Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ете уште еден пример колку имаме невнимателни заболекари, на мене ми извадија здрав заб и ми ја инфицираа сублингвалната (подјазична) жлезда па ме држаа на пеницилин и кристал инекции една недела, се гледаше дека не ми помагаат после два дена, но заболекарот ми велеше нека уште два дена...па на крај требаше сестриве од инекционо да се освестат па тие да ми ги сменат инекциите....и за два дена ми помина инфекцијата.....![]()
Мрзам забари, самата помисла на смрдеата у амбуланта и белите суви неперени мантили на не-толку згодните баби заболекарки со машинките грди ми се повраќа, се осеќам ко у Hostel... а најтрагичното нешто е шо морам да идам да ми средат еден заб...:icon_conf
Стоматологот сигурно не те инфицирал не бери гајле, така да не ти е стоматологот крив за таа инфекција.
Друго и во стоматолошката клиника во државна работи приватно, единствени што останаа државни а мислма дека и нив ги направија приватни се на детско, така да скоро сите се државни.
Некој се бунеше дека стоматологот некогаш нејќе да стави анестезија, сакате да ви објаснам зошто? Едноставно неможе некој да види дали некое место некого го боли или не, што може да биде од многу битно за видот на терапијата, така да ако пациентот не каже дали го боли или не, не е возможно правилно лекување на забот.
Мислам кој абсурд бе на некого му викаш : Глеј колку ме боли?
ЕДНОСТАВНО разберете болка неможе да се види со очи, болка е нешто што се чувствува.
Псај финтата со прашањата и муабетот е стара стратегија татко ми од секогаш ја применувал, а дали стоматологот има трпение, живци и е добро уигран да те фаќа на сец како што тоа ти го прави твојот стоматолог е ран=бота која зависи од квалитетот на самиот стоматолог во односот кој го гради со пациентите.
Инаку немам страв од стоматолози, како може да имам кога скоро 22 години живеам со еден.
Мрзам забари, самата помисла на смрдеата у амбуланта и белите суви неперени мантили на не-толку згодните баби заболекарки со машинките грди ми се повраќа, се осеќам ко у Hostel... а најтрагичното нешто е шо морам да идам да ми средат еден заб...:icon_conf
Сега се државни така да можеш сам да си одбереш твој матичен стоматолог кај кого ќе се лечиш, и нормално ако ти сметаат правите мантили на тие стоматолочи кај кои до сега си бил едноставно најди некој стоматолог кој многу повеќе внимава на хигиена, па тие што се попрљави ќе имаат помалку пациенти, али тоа е нивни проблем.
Истот важи и за тебе стевче ќе си најдеш стоматолог кој работи чисто и добро.
Ама сега со приватизацијата се создаваконкуренција, која доведува до подобрување на стоматолошката услуга, општо па така и тие што не се толку квалитетни стоматолози повеќе ќе внимаваат, каок да си ги задржат пациентите. нормално ако нејќат да пропаднат.
па види како ќе биде со осмиците, ако почнат да ти растат може да ти се стави фиксна и местото на извадениот заб да се пополни со забот позади него, а за кој заб станува збор?
За шестка станува збор, ми изникнаа осмиците....
Глупост е да се прави коронка на шеска освен ако имаш осмех од осмица до осмица и уста голема како што и е на Калиопи. Инаку јас би ти препорачал да отидеш да видиш колку е изводливо со фиксна да ти се поместата седмицата и осмицата кон петката.
Па немам некој којзнае каков страв, али не се осеќам баш среќно кј одам на забар.
Иначе, баш денеска бев и тотално се разочарав.
Пред 4-5 месеци одев кај еден деген со мигрена, кој коа ќе му дојдеш на врата те гледа со поглед "Што сакаш па сеа ти?!". Три заба за 15 минути ми ги пломбира кои не беа баш здрави.
Сеа одам кај друг кој ми ги отвори трите пломби имаше што да се види. Црнила. Типот не ги истругал како што треба, само ти мачка очи за 15тина минути. Можев гангрена да фатам заради неговата кретенска работа....![]()
Па немам некој којзнае каков страв, али не се осеќам баш среќно кј одам на забар.
Иначе, баш денеска бев и тотално се разочарав.
Пред 4-5 месеци одев кај еден деген со мигрена, кој коа ќе му дојдеш на врата те гледа со поглед "Што сакаш па сеа ти?!". Три заба за 15 минути ми ги пломбира кои не беа баш здрави.
Сеа одам кај друг кој ми ги отвори трите пломби имаше што да се види. Црнила. Типот не ги истругал како што треба, само ти мачка очи за 15тина минути. Можев гангрена да фатам заради неговата кретенска работа....![]()