Што повеќе боли?

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Minatoto e minato, ostanuva zakopano. Tokmu zatoa se vika minato, toa sto bilo vo minatoto ne me zasega. Eve so mojata partnerka, cesto razgovarame za minatoto, no sepak, toa ne znaci nisto, toa sto bilo pominalo. Jas ne razmisluvam na taa tema. Ako razmisluvam znam deka ke se pojavi povekje od prasanja, ke se pojavi somnezot. A koga ke somnezot e zasnovan, faktite se nebitni.
Eden besplaten sovet :P: Ne razmisluvajte na toa kako mu bilo na vasiot partner so bifsite. Pred se zatoa se vikaat bifsi, a posle za da ne patite od kompleksi.
PozdraF
Edit: Znam deka jas ja sakam povekje od site nejzini bifsi zaedno. Neli ne bi bil sega so nea ako ne bese taka? :D

Туѓите бакнежи лесно се бришат, додека љубовта..Малце потешко.

Зарем е лесно да се избришат туѓите бакнежи?
Да се избришат од мозокот или телото?
Начинот на кој ве допирал некој,слатките зборови кој ви ги кажувал (некој колку само да ве издупи) и после некое време туѓ допир ве потсетува дека некој на ист начин ве имал.Вие самите не сте ги извадиле тие спомени(за повеќето небитни) зарем очекувате партнерот да не си ги постави во глава тие прашања?

Незнам зашто ама не се замарам со вакви работи,зашто ако почнам да се замарам знам дека тоа ќе прејде некои граници и може да биде кобно и да се појават милион сомнежи,затоа не ни прашувам,не дека не сум прашал,секој си има минато,неможеме сите да бидеме без него,секој си имал по некоја личност во минатото која останала во неговото срце или пак оставила некои траги,имам и јас ќе има и она,не се бришат убавите работи така лесно од мозокот,макар и следувале и поубави :wink:

Зарем е лесно да се избришат туѓите бакнежи?
Да се избришат од мозокот или телото?
Начинот на кој ве допирал некој,слатките зборови кој ви ги кажувал (некој колку само да ве издупи) и после некое време туѓ допир ве потсетува дека некој на ист начин ве имал.Вие самите не сте ги извадиле тие спомени(за повеќето небитни) зарем очекувате партнерот да не си ги постави во глава тие прашања?

Време лечи све. На почетокот се сеќавам јасно, ми притекнуе и ми е тешко.. во најмала рака чудно. После некое време, и да сакам, не можам да можем да се сетам. Затоа устата затворена, зошто ако во овој меѓу-период ми се испушти нешто што не треба, тоа ќе го измачува мојот сегашен партнер многу повеќе од мене!

i vo dvata slicai bi se cuvstvuvala bolka no sepak zavisi od toa vo koja nasoka odi vrskata i kolku partnerot i negovata ljubov se nakloneti kon mene, sepak dokolku baknezite se slucat za vreme na vrskata toa bi bolelo povece od minatoto koe i ne e mnogu bitno!:pipi:

Мене ме засега се, и со која бил и што чувствувал и што правеле. Откако ќе си расчистам се тоа и ќе ми се избистри во главата, доколку си сфатам дека е тоа завршено и готово - се впуштам во градење на нашата врска.
Него мислам дека му пречеше ептен на почетокот сознанието со кој што сум правела и сакаше потврда дека со него е посебно и посилно (кој неќе...:))
После некое време поминуваат овие трипови...

Второто.... доколку не сум со некого подолго време или не сум уверена дали ме сака или не по 100 пати ми се вртат такви филмови низ глава...: што ако е со мене за да заборави н0екоја друга, или за да не е сам пош неможе да ја има таа што ја сака... често ми се вртат вакви работи и знам мн често да пукнам .... и нормално почнуваат караници.. посебно ако личноста ми значи

Полско цвеќе ма нека ме покреие душа нека ми лјубат облаци кога нејкеш ти , камо среќа да ми згаснат очиве кога врз тебе се послани туѓи бакнежи :)

Па повеќе ме боли фактот што пред мене друга девојка имало во неговото срце. Сакам да сум му прва љубов:kesa:

Се наведнува и и шепнува на Бјути: Последна девојче, последна треба да сакаш да си му...

Мене Леандра ме боли што ти и останатите што размислуваат како тебе се замараат со вакви работи..

Ама пак, ако не бевте цурите различни тогаш партнерките ја немаше да ги ценам, оценувам и пребирам, туку ќе си ги влечев на лотарија...

Vo vrska sum prilicno dolgo vreme.I ne sum razmisluvala za toa,nemam ni potreba da se zamaram.Znam deka me saka i deka sum negova prva lubov.Toa mi e i dovolno.

Секој има свое минато,кое неможе да го промени,тоа се случило и ништо неможе да го избрише.Во сегашноста сте среќни со особата која ја обожавате и ја планирате иднината.Но некогаш ви се мотаат некои мисли и прашања во глава Дали он/она сакал/а некој толку силно како во моментов? Дали уживал во сексот со неа/него како со мене?Одкога ќе се докаже љубовта нема веќе вакви прашања,но што дотогаш,овие прашања на секој му поминале низ глава.
Прашањево на темава е:Што повеќе ве боли,туѓите бакнежи по телото на партнерот или Она дека неговото/нејзиното срце претходно припаѓал на друга/друг?

а бе не се замарам со минатото ... ќе направам се за да бидам подобра од сите претходни, за да му недостасувам јас а не минатото

Не вреди да се замарас со нешто што е било и поминали,сега е само историја и користи го само по потреба како искуство една животна школа како понатаму.Живеј го животот како да е последен ден,секој ден,а минатото остави го да собира прашина.од искуство ти казувам,гадно е кога ке дозволиш минатото да ти живее во секој ден и те јаде,те ништи во секое поле на животот,затоа уживај во моментот,кога ти е убаво и кога среќна
мн поздр

Секој има свое минато,кое неможе да го промени,тоа се случило и ништо неможе да го избрише.Во сегашноста сте среќни со особата која ја обожавате и ја планирате иднината.Но некогаш ви се мотаат некои мисли и прашања во глава Дали он/она сакал/а некој толку силно како во моментов? Дали уживал во сексот со неа/него како со мене?Одкога ќе се докаже љубовта нема веќе вакви прашања,но што дотогаш,овие прашања на секој му поминале низ глава.
Прашањево на темава е:Што повеќе ве боли,туѓите бакнежи по телото на партнерот или Она дека неговото/нејзиното срце претходно припаѓал на друга/друг?

Сакам да бидам во врска со некој кога ќе ми бидат чисти сметките,зошто викаат чиста сметка долга љубов!!!Ако знам дека нема веќе ништо од таа негова предходна љубов ќе бидам смирена и нема да помислувам се и сешто на глас и формално,ама....сепак!Ме гризе нешто од внатре кога слушам дека сакал некоја,бил со некоја,бакнувал некоја...се ми смета кога сакам некого,и многу сум љубоморна (во себе)!Сите чувства се во мене,не ги покажувам ако не е тоа потребно!Значи муабетов ми беше дека самата таа некоја ми смета ако се спомне,а не па дека ја сакал или дека бил со неа (ја бакнувал или имал секс)!Љубомората во себе ми помага да преминам преку многу работи,да дознаам повеќе за себе и да видам дали е вредно тоа што го правам,и кога ќе сфатам на крај,треба да живеам во сегашноста,можеби било и ќе биде пак,ама сега е тука до менеsvetce:

Да го тргнеме настрана минатото,за тоа има посебни теми.Се разбира дека со тек на време тие прашања ги нема,но во одреден период на врската ги има и ви нанесуваат болка.Уште поконкретно за темава:Потешко ви е што спиел со неа или што ја сакал?

Tuka mislam deka nema so da boli, bilo pominalo, ne daj boze da bil devica koga si go sretnala, ne ke se prajme kako maskite da barame cisti i nedopreni :nenene: , moze samo da ima prasanja od tipot "dali toj misli deka sum podobra od nea".....a vo vrska so toa sto bil vljuben vo druga, pa site sme bile vljubeni vo nekoj drug i sme go nosele vo srceto, ama ic da ne se sekiras za toa, vremeto ke si gi trgni site spomeni i site cuvstva za minatoto....samo sakaj te se i ic da ne vi bidi gajle za toa nazad!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom