Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
koja e izdrzanosta da se izoliraat nevakciniranite? Za da ne gi polnat bolnicite taka. Za zaraza ete zaklucija deka ne stitat.
E sea bolnicite gi polnat i debeli lugje, pusaci, i tn, site ovie primeri na lugje svesno si praat steta a sepak ne gi izolirame. Znaci kako so so vakcinata statisticki imas pomali sansi sa zavrsis u bolnica, taka i ako si debel.
Интересен одговор, интелектуален пред се, конструктивен со јасни гледишта на моменталната ситуација и уште една потврда на тоа што го викам дека на секој не смее да му се дозволи да мисли и да се искажува.
Pa mislam rece deka u opstestvo nemas sanojstojna odluka. Znaci nema nikakva razlika pomegju tvoeto i toa na kano, i dvete ne se naucno opravdani osven koj e posilen.Абе не беше муабетот да се изолираат невакцинираните, туку вакцинираните. Ете во зоолошка зошто биле уплашени од вакцинираните.
cel eban svet zivee zaedno, sekade cekaat 80% vakcinacija i se otvaraat ti ovde najde da zamaras so nekoj fasisticki idei...
live and let live, sekoj neka si donese odluka za sebe.
А зошто тогаш не ја направат навистина со закон задолжителна? Да иде од врата на врата екипа за вакцинација со полиција?Не знам како не може да се разбере дека одлуката за невакцинација не е индивидуална.
Pa mislam rece deka u opstestvo nemas sanojstojna odluka. Znaci nema nikakva razlika pomegju tvoeto i toa na kano, i dvete ne se naucno opravdani osven koj e posilen.
E kaj nas siono malcinstvo gi segregia ostanatite, megjutoa mozhe i da se smeni toa pa zavrsi ko na kano ideata.
А зошто тогаш не ја направат навистина со закон задолжителна? Да иде од врата на врата екипа за вакцинација со полиција?
Го критикував концентот кој го цитирав. Ако едно право (или слобода) предизвикува штета на друг, и ако според истиот постулат треба да се укине или ограничи истото право, што правиме со аналогните случаи? Ироничен бев...затоа што постулатот е лош (да не речам глупав)...ама знам дека од љубов ме тагнуваш.Мислам, се претерува и во наметнувањето рестрикции на државниот апарат, ама и во толкувањето на индивудиалните слободи.
На кого е?Не знам како не може да се разбере дека одлуката за невакцинација не е индивидуална.
Toa te prasuvam, kako vlijae osven so gi polnat poise bolnicite?Sprecuvaat prenos, obezbeduvaat kolektiven imunitet? Da bese taka kje isceznevme od temata,gotov kje bese virusot. Ama ne e taka.Значи вака, изборот одредена индивидуа да не се вакцинира, не е самостојна одлука туку директно влијае на сите луѓе во општеството.
Зошто, заради математиката во позадина и ланчаниот ситем на нефункционалност две години. Ништо повеќе.
Автоматски споено мислење:
Затоа што глумат борци за човекови права и оставаат на народ што не знае да мисли да носи одлуки.
Му се восхитуваш на светот дека живее заедно и пропагираш секој сам одлуки да носи.
Овие две работи не одат заедно.
Што, после се женам!?дамби, поуживајте овие две недели во слободата.
Najubavo da si prasas na fb vo toa grupata za kovid soveti, nie tuka pobitni raboti razglabame, svetski problemi da recam..Дечки можно е ЦРП да биде 0.83 додека ДДимерите да скокнат на 970 после 16 дена од дијагностициран Ковид 19? На првата крвна слика имав 87 CRP а Ддимерите беа 490. Некако ме буни зголемената бројка на Ддимерите после терапијата од 16 дена. Некој искуство ?
На кого е?
На тие што го пуштиле вирусов и сега како не спашаваат?
Друга работа, со кој памет се откажуваш од една универзална одлика на нашево егзистирање, а таа е слободна волја на одлучување?
Трета работа, вакциниран пренесува ли вирус?
Четврта работа, добар ли си со паметот, без никаква намера да те навредам?