 2 godini da recam na internet onaka se zblizivme i ednostavno celi 3 meseci ne ni bese vazno koj kako izgleda,razgovaravme samo na telefon i ni bese prekrasno si razmenuvavme mislenjaa si gi analiziravme nasite karakteri i bese stvarno super.duri posle 3 meseci odlucivme da napravivme sredba ma da taaa bese prekrasna i eve veke sme vo vrska 1.5godina i nie super i zatoa mislam dekaa nikogas ne treba da birame partner po izgled tuka da ja sogledame negovata dusa ,karakter,osobini,ednostavno da mu go sogledame srceto,a e sekoj covek si ima svoja i vnatresna i nadvoresna ubavina toa e fakt......
zivotot e mnogu kratok zatoa ne treba da go pominuvame dvolicno ili zlobno treba da se sakame i dase pocituvame eden so drug za da ne pamtat po dobro.......!

А и ќе заборавев остајте некои од машкиве што зборат најбитен е изгледот, баш ме интересира како би биле во долга и сериозна врска со некоја со јак гз и голема цицка а типката не е способна да сврзе една реченица и да не знае да помножи 2x2. Таквите женски се добри само за една вечер и нишо поише и најчесто се поминати од пола Скопје

па добро ако ја поминало пола Скопје ќе си ја зејме по другите градој :vozbud: ... мајтап :smir:.

А шо викаш за ова да не е способна да сврзи реченица ... поарно да не знај да сврзи реченица отколку да ми дрдори на гла нон стоп некој глупости шо везе немат , да ми го напрај мозокот чкртањци.
Сеа не значи дека сакам мојата потенцијална да биди дудук :) ама па и некоја си паметњакович не го бива :)

по пребирливи суштества од жениве нема со мали исклучоци(ептен грди суратки)
Штознам мажот гледа само дупка да има за старт ,а после дума со тимбата Што
направив :tapp:го наебав бегај да бегаме

Мене ми играше голема улога изгледот порано...Но сега не.Сега сум да речам во еден вид на врска со еден тип што не е којзнае што.Ама ме привлекува,шармантен е,романтичен и зрел.Ова ми игра најголема улога во периодов.

Не е најважен, најважен е карактерот.
/\
I
I
I
Еве уште еден со ружна цура :nesum:

Апсолутно,се согласувам..додека си слободен летај,ама кога ќе треба за озбилно навистина карактерот е најважен.

Како ќе знаеш која е за озбилно?
Ајде да симплифицирам скоро сите ние почнуваме врски за озбилно, барем повеќето од нас под ова нормално не подразбирам уан најт стандови и блиц-врски под дејство на алхохол, понатаму ќе се искристализира врската дали ќе биде сериозна или пак само некое искуство добро или лошо.

Карактерот на една личност ќе го спознаеш во текот на врската откако си го направил изборот ружна или лепотица.

Како ќе знаеш која е за озбилно?
Откако ќе бидеш во врска минимум година,како би можел да го процениш карактерот на личноста,ако сметаш дека одговара ОК,ако не јбг:toe:

Инаку не баш секој започнува врски за озбилно...некои започнуваат за да бидат ЏЕК,за на крајот да завршат како џони браво.

Откако ќе бидеш во врска минимум година,како би можел да го процениш карактерот на личноста,ако сметаш дека одговара ОК,ако не јбг:toe:
.

Значи пак се согласуваш со мене дека ружна женска со карактер не ја бираш ти зошто кој нормален би одел со некоја ружна една година за да прецени карактер кога има високи 18 год. плавуши со машала цициња каде со ќеиф ќе тестираш карактери и по 2-3 години.

Сјебани сме смарт ес тоа е вистината признај си и биди маж.

Абе сјебани сме тоа е јасно...трчаме...каде марко повеќе сака:toe:

ама поентата ми е дека сепак кога веќе си решен да се жениш малце и ќе подразмислиш.

Вака сеа,тоа може да зависи од многу фактори,како на пример дали со партнерот само се мувате или има дупцис дупцис.Да пообјаснам.Доколку се муваш со партнерот и има фаца лом ќе му повратиш и ќе биде оф мори мајко(има и вакви дешавки).Второ доколку имаш секс со твојот партнер,ќе отидеш во најблиската пешкирница,ќе купиш пешкир и ќе му го врзеш околу глава и ќе си вршиш работа.Тоа е моето мислење.

Абе сјебани сме тоа е јасно...трчаме...каде марко повеќе сака:toe:

ама поентата ми е дека сепак кога веќе си решен да се жениш малце и ќе подразмислиш.

Јас си размислив предностите кај карактерно ружна покрај карактерот нормално се дека нема да треба да му ја мислиш за тоа дали швалерот и ги јади парите и уште побитно за време на војна си сигурен од причини што никогаш на непријателот нема да му текне дека ваков лепотан како мене се сокрил кај некоја крофна под постела.

Мислам јас сум со девизата Safety first :baeh:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom