Дали е најважен изгледот на партнерот?

• Креатор на темата Креатор на темата bella
  • Време на започнување Време на започнување
Види сега мене лично Бред Пит не ми е убав ама ја сваќам поентата на прашањето.За мене е многу важно како ќе се постави некоја личност и каков впечаток ке остави.
Еве едно мое искуство.Пред некоја година ми се свиѓаше едно дете,убаво беше според мене ама не го познавав и немав никаков контакт со него.Кога дојде ред да скршиме два реда муабет и кога му го слушнав гласот:nesvest:
Имаше тенок,речиси женски глас.Ете јас не можам да си замислам да бидам со машко кој има тенок глас.
Значи не е изгледот најважен.А јас нагласив уште во првиот пост дека не се работи само за дилема,карактер или изглед.
Да првиот впечаток го остава изгледот,ама во никој случај не е пресуден.
:pos2::pos2::pos2: Чуден критериум си имала бе:):)
Значи пак за да му пријдеш на некој пресудна била неговата убавина. А дали некогаш ке му се приближиш на некој грд???
Нема. А ако не се приближиш со него нема да го осознаеш ни неговиот карактер. Значи џабе му е на него, карактерот, кога никоја нема да му се приближи. Барем никоја од оние кои се многу убави, за кои копнее секој маж:vozbud:
Значи поентата ми е. Не дека изгледот е најважен, ама ако нема физичка привлечност меѓу двајца, тогаш врска воопшто и нема да има. Просто ко грав:vozbud:

:pos2::pos2::pos2: Чуден критериум си имала бе:):)
Значи пак за да му пријдеш на некој пресудна била неговата убавина. А дали некогаш ке му се приближиш на некој грд???
Нема. А ако не се приближиш со него нема да го осознаеш ни неговиот карактер. Значи џабе му е на него, карактерот, кога никоја нема да му се приближи. Барем никоја од оние кои се многу убави, за кои копнее секој маж:vozbud:
Значи поентата ми е. Не дека изгледот е најважен, ама ако нема физичка привлечност меѓу двајца, тогаш врска воопшто и нема да има. Просто ко грав:vozbud:

Па да ако гледаме така на тоа...
ама што ако таа личност што не ја сметам на прв поглед за привлечна се најде случајно во моја близина и јас сосема случајно откријам некои работи кои ке направат да се предомислам ....
Лесно е сега да генерализираме и да обопштуваме ама животот не става во чудни ситуации

ама што ако таа личност што не ја сметам на прв поглед за привлечна се најде случајно во моја близина и јас сосема случајно откријам некои работи кои ке направат да се предомислам ....
Лесно е сега да генерализираме и да обопштуваме ама животот не става во чудни ситуации
па ти случајно така случајно вака...
запамти...everything happens for a reason

E да! Ама ти дур налеташ на него, тој ке се скапе чекајќи :):)
И за тоа време ќе си најде некоја друга, која е на негово ниво и која ке ја осознае неговата внатрешност :):)
Мислам не велам дека грдите си идат со грди, убавите со убави, ама природно е да е така, а ако не е така, тогаш парите умешале прсти:):)

И за тоа време ќе си најде некоја друга, која е на негово ниво и која ке ја осознае неговата внатрешност :):)
Мислам не велам дека грдите си идат со грди, убавите со убави, ама природно е да е така, а ако не е така, тогаш парите умешале прсти:):)
у нормални околини..без никакви надворешни фактори така е:XD:

у нормални околини..без никакви надворешни фактори така е:XD:

Како што кажав и претходно:helou:

Не обрнувајте многу внимание ама ми текна нешто што ми кажа одамна со еден постар.Ќе го упростам да нема вулгарности :nesum: Вика, како млад тебе ти смета ако девојчето има некои неубави ситници, мене, сега на овие години не ми пречи по некоја брчка итн.

Не обрнувајте многу внимание ама ми текна нешто што ми кажа одамна со еден постар.Ќе го упростам да нема вулгарности :nesum: Вика, како млад тебе ти смета ако девојчето има некои неубави ситници, мене, сега на овие години не ми пречи по некоја брчка итн.

kaj da ima brcka be ? na pickata ? :pos2:

Кешот си има и те како битна улога..него шо е муабетов..врз основа на што заклучивте дека грдите се попаметни,..ипак мислам дека убавите имаат поголема шанса за просперитет,. поприфатени се од страна на средината и секако имаат поголема шанса за успех,..било да е тоа на љубовен или деловен успех,..

Да ама забораваме дека убавината е пролазна работа. Така да многу од убавите цури пошто се им е дадено на послужавник и не знаат да ценат
( нормално зашто знаат на кој начин го имаат стекнато) си зацртуваат во глава дека аха ние секогаш ќе останеме она што сме. После извесен период оној што има пари нормално е дека ќе најде помладо и поубаво и оваа веќе ги има начукано 30 и нешто години и на крај ќе си остане со прстот во уста. Ама оние што природата не ги обдарила со не знам си каква убавина, со тек на време посветувајќи се на работа учење и труд ќе напукаат пари па ќе се направат какви сакаат.
Се е релативно во животот. Науката измислила пластична операција на се освен на мозок.
А за убавина се битни вкусовите. Може да биде за тебе некој најубав/а а за твојот најдобар другар/ка да биде просек или некој/а по кој/а никогаш не би се залетал/а.

kaj da ima brcka be ? na pickata ? :pos2:
:pos2::pos2::pos2::pos2:цар си бе, ме згази од смеење:thumbs_up:

Изгледот е важен, на почеток. т.е. за почеток. Онака, прелиминарно, што се вика. Ама не е најважен. Нити пресуден.
Абе џабе да прајме муабет, само ова :чукај_чукај_срце: си знае. А тоа па, со триста памети е.

Да ама забораваме дека убавината е пролазна работа. Така да многу од убавите цури пошто се им е дадено на послужавник и не знаат да ценат
( нормално зашто знаат на кој начин го имаат стекнато) си зацртуваат во глава дека аха ние секогаш ќе останеме она што сме. После извесен период оној што има пари нормално е дека ќе најде помладо и поубаво и оваа веќе ги има начукано 30 и нешто години и на крај ќе си остане со прстот во уста. Ама оние што природата не ги обдарила со не знам си каква убавина, со тек на време посветувајќи се на работа учење и труд ќе напукаат пари па ќе се направат какви сакаат.
Се е релативно во животот. Науката измислила пластична операција на се освен на мозок.
А за убавина се битни вкусовите. Може да биде за тебе некој најубав/а а за твојот најдобар другар/ка да биде просек или некој/а по кој/а никогаш не би се залетал/а.
Ќе бидам кратка..убавиот не значи дека мора да биде глуп..али грдиот може да се задоволи једино со коефициентот на интелигенција (ако уопште има некоја поише од просечна), не?
Естетската хирургија не прави чуда:smir:

Ќе бидам кратка..убавиот не значи дека мора да биде глуп..али грдиот може да се задоволи једино со коефициентот на интелигенција, не?

Естетската хирургија не прави чуда, ама релативноста прави. Убавината е релативна. Колку луѓе, толку различни перцепции за тоа што е убаво. Beauty is in the eye of the beholder. За некого одредена особа може да е грда, за друг може да е најубава на светот. Така што и “грдиот“ што е паметен, во очите на друга личност може да биде и најубав, а сепак да си ја има и интелигенцијата. :wink:

Кога е во прашање љубов, срцето гледа, а не очите.

Ќе бидам кратка..убавиот не значи дека мора да биде глуп..али грдиот може да се задоволи једино со коефициентот на интелигенција (ако уопште има некоја поише од просечна), не?

Генерално се глупави затоа кажав дека е тешко да се направи рамнотежа помеѓу физичкото и психичкото:smir: Малкумина успеваат во тоа, зашто обично луѓето одат во крајности или се посветуваат на едното или на другото. Иначе според мене и те како прави чуда естетската хирургија. Може еден нос или уши комплетно некој да го разубави и секако комплекс повеќе да не му претставува.

Ајде онда една компарација да напраиме..
грд и глупав или убав и глупав..:uvo:
грд и паметен или убав и паметен не мора увек контра
може сето ова у склоп да иде =)

Естетската хирургија не прави чуда, ама релативноста прави. Убавината е релативна. Колку луѓе, толку различни перцепции за тоа што е убаво. Beauty is in the eye of the beholder. За некој одредена особа може да е грда, за друг може да е најубава на светот. Така што и грдиот што е паметен, во очите на друга личност може да биде и најубав, а сепак да си ја има и интелегенцијата. :wink:

Кога е во прашање љубов, срцето гледа, а не очите.
Што се однесува до ова,..па според мене може некоја персона која се смета за најголем имбецил,..за мене да е wunderkind,..

убав и паметен не мора увек контра
може сето ова у склоп да иде =)

Па тоа е таа рамнотежа што повеќето не можат да ја постигнат. Колку му обраќаш внимание на едното толку треба и на другото. :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom