Фан Клуб: Волфсбург

Статус
Затворена за нови мислења.
Искрени честитки, од полусезона знаев дека ќе ја освојат титулата.

Абе Баварец биди реален момците заслужено освоиа титула ја играа цела сезона одлично за разлика од твојата екипа ! Дома ги победија на Баерн 5-1 ако не се лажам такада нема што да збориш!

поздрав за bobanmacedonia од Босанците пошо он ги сака

wolfsburg___bayern_5_1_0.jpg

Па кога ќе видиш реално, Босанциве се една од најголемите моментални актракции во светскиот фудбал. На чело со играчи како: Един Џеко, Ведад Ибишевич, Ѕвездан Мисимович, Миралем Пјанич и Салихович.
Сите се големи таленти...:helou:
И дај те молам не биди толку пристрасен...одлични си беа Волфсбург оваа сезона и титулата му беше повеќе од заслужена.

го заборави ибрахимович.и тој е босанец :smir:

го заборави ибрахимович.и тој е босанец :smir:

и салихамиџич кој иако е при крај, според мене е еден од најдобрите фудбалри воопшто родени на балканов.

него, честито титула, иако годинава бев тотално аут со германциве. чудно ми е што се дешава со баерн, кој обично си се шета низ бундес лига како кометал ѓ.п. во домашно :)

секогаш е за поштување кога помал клуб ќе им го украде задоволството на богатите клубови.

Честитки за титулата..

епа ај и од мене честито титула,по мене заслужена.....се виде на утакмицата со баерн петарда коа им шибнавте кој е кој сезонава,али тој голот на графите против нив,ауууу,ќе го памтам тој доолго време....ЅВЕР:helou:

Многу ми е мило што им го туривте на крајот на Баерн:vozbud::vozbud::vozbud:
Па редно беше и еден послаб клуб ... со помало реноме некаде во некоја ваква лига да освои...ете тоа бевте вие и честитки вистина...само вака продоолжете и не ги продавајте најдобрите играчи....ако е можно сепак:helou:

Aj cestito,zasluzeno si ja zema Volfsburg titulata znaev deka tie ke ja zemat titulata.Bravo

Aj cestito,zasluzeno si ja zema Volfsburg titulata znaev deka tie ke ja zemat titulata.Bravo

cestita titula...:helou:najiskreni cestitki...bea najdobri i zasluzeno pobedija...ama najgolem kef mi napraja baern so go izdupcija...hahahahaha...carska rabota...:vozbud:

Освоија титула и сега што понатаму?Немаат никаков план.Тренерот си отиде,ќе си одат најверојатно и најдобрите фудбалери и Волзбург ќе биде просечна екипа следната година.Тоа најмногу ме нервира кај германските екипи,ќе имаат добра сезона и после тоа никакви резултати не покажуваат.Затоа германската лига не оди напред.Нема никаква константност во играта на екипите.

Позитивното е тоа што е интересна и неизвесна - од последниве 6 сезони шампиони беа Волфсбург - Баерн - Штутгарт - Баерн - Баерн - Вердер, а титулата во последно коло се решаваше на три пати (мислам).

Негативното е како што кажа немањето, освен Баерн, интернационално компетитивни екипи. Но искрено мислам дека „најздраво“ за фудбалот генерално е да се има шареноликост како во Германија место едноличност како што 4-5 сезони веќе владее скоро секаде во Европа. Имаше време кога Валенсија и Депортиво беа сериозно добри екипи и итоа како беа конкуренција за Барса и Реал. Сега веќе се се сведува на формалност во Шпанија... :toe: чисто како пример. Сепак ова е за дискусија на долго и широко :toe:

А Волфсбург апсолутно заслужи титула. Секоја чест вториов за дел од сезоната.

Освоија титула и сега што понатаму?Немаат никаков план.Тренерот си отиде,ќе си одат најверојатно и најдобрите фудбалери и Волзбург ќе биде просечна екипа следната година.Тоа најмногу ме нервира кај германските екипи,ќе имаат добра сезона и после тоа никакви резултати не покажуваат.Затоа германската лига не оди напред.Нема никаква константност во играта на екипите.

Мислам дека не е така. Точно е, дека Магат е заслужен за успехот но тој остави здрав клуб и здрава екипа. Сите играчи имаат долги договори а има и веќе нов тренер, Армин Вех, кој со Штутгарт 2007 ја освој титулата. Волфсбург е клуб со пари и нема да даде никого, напротив, тие сега уште толку ќе се засилат.

Германските екипи не се финансиски јаки па ако идат добри понуди и затоа морат да продадат играчи, но последниве 2-3 години Бундеслигата напредувала и е многу атрактивна и во неа лежат многу пари. Можно е следната година Бундеслигата да ја надмине италијанската Сериа А во ранглистата, пошто оваа година многу и се доближе и мислам уште 2-3 бодови е зад Сериа А.

Обафеми Мартинс и Томас Каленберг најнови засилувања во тимот на Волфсбург, никој од ланскиот тим не замина пто значи волфсбург ке биде силен и годинава.

Првата утакмица ја игра дома против засилениот штудгард. Очекувам победа :pipi:

ајде одлични засилувања нека ви се со среќа и очекувам титулата да ја одбраните иако има голема конкуренција

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom