Склекови

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јуни 2007
Мислења
134
Поени од реакции
8
ај ако си jа завршил програмава кажи ми дали има резултат после 6 недели,мислам визуелно?

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
Цела тема сте на правиле за склековите :pos2:
Не е некоја филозофија..

прајте само 100 честкилер склекои, имаат ефект ко 200 обични..

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Правам склекови еднаш неделно со 15 кг тежина екстра на грб. Така можам да направам 5 серии по 25 склекови. Инаку рекорд ми е 60 склекови во една серија :)

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.759
Поени од реакции
1.155
склекчиња правам 20/30 во 1 серија а отприлика правам 3/4 серии не е лошо задоволен сум :D а стомачни фудбалерски 50/60 а обични по 30 исто по 3/4 серии ... али тешко некако оди да направам тоблероне :P :D

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Јас праам 10тина една серија и после додека се симнува другата серија праам уште 10тина....

Шала на страна ногу слабо ми идат склековите...Некој совет или некоја финта да не има у дишењето или шо знам ...а? Оти се изморам после 7-8 или па треба континуитет за да се навикнам.

S

Shellshock nam67

Гостин
најдобри склекови се прават на Женски, :vozbud: шала на страна најмногу ефект од склекови
има ако распоредите 3 столови 2 за рацете и еден за нозете па да пробата да се спуштите колку што можете подолу важен елемент е и дишењето кое треба да биде дишете долу а издишувате горе, и не само склекови да се прават јас вежбам и со еднорачни тегови заначи да се има комбинација од повејќе вежби и другите мускули да се активирааат и нормално комбинација со трцанје

С

Спенсер

Гостин
Јас праам 10тина една серија и после додека се симнува другата серија праам уште 10тина....

Шала на страна ногу слабо ми идат склековите...Некој совет или некоја финта да не има у дишењето или шо знам ...а? Оти се изморам после 7-8 или па треба континуитет за да се навикнам.
Кога се спушташ вдишуваш
Кога се креваш издишуваш... секаде е така...

ја можев 7-8 на почеток,сега терам до 25 без проблеми...

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Кога се спушташ вдишуваш
Кога се креваш издишуваш... секаде е така...

ја можев 7-8 на почеток,сега терам до 25 без проблеми...
и јас по 7-8 ги прам некогаш и 15 и ме заболуваат рацете ...

С

Спенсер

Гостин
и јас по 7-8 ги прам некогаш и 15 и ме заболуваат рацете ...
добро треба и да боли :)

Треба континуитет во ова... неможе со еднаш неделно вежбање,да стигнеш до добра серија... пробај секој втор ден да речеме,ке накачиш сигурно серијата... после ке можеш и со тежина пример...

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Дечки ме интересира за градите како треба да се прават склековите?
Ќе ги подрашириш малку рацете за повеќе на градите да фати а не само на трицепс ама може дечкиве и друга метода ќе ти кажат :).

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
не треба филозофија многу.. Програми за склекови и слично.. Прави многу серии преку цел ден .. А не 3 серии и толку.. Почнав да правам повеќе склекови али збирно земено 200-300 на ден и склековите максимум во една серија ми се накачија од 15 до 30.. Сега сакам до кај 50 да одам.. Кога ке напраи некој 300 склека ке го осети чуството во рацете трицепсот ненормално се зголемува,градите не толку..Само тешко е не е лесно да се стигне до 300

Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
праам 2 серии по 45 склека вкупно 90 и измегју сериите праам 100 стомачни со тег од 3 кила у рака и ја дрзам на врат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom