Ние нема никаква логика со Брикс да се врзуваме. Цела трговија ни е со европа. Ние како и Србија сме географски отсечени од тој свет, башка и опколени со нато. Така да тоа е моментално научна фантастика.
...еве само еден од многуте излезни решенија кој може да го сработиме без да бараме дозвола...
За почеток би ги релаксирал односите со единствениот сосед кој има коректни односи кон постоење на македонски народ и македонска држава Македонија! Значи не би ги расипувал односите туку би ги градел на повисоко ниво... ваквите потези потоа сами од себе ќе ги покажат другите чекори..
Ова е точно и е многу лошо за нас ако останеме инертни. Македонија треба на време да се откачи (официјално зборам, кај народот воглавно одамна е надмината лагата со која не лажат 30 години)
Ние нема никаква логика со Брикс да се врзуваме. Цела трговија ни е со европа. Ние како и Србија сме географски отсечени од тој свет, башка и опколени со нато. Така да тоа е моментално научна фантастика.
Ене каде се летните одмори па Маќедоне несебично го отвора кесето за да се прошљака на плажите на Белото Море. И ете ја Македонија ка‘ окупатор на јужниот ни сосед (што би рекол Антоњо...).
Од она кое ми е познато, „нашата земјата„ извезува по 2 основи:
- нарачани производи („лон„ производство или така некако...) и,
- производи од фирми кои не се македонски, односно фирми кои се дел од ТИРЗ-овите.
Увозот е ненормално појак од извозот па не случајно станавме увозник и на храна.
Ене каде се летните одмори па Маќедоне несебично го отвора кесето за да се прошљака на плажите на Белото Море. И ете ја Македонија ка‘ окупатор на јужниот ни сосед (што би рекол Антоњо...).
Турција е членка на ОТАН и ако не се лажам токму Турција и Грција се првите членки...
Турција и официелно побара членство во БРИКС+++, така што членството во БРИКС+ не е условено да не си членка на други организации.
(се разбира членството на Турција ако биде одобрено ќе биде од геополитички причини и нејзината географска позиција)
Од она кое ми е познато, „нашата земјата„ извезува по 2 основи:
- нарачани производи („лон„ производство или така некако...) и,
- производи од фирми кои не се македонски, односно фирми кои се дел од ТИРЗ-овите.
Увозот е ненормално појак од извозот па не случајно станавме увозник и на храна.
Ама ти изгледа сериозно си правиш муабет со Ронче
Мене понекогаш многу често неговите коментари ми се несериозни, дали сака да се мајтапи а го прави на ... начин не знам ама тезите кои ги нафрлува како “Цела трговија ни е со европа.“ ми се на ниво мали Џокица и неговиот поглед на светот.
Турција е членка на ОТАН и ако не се лажам токму Турција и Грција се првите членки...
Турција и официелно побара членство во БРИКС+++, така што членството во БРИКС+ не е условено да не си членка на други организации.
(се разбира членството на Турција ако биде одобрено ќе биде од геополитички причини и нејзината географска позиција)
Автоматски споено мислење:
Ама ти изгледа сериозно си правиш муабет со Ронче
Мене понекогаш многу често неговите коментари ми се несериозни, дали сака да се мајтапи а го прави на ... начин не знам ама тезите кои ги нафрлува како “Цела трговија ни е со европа.“ ми се на ниво мали Џокица и неговиот поглед на светот.
The most common destination for the exports of North Macedonia are Germany ($3.96B), Serbia ($800M), Greece ($683M), Bulgaria ($443M), and Italy ($307M).
Али ќе ја замениме Германија со Сиера Леоне и Сенегал
The most common destination for the exports of North Macedonia are Germany ($3.96B), Serbia ($800M), Greece ($683M), Bulgaria ($443M), and Italy ($307M).
Али ќе ја замениме Германија со Сиера Леоне и Сенегал
Одлично.
Од утре ќе читаме статии за тоа колку Неплци и Индијци умреле на работа во Саудиска Арабија, како Шеиците им сереле во уста на курвичињата и цел останат прљав веш што се прикрива.
Azerbaijan formally submitted its application to join the BRICS group, according to an announcement made by the head of the press service at the Ministry of Foreign Affairs
infobrics.org
Што се случува со Светот?
Се повеќе држави кои имаат трошка сувереност во носењето одлуки отворено говорат и бараат да се приклучат кон БРИКС+++..
Може ли мислење од атлантскиве демократи за причините, некој насилно ги тера или бегаат/сакаат да се засолнат од некого?
Автоматски споено мислење:
Petrodolar odlazi u povijest: čak 159 zemalja želi prijeći na BRICS platni sustav
BRICS savez sve više jača svoje napore u stvaranju alternativnog globalnog financijskog sustava, koji bi služio kao zamjena za SWIFT, dominantni međunarodni sustav za prijenos financijskih poruka.
www.geopolitika.news
Оди разбери ги имаат долари и евра на располагање а тие запнале во БРИКС+++ нееееее светов полуде, ајде демократи не се давајте удрите со вистина за “Глобален Југ“ дека се небањати, вервам во вас (само на забегувајте ова е процес кога ќе се засили и заврши зависи од многу што, за сега е добра најава).
Azerbaijan formally submitted its application to join the BRICS group, according to an announcement made by the head of the press service at the Ministry of Foreign Affairs
infobrics.org
Што се случува со Светот?
Се повеќе држави кои имаат трошка сувереност во носењето одлуки отворено говорат и бараат да се приклучат кон БРИКС+++..
Може ли мислење од атлантскиве демократи за причините, некој насилно ги тера или бегаат/сакаат да се засолнат од некого?
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.