- Член од
- 16 јули 2017
- Мислења
- 108
- Поени од реакции
- 169
Препорачајте ми езотерија - книги за смртта/животот после смртта 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Алхемичарот или таа за мата хари, од коелјо да биде мислам немаш промашајПредлог книга што ви оставилa добар впечаток. Сакам на девојката да и подарам некоја, па што предлози имате?![]()
Многу е неблагодарно да постои „женска читателска публика“...Ја разбирам поентата ама мора да има некаква специфика: романтична е, сака уметност, драма, СФ, мистерии..."Алхемичарот" бе! "Вероника реши да умре" мене повеќе ми се допадна, само насловот не е баш романтичен.
Инаку "Шепнувачот" од Каризи или земи и било што од Сакам Книги, независно какви книги сака да чита. На Сакам Книги таргет им е женската читателска публика, ама они повеќе читаат и повеќе купуваат книги.![]()
Не сум фан на романтични романи ама баш ќе ги погледнам и двете."Алхемичарот" бе! "Вероника реши да умре" мене повеќе ми се допадна, само насловот не е баш романтичен.
Инаку "Шепнувачот" од Каризи или земи и било што од Сакам Книги, независно какви книги сака да чита. На Сакам Книги таргет им е женската читателска публика, ама они повеќе читаат и повеќе купуваат книги.![]()
Има, гледај што прават Култура, Матица и Сакам Книги. И од друга страна гледај кој и што чита по групите.Многу е неблагодарно да постои „женска читателска публика“...Ја разбирам поентата ама мора да има некаква специфика: романтична е, сака уметност, драма, СФ, мистерии...
За мене книга со која погодуваш голем дел од женска популација е „Гордост и предрасуди“...
Ненене далеку од тоа да ми прави проблем, само не ми е типично ако нпр барам за другарка подарок книга да барам во некој таков одделИма, гледај што прават Култура, Матица и Сакам Книги. И од друга страна гледај кој и што чита по групите.
Има различни категории (за деца, јанг-адолт, машка, па и женска таргет публика), не знам зошто тоа ти прави проблем.![]()
Не е оддел, туку цела книжара.Ненене далеку од тоа да ми прави проблем, само не ми е типично ако нпр барам за другарка подарок книга да барам во некој таков оддел
Специфика на личноста ми ја прави категоризацијата и определува жанр а не пол/возраста...
Инаку сосема е на место да постои некаква поделба...
Се ми е јасно... Ама да си знаете со оваа методологија на @Dumbledore му се паѓа „Монологија-Тошо Малер“...@Zlatikevichius, „Уради сам“ а мене не ми гине Nora Roberts...Не е оддел, туку цела книжара.
На метро ги принтаат Рајли и Алимпиќ. Ама гледај по групите. Соодносот е 10-1 жени-мажи. Но и таму основно мерило е побарувачката за она што да се преведе/донесе. Плус секогаш најпродавани книги од Купикнига се баш љубовниве романчиња.![]()
Ама гледај ги листите последниве 2-3 години што ги пласираат и издавачките куќи и Купикнига во однос на тоа што е најпродавано....и не значи дека се само љубовни. Повеќето се, всушност, трилери.
Влези во групите. Имаше околу 10.000 членови едната и види кои книги се вртат. Лично влегов за препораки и веќе не ги отворам групите.Се ми е јасно... Ама да си знаете со оваа методологија на @Dumbledore му се паѓа „Монологија-Тошо Малер“...@Zlatikevichius, „Уради сам“ а мене не ми гине Nora Roberts...![]()
Ниту во еден момент немаше врска со чувства и навреди, си дискутираме..Нема везе, ако сум повредил одредени чувства секако дека се извинувам.
Јас имам цел плакар непрочитани.Ниту во еден момент немаше врска со чувства и навреди, си дискутираме..
Јас и кога одам за себе да купам некоја книга, одам нпр да си најдам нешто интересно (а дома веќе имам 10 што чекаат да бидат прочитани) и наместо нов наслов начекувам книга од Меша Селимовиќ или Борхес и тое е тоа...
продолжете си, отидовме офтопик![]()