Монти Пајтон

• Креатор на темата Креатор на темата TripleH
  • Време на започнување Време на започнување
знам дека ги има да се симнат,али колку ќе успеам со АДСЛ од 4 гб е друг муабет. да не ги има некој да ми ги ИЗРЕЖЕ прашувам уште еднаш.

Neam zborovi lujgeto si se legenda, to e to gi iam v kolekcija nivnite filmoj a momentalno od net ja simnuvam serijata Flying Circus.

си ги глеам секој ден,поготово Flying Circkus и се газам од смеење као ненормален. си го изгубив Meaning of Life и ќе спобудалам сеа.

иначе најсмешни ми се Мајкл Палин и Тери Џонс, поготово ако се у ист скеч. иначе ѕвер ми е и Џон Клис, нема што, фацка е

We are The Knights who say...... NI!!!:vozbud::vozbud::vozbud: always cracks me up

Flying Circus 69-75 и сите филмови!
Eeeeeee "flying circuis" e nesto neverojatno, sum se gazel od smeenje na niv, eve sega se potsetiv na epizodata so Vtora Svetska Vojna i so germanskata sega sto ce ja kazuvaat vojnicive... neverojatno nesto... a i baska, za taa epizoda, momcive od Monthy Pyton morale da zobruvaat germanski, a bidejki ne znaele germanski, site repliki gi naucile napamet... strasno!

What shall we do Sir.
the Sir: Fuck off

Nepovtorliva komedija
]

Life of Brian:

Brian: You are all INDIVIDUALS!
The followers: Yes, we are all INDIVIDUALS! :tapp:

Лудаци... :pos2:

Леле колку добар филм!! Ептен! Тешко дека уште еднаш некогаш ќе има вакво нешто!

Life of Brian и The Holy Grail се најдобрите комедии што досега сум ги гледал, генијални филмови.

Монти Пајтон

Из Википедија

Скочи на: навигација, претрага
Монти Пајтон или Пајтоновци су творци и глумци Летећег Циркуса Монтија Пајтона (енгл. Monty Python's Flying Circus) чувене британске хумористичке серије. Ова група је поред телевизијске серије снимила и неколико филмова, већи број музичких плоча, а објавили су и неколико књига и рачунарских игрица, као и већи број позоришних наступа. Њихов ишчашени хумор направио је велики утицај на комедију, а неке од њихових реченица стекле су култни статус:

Пајтоновци почетком `70:(напред) Тери Џонс, Џон Клиз, Мајкл Палин, (иза) Грејем Чепмен, Ерик Ајдл и Тери Гилијам.

• „А сад` нешто потпуно другачије ...“ (енгл. „And now, for something completely different…“)
  • „Нико не очекује шпанску инквизицију!“ (енгл. „Nobody expects the Spanish Inquisition!“)
Многи од њих су направили и доста успешне глумачке каријере.

од животот на брајан:
следен... ти за што си ? За распнување. На крај на ходник земи си крст.... следен......

http://on.net.mk/default-MK.asp?ItemID=94E4D0348953C849991D6182E8F5311D
еве нешто од тој фим - избришаната сцена
хе хе ми текна на палестинскиот самоубиствен одред

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom