Gley.mk (македонска национална стриминг платформа за гледање серии и филмови)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Не лупај глава за џабе, нема да ти дојдат виугите на место. :D

Од 27ми ќе оди зашто на 25 и 26ти МРТ ќе ги репризира. Сигурно ко покровител имаат ексклузивно право на премиера и реприза пред да бидат прикачени на Глеј. Така беше и со нивниот канал. :вонзем:
Јас мислам глупо е што е така. МРТ 1 покрај премиерите секоја вечер од понеделник до петок мислам дека ги пушта репризно епизодите и од понеделник до петок претпладневен термин и сабота и недела пушта репризи повеќе епизоди од понеделник до петок што биле. Што значи два пати се репризираат епизодите на тв. Откако ќе заврши сезоната МРТ 1 уште еднаш ја репризира цела.

Можат да направат една реприза на тв и после ОХО и Gley.mk да си ја пуштат на интернет. Али ајде они си знаат како им одговара најдобро.

Јас мислам глупо е што е така. МРТ 1 покрај премиерите секоја вечер од понеделник до петок мислам дека ги пушта репризно епизодите и од понеделник до петок претпладневен термин и сабота и недела пушта репризи повеќе епизоди од понеделник до петок што биле. Што значи два пати се репризираат епизодите на тв. Откако ќе заврши сезоната МРТ 1 уште еднаш ја репризира цела.

Можат да направат една реприза на тв и после ОХО и Gley.mk да си ја пуштат на интернет. Али ајде они си знаат како им одговара најдобро.
Програмата на МРТ (ако е точна) вели дека репризите ќе бидат само сабота и недела.

Не знам дали знаете но Gley го користи истиот интерфејс изглед како што РТС телевизија користи за нивната платформа RTS Planeta plus. Исти се и за телевизор и за телефон.

РТС планета плус изглед на тв
screen-3.jpg

Gley изглед на тв ( не можев да најдам поквалитетен скриншот)
Screenshot_20211228-200026_YouTube.jpg

РТС Планета плус изглед на телефон
screen-0.jpg

screen-3.jpg

Gley изглед на телефон

screen-0.jpg

Оваа платформа изгледа сепак е добра за луѓе кои не знаат англиски, каков и да е изборот на филмови и серии

има некој што ја користи платформата да ми провери Преспав сезона 4 еп 10 дали исто му кажува не е достпана на вашата територија?

има некој што ја користи платформата да ми провери Преспав сезона 4 еп 10 дали исто му кажува не е достпана на вашата територија?
Стави охридско ВПН, ќе ти ја пушти :D

Со која динамика е планирано додавање на нови содржини? Што ќе додадете следно?

Gley презентира неколку нови наслови неделно и постојано ја зголемува својата понуда. Следно во март е хит серијата Државен службеник, македонски стенд-ап комедии, уште македонски филмови, второто продолжение на Мочвара, во април второто продолжение на Клан…

Пролетва ќе го промовираме и првиот македонски проект во кој ќе бидеме ко-продуценти, а веќе сме во завршни преговори за ко-продукциско учество во два регионални проекти кои очекуваме да бидат големи есенски хитови.

Последно уредено:

Последно уредено:
Можда малку наслови имаат за почеток, ама тие што ги имаат се доста квалитетни.

Гледани ми се: Клан, Беса, Црно-бијели свијет, Црна свадба. Сите одлични.

Калкански кругови е океј за тепање време. Мочвара има јака оцена, гледам им се свиѓа на луѓето.

Моментално ја гледам мексиканската 'La negociadora'. Некоја латино 'верзија' на La Casa de Papel би рекол. Малку глумата е ко во сапуница, ама сценариото е добро и не зажалив што ја пуштив.

Имаат некои скандинавски серии што треба да ги погледнам, две италијански Cacciatore и La Catturandi што имаат добри оцени на ИМДБ, израелската Prisoners of War што имаше 8.6/10 мислам, норвешката Exit, неколку германски мини-серии.

Генерално не толку познати, а квалитетни наслови, засилени со сè поквалитетната српска продукција.

Фали повеќе македонски серии али мора да почне да се снима. Охо продукцијата поточно Пеце Талески најавуваше за оваа година нови македонски серии па ќе видиме што ќе биде.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom