Што повеќе боли?

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Нормално е да ни се мотаат тие лоши мисли за минатото на партнерот, сеедно во кој период од врската.
Мене кога ми надоаѓаат, најкултурно си потпрашувам по нешто, па според одговорот сама си одлучувам дали имало некоја пред мене која му значела исто или помалку или повеќе. Секако, неможам да осудувам и да се карам ако ме погоди лошо муабетот, бидејќи зборуваме за нешто што поминало пред мене, па гледам поретко да мислам на такви работи дека навистина не се баш пријатни.
Значи да, повеќе би ме болел поимот дека сакал некоја повеќе од мене ... бакнежите се забораваат (тргнувам од себе, секако), но не и тоа што е меморирано подлабоко во нас.:pusi:

Мене повеќе ме боли тоа што ја сакал, тоа што спиел со неа-па ваљда нема да сум му прва во кревет нели :)..меѓутоа ако чувствата избледале нема повеќе што да ме боли но ако не успеам да ја освојам неговата љубов и да ме засака толку или повеќе од бившата..е тогаш пак ќе ме боли...Не ми е важно со колку одел, со колку спиел...важно ми е тоа дали постои некој во неговото срце...бидејќи лесно е да го заведиш мажот во кревет, но тешко е да го освоиш неговото срце...

Pa skoro nikogas ne razmisluvam na vakvi temi..se trudam da ne se optovaruvam so vakvi prasanja:)..ama ako veke nesto me boli i dopira do mene toa e pomislata za nekoja druga vo negovoto srce..definitivno poveke boli..baknezite..pa sto znam..tie nekogas mozat da bidat i beznacajni i da se slucuvaat i bez postoenje na nekakvi cuvstva..samo onaka mehanicki.

Го сметам за многу нормално поставувањето на овие прашања. Сепак сакаш да дознаеш нешто повеќе за оној со кој си во врска.

Нормално дека повеќе боли кога ќе дознаеш дека друга има посебно место во неговото срце и дека тој можеби секогаш ќе има некои посебни чувства кон неа. Можеби тоа не е љубов што тој го чувствува кон таа личност, ама сепак има нешто што постојано ќе ги поврзува.

Бакнежите и сексот се минлива работа..се разбира доколку нема толку длабоки чувства за да не можеш да ја оттргнеш таа личност од себе.

Секој има свое минато,кое неможе да го промени,тоа се случило и ништо неможе да го избрише.Во сегашноста сте среќни со особата која ја обожавате и ја планирате иднината.Но некогаш ви се мотаат некои мисли и прашања во глава Дали он/она сакал/а некој толку силно како во моментов? Дали уживал во сексот со неа/него како со мене?Одкога ќе се докаже љубовта нема веќе вакви прашања,но што дотогаш,овие прашања на секој му поминале низ глава.
Прашањево на темава е:Што повеќе ве боли,туѓите бакнежи по телото на партнерот или Она дека неговото/нејзиното срце претходно припаѓал на друга/друг?

Никогаш не мислам на такви работи. Нај нормално е секој човек да си има свое минато. Тоа што човекот е денес, е резултат на неговото минато. Зошто да ме боли ако веќе не е со таа особа? Среќна би била што имал среќа да има осетено љубов во својот живот и дека имал некоја особа во своето срце, значи тој човек знае да чувствува и љубов и среѓа и болка и се, (барем се надевам). Само не обожавам да ме споредува.
Штом се реши човекот да биде со мене тогаш има место и за мене во неговото срце :smir:

Така да одговорот и на двете прашања: не ме боли ни едното ни другото.:nesum:

Bolat mnogu raboti a baknezi nebi mi znacele ako ja sakam drug nema ni da postojat drugi baknezi ili ako sum vo vrska ke bidat edinstveno negovite drugi ne a i posle vrska ushe dolgo vreme

Минатото на мојата љубов не ме засега. Секогаш гледам напред. Е во случај да била повредена од некоја личност и самата сака да ми се довери - исповеда, ќе ја исслушам до крај за да и биде подоцна полесно на душата.

Па повеќе ме боли фактот што пред мене друга девојка имало во неговото срце. Сакам да сум му прва љубов:kesa:
А сексот, и бакнежите не ме болат, полесно е да се избришат тие траги отколку оние во срцето...:pipi:

~*~

Секој има свое минато,кое неможе да го промени,тоа се случило и ништо неможе да го избрише.Во сегашноста сте среќни со особата која ја обожавате и ја планирате иднината.Но некогаш ви се мотаат некои мисли и прашања во глава Дали он/она сакал/а некој толку силно како во моментов? Дали уживал во сексот со неа/него како со мене?Одкога ќе се докаже љубовта нема веќе вакви прашања,но што дотогаш,овие прашања на секој му поминале низ глава.
Прашањево на темава е:Што повеќе ве боли,туѓите бакнежи по телото на партнерот или Она дека неговото/нејзиното срце претходно припаѓал на друга/друг?

Можел да има илјада и една пред мене, навистина нема да ми смета, се додека само физички се предавал, битно ми е да нема некоја после мене.Со љубовта малку поинаку одат работите, знам по себе, дека тие што сум ги љубела, никогаш нема потполно да заминат од моето срце и од мојата душа, ме образувале како личност и ме направиле барем делумно тоа што сум.
Така и мојот партнер, би се прашувала, веројатно и него би го прашала како стоеле работите, фактот дека љубел друга, повеќе боли.
Но кога би знаела дека тоа е љубов која е само дел од неговото минато, не би се грижела премногу.
Сите ние имаме минато.

Se prasuvam so koja li bil, dali na taa i gi kazuval istite raboti koi mi gi kazuva mene, megutoa probuvam da ne se optovaruvam so negovoto minato isto kako sto ne sakam ni toj da se optovaruva so moeto. Poveke bi me zasegalo i bolelo ako go pravi toa sega duri sme vo vrska!

Ако сите размислуваме на тие работи ќе се мрднеме...има премногу работи во минатото и таму треба да останат инаку ќе не скршат,сигурно ти надоаѓа тоа но го потиснувам длабоко во себе зашто сметам дека нема потреба да се замарам со тоа

Ako pocnam da razmisluvm za ova togas bi me bolelo toa sto ped mene imal druga vo srceto,a baknezite ili seksot sto go imal so nea ili so bilo koja pred mene ne mi znaci nisto,zasto mislam deka e nesto najnormalno i sigurno jas ne mu sum prva.Bi me bolela pomislata toa sto nema da bidam sigurna dali sum doprela do tamu klade sto doprela taa ili vo najdobar slucaj toa sto ne sum edinstvena sto vlegla vo negovoto srce,a za baknezi i za seks vo nikoj slucaj nema da bidam prva ili edinstvena.:smir:

Koga razmisluvam znam deka ni ednoto ni drugoto ne treba da me nerviraat, niti frustriraat, niti da mi precat. Se ona sto partnerot go cuvstvuval i pravel vo minatoto sega e zavrseno i da ne bi bilo taka sega ne bi bil so mene... Pa i jas sum imala drugi vo minatoto, sekoj ima svoe minato... No razumot i cuvstvata cesto se sprotivni, iako znam deka sto bilo pominalo,cesto se nerviram od samata pomisla deka nekoja druga go imala negovoto srce, baknezite i ne se tolku bitni, tie pobrzo se zaboravaat, se brisat, no za ona sto se cuvstvuva potrebno e podolgo vreme da se zaboravi i izbrise...

Еј супер тема...баш ми се погоди:)
Мислам дека на секој барем еднаш му имаат поминато овие прашања низ главата.Порано многу се замарав со вакви прашања.Дали таа што била пред мене ја сакал поќе од мене,дали уште чувствува нешто за неа,дали секогаш ќе има посебни чувства кон неа и сл.Многу се нервирав и затоа поќе не мислам на то,оти знај да биди болно.И така никогаш нема да го дознаеме одговорот на таквите прашања,залудно е да се измачуваме самите себе.
Уф,сега пак ми текна на нешто и се изнервирав:lut:не пишам поќе на ова тема:icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom