Toa te prasuvam, kako vlijae osven so gi polnat poise bolnicite?Sprecuvaat prenos, obezbeduvaat kolektiven imunitet? Da bese taka kje isceznevme od temata,gotov kje bese virusot. Ama ne e taka.
A bolnicite gi polnat i mn drugi raboti a sepak ne gi ogranicuvame. Primer debeli, pusaci, etc..
Во заблуда си ако мислиш дека нема ограничувања и на други болести. Појди од дете во градинка, училиште ако е настинато ,нема влез. Постои вакцина за сезонски грип,и апчиња за имунитет,и за глава има аналгин,ама за 2-3 недели откако ќе помине дејството,пак те боли глава. Спореди минатата година без вакцина,и сега со со вакцина има разлика.
Toa te prasuvam, kako vlijae osven so gi polnat poise bolnicite?Sprecuvaat prenos, obezbeduvaat kolektiven imunitet? Da bese taka kje isceznevme od temata,gotov kje bese virusot. Ama ne e taka.
A bolnicite gi polnat i mn drugi raboti a sepak ne gi ogranicuvame. Primer debeli, pusaci, etc..
Не можеш да споредуваш дека болници може да се наполнат и од други работи, кога ништо не може експоненцијално да се рашири и да затвори се како овој вирус.
Еве до сега како е 90% невакцинирани 10% вакцинирани.
Исто ли е во даден момент да се зафатени 100 кревети или 10?
sekade odat zaedno... ok osven u kina, tamu vladeat majmuni ko tebe i tie mislat za naselenieto pa ako odluci deka treba vakcina treba....
na drugi mesta moze da ima pritisok ama pak finalnata odluka e do tebe.
ete i onoj glupiot primer so go dade so arhivarot vo sekoja normalna drzava pak ke ima izbor, ako e tolku bitno mestovo moze da mora da se vakcinira da si ja zadrzi rabotata ali pak toa e AKO SAKA da si ja zadrzi rabotata... ovde ima mnogu slucai kade napustaat, na vesti pred nekoj den tatko si go otpusti sinot zasto nekel da de vakcinira iako e mandatorno vo aus za taa struka.
Со тоа што нигде не викам дека треба да се отпуштат, туку конкретниот сектор нема да работи два месеци, на луѓето ќе им заглават проектите, можеби Ленче нема со нејзиниот „јак имунитет“ да се избори со болеста, па додека да се најде нејзина замена итн итн. Ланчан систем, пробај да размислиш не е воопшто тешко.
Сериозно мислиш дека живееш со слободна воља на одлучување.
Ај размисли што се не смееш да правиш кога живееш во заедница и општество, па види дали вакцините се „тоа е тоа“ колапсот на индивидуата и нејзината слобода.
Никој со сила не ме терал до сега ни да јадам нешто ни да се бодам со игли, како и да е. А секоја сомнителна ситуација околу колапсот се случува кога имало критична маса, пошто нас не третираат колективно, така да не биди дел во создавање на таа критична маса, не биди колаборатор. Боди си се со игли, што сакаш прави само не шири "вистини".
Дечки можно е ЦРП да биде 0.83 додека ДДимерите да скокнат на 970 после 16 дена од дијагностициран Ковид 19? На првата крвна слика имав 87 CRP а Ддимерите беа 490. Некако ме буни зголемената бројка на Ддимерите после терапијата од 16 дена. Некој искуство ?
Можно е и нормално е. ЦРП ти се намалува како оздравуваш, додека ДД ти се зголемуваат за време на и како последица на болеста. Минимум третина, а тие што се 40+ можда и повеќе од пола, примаат терапија за намалување на ДД и за време на и после прележана корона, дали Ксарелто апчиња, дали Клексан, дали нешто трето. Консултација со матична или специјалист ако си во можност.
Никој со сила не ме терал до сега ни да јадам нешто ни да се бодам со игли, како и да е. А секоја сомнителна ситуација околу колапсот се случува кога имало критична маса, пошто нас не третираат колективно, така да не биди дел во создавање на таа критична маса, не биди колаборатор. Боди си се со игли, што сакаш прави само не шири "вистини".
Дечки можно е ЦРП да биде 0.83 додека ДДимерите да скокнат на 970 после 16 дена од дијагностициран Ковид 19? На првата крвна слика имав 87 CRP а Ддимерите беа 490. Некако ме буни зголемената бројка на Ддимерите после терапијата од 16 дена. Некој искуство ?
Не можеш да споредуваш дека болници може да се наполнат и од други работи, кога ништо не може експоненцијално да се рашири и да затвори се како овој вирус.
Еве до сега како е 90% невакцинирани 10% вакцинирани.
Исто ли е во даден момент да се зафатени 100 кревети или 10?
Автоматски споено мислење:
Со тоа што нигде не викам дека треба да се отпуштат, туку конкретниот сектор нема да работи два месеци, на луѓето ќе им заглават проектите, можеби Ленче нема со нејзиниот „јак имунитет“ да се избори со болеста, па додека да се најде нејзина замена итн итн. Ланчан систем, пробај да размислиш не е воопшто тешко.
pa neka zaglavat ako nemale soodvetna zamena za lence... sto kur e lence kriva sto nekoj posle 2 god covid ne si napravil bek ap ili za proektot na petko ili platata na trajce. lence si e odgovorna za lence, a ako im e tolku bitna neka ja kompenziraat adekvatno pa neka se vakcinira.
Сметката дома и на пазар не е иста. Ако во весник пишува за Бугарија и Романија, зашто не пишува за многу други европски земји кои се со црвено, а се вакцинирале 80-90% и повеќе од населението. Исланд 90% целосно вакцинирани, во ЕУ се со црвена боја (very high risk), Ирска 91% целосно вакц., notification rate црвено, Австрија 81% вакцинирани, црвено, Белгија 85% вакцинирани, црвено...итн.
Нарачани текстови се едно, реалноста со вирусов е друга.
црвено мислиш БРОЈ на случаи ?? ... вчера читав, факт е дека и од вакцините се заразува, новите вакцини ќе биле подобро.... Еве стално гледам РТЗагреб, на телетекстот веќе недела 2 , во насловите на темата СЕ ПИШУВА КОЛКУ УМРЕЛЕ, бројот на НОВОЗАРАЗЕНИ не им е битен, а голем е, еве денес 1700+ случки, ама демек умреле само 12....
По мене ТРЕБА реален податок да се води и колку умреле од нуспојави од вакцина, па да се собере со број на Умрени од корона.... е тогаш ќе видиме дали се воопшто ефикасни вакцините
pa neka zaglavat ako nemale soodvetna zamena za lence... sto kur e lence kriva sto nekoj posle 2 god covid ne si napravil bek ap ili za proektot na petko ili platata na trajce. lence si e odgovorna za lence, a ako im e tolku bitna neka ja kompenziraat adekvatno pa neka se vakcinira.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.