Дали имате страв од заболекари?

• Креатор на темата Креатор на темата Кнез Мишкин
  • Време на започнување Време на започнување

Дали имате страв од посета на заболекар?

• да

Гласови: 11 34,4%
  • не

Гласови: 21 65,6%

• Вкупно гласачи
    32
  • Гласањето е завршено на .
Имам ненормален страв прво проаѓаат недели кога ме боли забот и не можам да спијам од него за на крај да отидам, Имав многу лоши спомени од Државна болница кога ме сардисаа тие што се последна година на факс. да се учат на мене копилиња неписмени ме оставија со игла збрцана во непце и отидоа кафе да пијат на крај шеската ми ја вадеа со две анестезии и пак ме болеше.Од таа случка денес уште забарот ми е баук, и сега треба да идам да праам еден заб а знам дека нема да отидам и на одмор ке ме боли:kesa:
Ма какво идење на забар во државна болница...иди си приватно и ако сакаш три анестезии ке ти стават, јас така правам...:vozbud:

kako mala voopsto nemav strav od zabari, ama sega treba eden mesec da pomine dodeka se nakanam da odam na zabar. :)

Некои доктори баш напротив не сакат да прават заб со анестезија...Велат дека пациентот не може да соработува со докторот и да му казе на пример...дали уште го боли забот?, дали му иде ладно на забот? и слично....:nesvest:

леле, не воопшто, дури и му се чаталам на мојот заболекар, ама ме обожава зошто не вриштам,трпам болка и немам страв.

kako pomala voopsto ne se plasev da odam a sea mi e malce strav ama tamu kaj so odam zabarot bas e vnimatelen gleda da ne te boli koa ti go pravi zabot i ako sakam mi stava anestezija.

Анестезија му е мајката!..
Ни те боли ни осеќаш нешто..:)

ne sum imala strav veruvale ili ne srekna sum koga odam na zabolekar

не ми е страв од забари, него само од онаа машинката што зуе

Немам страв од стоматолог, редовно си одам.
Кога бев мала, првите неколку пати кога одев да ми вадат заб, прво редовно правев драма во ходникот, а откако конечно ќе ме убедеа да влезам, морав да ја држам мајка ми за рака, инаку страв ми беше. :pos:
А не плачев. Никогаш не сум плачела на забар. :)

Најомилен од сите доктори. Макар што има една језива машинка шо ме вади од памет од звуците што ги вади. 0_o Болка, давење во плунка (ниту една машинка за цицање не вади толку колку што лачам :pos:), неудобната сијалица горе - ги трпам.

Имам страв од болење на заб, затоа си одам на стоматолози редовно и немам страв од нив :)

Не ми е страв во 2-3 одд ми ставаа пломба и не ми беше страв:zver:

Aууу.. не да ми е страв, уште на самата помисла дека имам расипан заб се расплачувам. А татко ми е заболекар, и затоа ми е уште повеќе страв.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom