Книги кои би ги препорачале

• Креатор на темата Креатор на темата JeCILaDy
  • Време на започнување Време на започнување
Човековата потрага по смисла - Виктор Франкл, дефинитивно една од подобрите книги што сум ги прочитал у животов.

За секој што го интересира историја и психологија или едно од двете, книгава е must read.

Ќе ве замолам да ми препорачате книги за Војните на дијадосите. По можност од македонски автори секако, нашата литература ја сметам за најрелевантна (но може и други понуди).
Ги имам на Чепреганов и Стефов за историјата на македонскиот народ и двете ми се прочитани но многу малку податоци се за војните.
Фала ви однапред.

некој да ја има читано american gods на српски? јас ја почнав уште пред некој месец, малку повеќе од пола имам прочитано, многу тешко ми оди.

Ќе ве замолам да ми препорачате книги за Војните на дијадосите. По можност од македонски автори секако, нашата литература ја сметам за најрелевантна (но може и други понуди).
Ги имам на Чепреганов и Стефов за историјата на македонскиот народ и двете ми се прочитани но многу малку податоци се за војните.
Фала ви однапред.

Фанула Папазоглу - "Историја на хеленистичкиот период"

Од каде ги купувате книгите кои ги нема преведено на македонски јазик?

Од каде ги купувате книгите кои ги нема преведено на македонски јазик?
Ги симнувам од нет. Башка само Академска книга и Икона продаваат генерално само книги на англиски, а во Матица можеш да најдеш и книги на српски, доста се скапи. Класиците се џабе во АК. 169 ден, плус сега 20%. :)

Nekoj da ne znae kade mozam da najdam knigi na angliski( entrepreneurship i business knigi) vo skopje, bev vo literatura vo city mall no nemase nesto mn izbor

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom