Склекови

• Креатор на темата Креатор на темата the Consigliere
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ај ако си jа завршил програмава кажи ми дали има резултат после 6 недели,мислам визуелно?

Цела тема сте на правиле за склековите :pos2:
Не е некоја филозофија..

прајте само 100 честкилер склекои, имаат ефект ко 200 обични..

Правам склекови еднаш неделно со 15 кг тежина екстра на грб. Така можам да направам 5 серии по 25 склекови. Инаку рекорд ми е 60 склекови во една серија :)

склекчиња правам 20/30 во 1 серија а отприлика правам 3/4 серии не е лошо задоволен сум :D а стомачни фудбалерски 50/60 а обични по 30 исто по 3/4 серии ... али тешко некако оди да направам тоблероне :P :D

Јас праам 10тина една серија и после додека се симнува другата серија праам уште 10тина....

Шала на страна ногу слабо ми идат склековите...Некој совет или некоја финта да не има у дишењето или шо знам ...а? Оти се изморам после 7-8 или па треба континуитет за да се навикнам.

најдобри склекови се прават на Женски, :vozbud: шала на страна најмногу ефект од склекови
има ако распоредите 3 столови 2 за рацете и еден за нозете па да пробата да се спуштите колку што можете подолу важен елемент е и дишењето кое треба да биде дишете долу а издишувате горе, и не само склекови да се прават јас вежбам и со еднорачни тегови заначи да се има комбинација од повејќе вежби и другите мускули да се активирааат и нормално комбинација со трцанје

Јас праам 10тина една серија и после додека се симнува другата серија праам уште 10тина....

Шала на страна ногу слабо ми идат склековите...Некој совет или некоја финта да не има у дишењето или шо знам ...а? Оти се изморам после 7-8 или па треба континуитет за да се навикнам.

Кога се спушташ вдишуваш
Кога се креваш издишуваш... секаде е така...

ја можев 7-8 на почеток,сега терам до 25 без проблеми...

Кога се спушташ вдишуваш
Кога се креваш издишуваш... секаде е така...

ја можев 7-8 на почеток,сега терам до 25 без проблеми...

и јас по 7-8 ги прам некогаш и 15 и ме заболуваат рацете ...

и јас по 7-8 ги прам некогаш и 15 и ме заболуваат рацете ...

добро треба и да боли :-)

Треба континуитет во ова... неможе со еднаш неделно вежбање,да стигнеш до добра серија... пробај секој втор ден да речеме,ке накачиш сигурно серијата... после ке можеш и со тежина пример...

Дечки ме интересира за градите како треба да се прават склековите?

Ќе ги подрашириш малку рацете за повеќе на градите да фати а не само на трицепс ама може дечкиве и друга метода ќе ти кажат :).

не треба филозофија многу.. Програми за склекови и слично.. Прави многу серии преку цел ден .. А не 3 серии и толку.. Почнав да правам повеќе склекови али збирно земено 200-300 на ден и склековите максимум во една серија ми се накачија од 15 до 30.. Сега сакам до кај 50 да одам.. Кога ке напраи некој 300 склека ке го осети чуството во рацете трицепсот ненормално се зголемува,градите не толку..Само тешко е не е лесно да се стигне до 300

праам 2 серии по 45 склека вкупно 90 и измегју сериите праам 100 стомачни со тег од 3 кила у рака и ја дрзам на врат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom