Монти Пајтон

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.700
Поени од реакции
288
знам дека ги има да се симнат,али колку ќе успеам со АДСЛ од 4 гб е друг муабет. да не ги има некој да ми ги ИЗРЕЖЕ прашувам уште еднаш.

Член од
22 август 2006
Мислења
497
Поени од реакции
1.000
Neam zborovi lujgeto si se legenda, to e to gi iam v kolekcija nivnite filmoj a momentalno od net ja simnuvam serijata Flying Circus.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
МП се закон.:wink:

Kajk

- нема лабаво -
Член од
10 март 2006
Мислења
512
Поени од реакции
1
си ги глеам секој ден,поготово Flying Circkus и се газам од смеење као ненормален. си го изгубив Meaning of Life и ќе спобудалам сеа.

иначе најсмешни ми се Мајкл Палин и Тери Џонс, поготово ако се у ист скеч. иначе ѕвер ми е и Џон Клис, нема што, фацка е

We are The Knights who say...... NI!!!:vozbud::vozbud::vozbud: always cracks me up

Член од
6 август 2006
Мислења
201
Поени од реакции
29
Flying Circus 69-75 и сите филмови!
Eeeeeee "flying circuis" e nesto neverojatno, sum se gazel od smeenje na niv, eve sega se potsetiv na epizodata so Vtora Svetska Vojna i so germanskata sega sto ce ja kazuvaat vojnicive... neverojatno nesto... a i baska, za taa epizoda, momcive od Monthy Pyton morale da zobruvaat germanski, a bidejki ne znaele germanski, site repliki gi naucile napamet... strasno!

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
What shall we do Sir.
the Sir: Fuck off

Nepovtorliva komedija
]

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.486
Life of Brian:

Brian: You are all INDIVIDUALS!
The followers: Yes, we are all INDIVIDUALS! :tapp:

Лудаци... :pos2:

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
Леле колку добар филм!! Ептен! Тешко дека уште еднаш некогаш ќе има вакво нешто!

Х

Ханзо

Гостин
Life of Brian и The Holy Grail се најдобрите комедии што досега сум ги гледал, генијални филмови.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.860
Поени од реакции
11.526
Life of Brian и The Holy Grail се најдобрите комедии што досега сум ги гледал, генијални филмови.
и Meaning of life или нешo така беше? Партали се Монти :pos2: закон!

Член од
29 ноември 2007
Мислења
202
Поени од реакции
1
Монти Пајтон

Из Википедија

Скочи на: навигација, претрага
Монти Пајтон или Пајтоновци су творци и глумци Летећег Циркуса Монтија Пајтона (енгл. Monty Python's Flying Circus) чувене британске хумористичке серије. Ова група је поред телевизијске серије снимила и неколико филмова, већи број музичких плоча, а објавили су и неколико књига и рачунарских игрица, као и већи број позоришних наступа. Њихов ишчашени хумор направио је велики утицај на комедију, а неке од њихових реченица стекле су култни статус:

Пајтоновци почетком `70:(напред) Тери Џонс, Џон Клиз, Мајкл Палин, (иза) Грејем Чепмен, Ерик Ајдл и Тери Гилијам.

• „А сад` нешто потпуно другачије ...“ (енгл. „And now, for something completely different…“)
  • „Нико не очекује шпанску инквизицију!“ (енгл. „Nobody expects the Spanish Inquisition!“)
Многи од њих су направили и доста успешне глумачке каријере.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
од животот на брајан:
следен... ти за што си ? За распнување. На крај на ходник земи си крст.... следен......

http://on.net.mk/default-MK.asp?ItemID=94E4D0348953C849991D6182E8F5311D
еве нешто од тој фим - избришаната сцена
хе хе ми текна на палестинскиот самоубиствен одред

Kajgana Shop

На врв Bottom