1923

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.233
Поени од реакции
37.896
Убав почеток на сезоната, се поставија фигурите во сите приказни, сега да видиме како ќе се плете приказната потоа.
Мислам дека овој Италијанецот со Спенсер може да отиде во Монтана со него и може е некој предок на Рип од Yellowstone. Не знам зошто, ама мислам дека некако така ги има поставено работите Шеридан.

1923 е инаку серијата која јас најмногу ја сакам од универзумот. Со неа и го почнав ова патешествие и до сега ме нема разочарано ни секунда!

P.S. Да умрев вчера немаше да знам дека имало (планински) лавови во Монтана.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.560
Поени од реакции
29.153
Абе мамата :D
Брзав да завршам со прва сезона, мислејќи дека цела втора излезе вчера, тоа само првата епизода било. Anyway, предобра серија! Единствена маана е што ќе заврши пребрзо.
Знам дека замислата на Шеридан за 1883 и 1923 била да се мини серии, ама ми фали малце повеќе. Го нема тоа поврзување со ликовите како што го има во Yellowstone. Некои настани се избрзани со право, ама некои па заслужуваат повеќе време.
Спенсер е тоа што веројатно требаше да биде Џејми или Кејси.

Ако треба да ги оценувам веројатно Yellowstone е на прво место па 1923 и на крај 1883. Ништо друго не и фали на серијава освен да се развлече малку. А, она сестрине во школото, уф како би ги тепал... интересен е и тој дел од приказната, ме интересира да видам каде ќе отиде, премногу фокус има на таа девојка.
Сега, ќе чегаме следна епизода...

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.903
Поени од реакции
4.661
, ме интересира да видам каде ќе отиде, премногу фокус има на таа девојка.
Сега, ќе чегаме следна епизода...
Највероватно некој предок на Thomas Rainwater од Yellowstone.

P.S. Вчера за прв пат приметив дека глумицата што ја глуми жената на Џек Датон во 1923(девојката што за малку ќе ја изедеше лавот) е истата глумица што ја глуми ќерката на Били Боб во Landman :pos:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.233
Поени од реакции
37.896
интересен е и тој дел од приказната, ме интересира да видам каде ќе отиде, премногу фокус има на таа девојка.
Таа е веројатно некој предок на Томас Реинвотер од Yellowstone. Инаку не би и дале толку screen time, мислам. Инаку, тој што го глумеше овој што и е дечко во првата сезона - починал лани под неразјаснети околности. Кол Брингс Пленти, внук на Моузес Брингс Пленти, актерот со плетенките од Yellowstone, пријателот на Кејси. Наводно ја затвориле истрагата за него и сега родителите водат битка да докажат што се случило со син им.
Автоматски споено мислење:

P.S. Вчера за прв пат приметив дека глумицата што ја глуми жената на Џек Датон во 1923(девојката што за малку ќе ја изедеше лавот) е истата глумица што ја глуми ќерката на Били Боб во Landman :pos:
Колку различни ликови! Ова да не ми кажеше немаше да го приметам.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.560
Поени од реакции
29.153
Абе вие сте луди, од прва ја приметив која е. Такво пичкиште ретко се пропушта :D

Не знам каков фетиш има Шеридан да користи едни исти глумци, ама горе доле истите се во повеќето негови серии.
Инаку, тој што го глумеше овој што и е дечко во првата сезона - починал лани под неразјаснети околности. Кол Брингс Пленти, внук на Моузес Брингс Пленти, актерот со плетенките од Yellowstone, пријателот на Кејси. Наводно ја затвориле истрагата за него и сега родителите водат битка да докажат што се случило со син им.
Да, прво што гуглав после првата епизода од втора сезона. Најавната шпица имаше порака за него.
Со нетрпение чекам Спенсер да се врати во Монтана, хајпнат сум за следна епизода уште сега.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.233
Поени од реакции
37.896
Со нетрпение чекам Спенсер да се врати во Монтана, хајпнат сум за следна епизода уште сега.
Јас имам една теорија која ќе видиме колку ќе се покаже како точна:
Мислам дека можно е Спенсер да не се врати во Монтана. Или пак да се врати и да го убијат, а исто и Алекс. Причина - зошто ни еден од неговите потомци не го носи името Спенсер? И татко му на Џон (Кевин Костнер) се викал Џон, а и он се викаше Џон. Ако се тие директни потомци на Спенсер, зошто би го добиле името на одамна починатиот чичко? Можно е, според мене, жената на Џек, Елизабет, сепак да успее да роди бебе на крај и да го крстат по татко му на Џек - Џон. Затоа името Џон би било толку важно во Датон фамилијата, а Спенсер заборавен. Никој не ни спомнува Спенсер во Yellowstone. Moreover, Бет би се викала Бет по прабабата Елизабет. А ако се потомци на Спенсер, ќе се вика Бет по жената на прв братучед на дедо и? Нема логика. Затоа мислам дека Спенсер веројатно ќе го скинат и дека тој немал потомство.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.560
Поени од реакции
29.153
Мислам дека можно е Спенсер да не се врати во Монтана. Или пак да се врати и да го убијат, а исто и Алекс. Причина - зошто ни еден од неговите потомци не го носи името Спенсер? И татко му на Џон (Кевин Костнер) се викал Џон, а и он се викаше Џон. Ако се тие директни потомци на Спенсер, зошто би го добиле името на одамна починатиот чичко? Можно е, според мене, жената на Џек, Елизабет, сепак да успее да роди бебе на крај и да го крстат по татко му на Џек - Џон. Затоа името Џон би било толку важно во Датон фамилијата, а Спенсер заборавен. Никој не ни спомнува Спенсер во Yellowstone. Moreover, Бет би се викала Бет по прабабата Елизабет. А ако се потомци на Спенсер, ќе се вика Бет по жената на прв братучед на дедо и? Нема логика. Затоа мислам дека Спенсер веројатно ќе го скинат и дека тој немал потомство.
Не ти е точна теоријата, во спојлер имаш слика од Dutton Family Tree.
1740413270084.jpeg
Така што Спенсер е татко на Џон Датон 2, односно таткото на Џон од Yellowstone.

Да се надоврзам, баш поради ова, знаев што ќе се деси со Елизабет и Џек, али јебига, ми требаше помош малце да сфатам кој е кој.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.233
Поени од реакции
37.896
Не ти е точна теоријата, во спојлер имаш слика од Dutton Family Tree.
Прегледај го приврзокот 444391
Така што Спенсер е татко на Џон Датон 2, односно таткото на Џон од Yellowstone.

Да се надоврзам, баш поради ова, знаев што ќе се деси со Елизабет и Џек, али јебига, ми требаше помош малце да сфатам кој е кој.
Знам, ама
ова family tree беше направено тогаш кога Елизабет имаше спонтан абортус и заради повредата се смета дека не може да има деца. Ама ај размисли: ај Спенсер би си го крстил детето Џон по брат му, и неговото дете по него. Ама Бет? И зошто ни едно не е крстено по Спенсер, ако тој го спаси ранчот. Не знам, ај, ќе видиме.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.903
Поени од реакции
4.661
Направив deep dive и на imdb во последната епизода од вторава сезона на 1923 во кастингот го има актерот Gerard Sanders кој глуми лик Спенсер 1969.
Највероватно ке им некој fast forward во 1969 со Спенсер што значи дека ги преживува настаните од 1923.
Спенсер во 1969 би имал 80 години,тоа ке биде некоја сцена на смртна постела а околу него син му Џон 2-ри кој би бил во 40тите години и внукот Џон 3-ти(ликот на Кевин Костнер)кој тогаш би имал 13 години.
Александра е веке бремена и ако ова е последна сезона од 1923 би требало да заврши со раѓањето на таткото на ликот на Кевин Костнер бидејќи Елизабет сеуште не е бремена.

Во врска со 1944 и Мекконахи ако го глуми Џон-2ри би имал 20 години a Меконахи е веќе во своите 50ти години,мене по логично ми е Меконахи во 1969 да го глуми синот на Спенсер односно таткото на ликот на Кевин Костнер.
Capture.PNG

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.233
Поени од реакции
37.896
Во врска со 1944 и Мекконахи ако го глуми Џон-2ри би имал 20 години a Меконахи е веќе во своите 50ти години,мене по логично ми е Меконахи во 1969 да го глуми синот на Спенсер односно таткото на ликот на Кевин Костнер.
Така де, на него мислев. И тој се вика Џон. Тој е Џон 2. Кевин Костнер е Џон 3.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.903
Поени од реакции
4.661
Така де, на него мислев. И тој се вика Џон. Тој е Џон 2. Кевин Костнер е Џон 3.
Се надоврзувам на твојата претпоставка дека ќе има нова серија 1944 со Мекконахи но Џон 2-ри во 1944 би имал 20 години а Меконахи е многу постар.
Можеби Меконахи во 1944 ќе глуми друг лик а не Џон 2 или можеби ќе го глуми Џон 2 но дејствието ќе биде во 1969.

Kajgana Shop

На врв Bottom