Дали забележувате ситници и настани во моментите кога сте со некој?

• Креатор на темата Креатор на темата cry_baby
  • Време на започнување Време на започнување
Da i toa mnogu i mnogu cesto mi se pobitni tie "nebitni" sitnici i mi go remretat celiot odnis vo tie situacii.

Секогаш забележувам и запомнувам се околу себе и тоа што треба и уште милион глупости што нетреба да се паметат или забележат.

некогаш (ептен ако е нешто впечатливо) во посебен м омент да!Ама иначе повеќе се сконцентрирувам на суштината:) муабетот, бакнежите, она што ја прави врската ок или не а ситениците се за момент променливи:)

Не забележувам нешто посебно, бидејќи во тој момент кога сум со таа личност, таа ми е битна, а не некоја друга работа или ситница. Мислам дека памтењето на тие ситници, не оддалечува од тој магичен момент што си го остварил со таа драга личност.
Коментирањето за тие ситници се остава после неколку месеци, заедно да си ги анализирате и ќе видите колку само ќе се изнасмеете, бидејќи ништо не памтите. Некако, таквиот пристап ми е по интересен и по возбудлив.
Во другата смисла, ако си ги запамтил/а сите ситници околу тебе, зарем останало време за другата личност ? Значи, на се си мислел/а, само не на неа/него.
Што па јас знам, Вие кажете ми. :vozbud:

Не забележувам нешто посебно, бидејќи во тој момент кога сум со таа личност, таа ми е битна, а не некоја друга работа или ситница. Мислам дека памтењето на тие ситници, не оддалечува од тој магичен момент што си го остварил со таа драга личност.
Коментирањето за тие ситници се остава после неколку месеци, заедно да си ги анализирате и ќе видите колку само ќе се изнасмеете, бидејќи ништо не памтите. Некако, таквиот пристап ми е по интересен и по возбудлив.
Во другата смисла, ако си ги запамтил/а сите ситници околу тебе, зарем останало време за другата личност ? Значи, на се си мислел/а, само не на неа/него.
Што па јас знам, Вие кажете ми. :vozbud:
Не се сложувам. Оние што ги помнат ситниците од околината не значи дека ги ставаат пред ситниците кои можат да се забележат кај личноста која е со тебе. Тоа доаѓа и без да сакаш, сигурно никој со сила не се труди да запомне каде пиеле кафе, дали седеле еден спроти друг или еден до друг, дали Трпе или Митре бил на смена од келнерите итн. итн.

Во мозокот има место многу работи да бидат запомнети, а некогаш некои слики од пред очи не се бришат и воопшто не значи дека си ја запоставил личноста или не ти е толку битна ако помниш во какви услови сте го поминале тоа време.

:smir: Муабетот ми беше во друга конотација. Се однесуваше само за тие лица кои со намера ги памтат тие работи, за после тоа да се фалат (е јас бев таму и таму, имаше тоа и тоа и такви глупости).
Верувај ми, такви луѓе има многу.
Во ниеден момент не помислив да кажам дека не треба да се забележуваат ситниците, туку после одредено време да се сетиш што се ти влегло во глава од тие ситници од околината кои случајно си ги запаметил/а.

Ќе се отрујам. Како може покрај слонска меморија да не ми влегуваат вакви работи во глава бре? Фуцк. Не паметам ситници. :lut:

Паметам ситници и зависи дали сакам да запомнам кај некого. Ама паметам воглавно се.

Ситници (драгулии на литературно) го прават моментот БОЖЕНСТВЕН
(сите ги забележуваме,па и несвесно)

Понекогаш дури и премногу. Не затоа што сакам, туку едноставно самите ситници ми се врежуваат во меморија кога се работи за некоја почувствителна ситуација. Секогаш паметам специфични погледи, гестови, разговори и сл. Тоа се работите кои ми значеле и ме трогнале на некој начин во моментот, па сум ги зачувала несвесно, што не е исто и со физичкиот изглед, иако кога враќам меморија и такви детали паметам. Можеби за некого тоа се неважни работи, но за мене се скапоцени. Често знам да си се присетувам со насмевка на такви ситници, кога одмарам или кога ми е тешко или кога сакам едноставно свесно да се потсетам на некоја личност ...:pipi:

Ne zabelezuvam sitnici.Pamtam odredeni zborovi,pogledi,gestovi,ama nesta kako obleka,koja pesna bila pustena i takvi raboti..ic.:)

Увек забележувам ситници.Ама ретко кажувам дека сум заележал нешо шо може за други е и неприметно.

da mnogu gi gledam i ne znam kako uspevam da gi fatam tie sitnici kako tie da me gledaat prvi mene

Паметење датуми и места...

Колку ви значи тоа дали партнерот го памти местото каде што сте се запознале или датумот .. или пак датумот на кој сте тргнале...

јас датуми и места не памтам.. тежок дебил сум за такви работи и вчера се најдов во тесно...

испадна мене партнерот не ми е важен поради тоа што не знам каде сме се запознале и кога тоа било и на кој датум сме тргнале...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom