Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
...додека „нашата земјата„ со крупни чекори граби кон ЕУ...
toa e toa, konecno ke ponce da se primenuva blockchain tehnologija na povisoko nivo. ova poleka ke bide kraj i za bitcoin drugite "nezavisni" cripto valuti. interesni vreminja vo finansiskiot svet, trump najavi negova platforma taka da vojna ke ima sega na sekoe pole.![]()
Не знам за што сте дискутирале, само ќе упаднам овде во врска со блокчаин технологијата, бидејќи има допир со неа.
Не очекувајте премногу од неа. Кога ќе имам време ќе псотавам подолг пост на соодветна тема заз сите матехнологија како што се мислеше на почетокот кога се појави, ја „избушија„ на многу места. Има премена се уште но никако за вака важни работи како што е глобалнио ток на пари. Биткоинот се уште се контролира преку неа, но биткоинот се уште е останат на маргините (освен експериментот на Салвадор ни една држава сериозно не го применува). Трамп лупа како по обичај, и тоа не е сериоѕно.
Да не мешаме дигитални валути со коини, не е тоа исто. БРИКС да постави свој финасијски систем и да го истисне доларот треба многу време, можеби десетина години а и повеќе. Има многу работа, треба валутата да биде конвертибилна, да ја има во доволен опсег, финансијските текови јасни и транспарентни, што на кинезите моентално не им одговара, они кога сакаат го паѓаат јуанот. . Работите се многу комликувани, со тоа се занимаваат нобеловции професори по финансии. Треба да се почека па да се види, најбитно работата да е тргне. И за тоа можам некој збор повеќа на соодветна тема и кога малку ќе ги соберам мислите.
Објасни им на атлантските демократи што ќе се случи во Америка доколку сите држави во светот кои имаат посебни валути а кои имаат долари со кои купуваат и продаваат во меѓусебните трансакции и државни резерви во вид на заштеди решат да се отарасат носејќи ја целата хартија на американско тло и таму да ја заменат за било каква роба според моменталниот курс на доларот на светските берзи.Азербејџан поднесе апликација за членство во БРИКС
BRICS portal
BRICS is an informal group of states comprising the Federative Republic of Brazil, the Russian Federation, the Republic of India, the People's Republic of China and the Republic of South Africa. The growing economic might of BRICS countries, their significance as one of the main driving forces...infobrics.org
Што се случува со Светот?
Се повеќе држави кои имаат трошка сувереност во носењето одлуки отворено говорат и бараат да се приклучат кон БРИКС+++..
Може ли мислење од атлантскиве демократи за причините, некој насилно ги тера или бегаат/сакаат да се засолнат од некого?
Автоматски споено мислење:
Petrodolar odlazi u povijest: čak 159 zemalja želi prijeći na BRICS platni sustav
![]()
Petrodolar na izlaznim vratima povijesti: Starta li uskoro BRICS platni sustav? | Geopolitika News
BRICS savez sve više jača svoje napore u stvaranju alternativnog globalnog financijskog sustava, koji bi služio kao zamjena za SWIFT, dominantni međunarodni sustav za prijenos financijskih poruka.www.geopolitika.news
Оди разбери ги имаат долари и евра на располагање а тие запнале во БРИКС+++ нееееее светов полуде, ајде демократи не се давајте удрите со вистина за “Глобален Југ“ дека се небањати, вервам во вас (само на забегувајте ова е процес кога ќе се засили и заврши зависи од многу што, за сега е добра најава).
Објасни им на атлантските демократи што ќе се случи во Америка доколку сите држави во светот кои имаат посебни валути а кои имаат долари со кои купуваат и продаваат во меѓусебните трансакции и државни резерви во вид на заштеди решат да се отарасат носејќи ја целата хартија на американско тло и таму да ја заменат за било каква роба според моменталниот курс на доларот на светските берзи.
Хиперинфлација слична ако не и поголема од онаа во Србија кога имаа новчаници со многу нули затоа што според сегашниот курс на доларот само за 10 посто од целата штампана хартија која циркулира надвор можат да дадат роба.Мене ме интересира, според тебе што ќе се деси?
Хиперинфлација слична ако не и поголема од онаа во Србија кога имаа новчаници со многу нули затоа што според сегашниот курс на доларот само за 10 посто од целата штампана хартија која циркулира надвор можат да дадат роба.
Може ли да се најде видеото со Црпе коа прави квантни скокови (седум денаАко не грешам изјавата треба да гласи: со квантни скокови блеска кон ЕУ.
Блокчејн, биткоин се две различни работи.Не знам за што сте дискутирале, само ќе упаднам овде во врска со блокчаин технологијата, бидејќи има допир со неа.
Не очекувајте премногу од неа. Кога ќе имам време ќе псотавам подолг пост на соодветна тема заз сите матехнологија како што се мислеше на почетокот кога се појави, ја „избушија„ на многу места. Има премена се уште но никако за вака важни работи како што е глобалнио ток на пари. Биткоинот се уште се контролира преку неа, но биткоинот се уште е останат на маргините (освен експериментот на Салвадор ни една држава сериозно не го применува). Трамп лупа како по обичај, и тоа не е сериоѕно.
Да не мешаме дигитални валути со коини, не е тоа исто. БРИКС да постави свој финасијски систем и да го истисне доларот треба многу време, можеби десетина години а и повеќе. Има многу работа, треба валутата да биде конвертибилна, да ја има во доволен опсег, финансијските текови јасни и транспарентни, што на кинезите моентално не им одговара, они кога сакаат го паѓаат јуанот. . Работите се многу комликувани, со тоа се занимаваат нобеловции професори по финансии. Треба да се почека па да се види, најбитно работата да е тргне. И за тоа можам некој збор повеќа на соодветна тема и кога малку ќе ги соберам мислите.
Не се работи за НОВА светска валута...Ima tolku mnogu da se pišuva
Sakam samo prvo da izdvojam deka blokchain tehnologijata ne može da se koristi da kontrolira vaka složena operacija kako što e nov platežen sistem, na nekoj način nova svetska valuta. Tuka e moja ekspertiza.
Šteta što ne možam da ilustriram so primeri podatocite na klijetite se zaštiteni i se bara golem stepen na zaštita, no će se obidam, nešto slabo so vreme denovive.
Нема потреба од објаснување особено што демокративе тоа многу добро го знаат и даваат се од себе да се оцрни проектот на БРИКС+++ а е во насока на ДЕДОЛАРИЗАЦИЈА.Објасни им на атлантските демократи што ќе се случи во Америка доколку сите држави во светот кои имаат посебни валути а кои имаат долари со кои купуваат и продаваат во меѓусебните трансакции и државни резерви во вид на заштеди решат да се отарасат носејќи ја целата хартија на американско тло и таму да ја заменат за било каква роба според моменталниот курс на доларот на светските берзи.